reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie
Mnie dopadly wszystkie plagi egipskie, nie dosc ze grypa żołądkowa, gdzie nudnosci przeszly wczoraj, to powrociły od rana z tym, ze bez wymiotow. Za to wczoraj wieczorem rozbolał mnoe bark i promieniujacy bol na cale ramię trzyma mnie do tej pory. Pół nocy nie spałam, teraz boli mniej już.
Oczywiście 8 dni po owu i w 24dc tescik z rana nic nie pokazał o czasie, tzn widzialam linie ale nijak do uchwycenia telefonem, za to po 40 minutach widać to. Nie wiem czy objawy oslabienia i nudności to efekt opoznionej czyli wg instrukcji negatywnej kreski czy pozostałość grypy zoladkowej ale czuje sie jakbym obumierala życiowo.

Załączniki

• 20220223_075833.jpg
    20220223_075833.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 107
reklama
Jeśli to testeo to na 14 testach w poprzednim cyklu miałam takie na każdym po czasie. W ciąży nie byłam
Witajcie
Mnie dopadly wszystkie plagi egipskie, nie dosc ze grypa żołądkowa, gdzie nudnosci przeszly wczoraj, to powrociły od rana z tym, ze bez wymiotow. Za to wczoraj wieczorem rozbolał mnoe bark i promieniujacy bol na cale ramię trzyma mnie do tej pory. Pół nocy nie spałam, teraz boli mniej już.
Oczywiście 8 dni po owu i w 24dc tescik z rana nic nie pokazał o czasie, tzn widzialam linie ale nijak do uchwycenia telefonem, za to po 40 minutach widać to. Nie wiem czy objawy oslabienia i nudności to efekt opoznionej czyli wg instrukcji negatywnej kreski czy pozostałość grypy zoladkowej ale czuje sie jakbym obumierala życiowo.

Jesli sie mylę trudno, ale raczej obstawiam, że ta kreska to ta kreska, z tym , że 8 dni po to wcześnie. Biorac pod uwagę moje samopoczucie i te mdłości i tą kreska, wiem po czasie, ale na zywo nie jest szara ani żółta jest lekko różowa🤣😂 najwyżej się zawiodę.
Zrobiłam w swietle dziennym.

Załączniki

• IMG_20220223_083306.jpg
    IMG_20220223_083306.jpg
    839,6 KB · Wyświetleń: 96
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie
ja po czasie miałam sporo wyraźniejszą kreskę i ciąży nie było. Także nie ma co patrzeć po czasie, chociaż jasne, która z nas tego nie robi 🙈

Objawy masz od dawna więc to nie ciążowe. One pojawiają po pozytywnym teście bo wywołuje je beta,a z tego co kojarzę to miałaś je przed pozytywnym testem. Oczywiście to nie wyklucza, że ciąża będzie i trzymam kciuki żeby była, ale nie łączyłabym tego z objawami, które masz. Raczej bym uważała czy nie są spowodowane jakąś infekcją, która może być niebezpieczna dla wczesnej ciąży
Jesli sie mylę trudno, ale raczej obstawiam, że ta kreska to ta kreska, z tym , że 8 dni po to wcześnie. Biorac pod uwagę moje samopoczucie i te mdłości i tą kreska, wiem po czasie, ale na zywo nie jest szara ani żółta jest lekko różowa[emoji1787][emoji23] najwyżej się zawiodę.

Objawy masz od dawna więc to nie ciążowe. One pojawiają po pozytywnym teście bo wywołuje je beta,a z tego co kojarzę to miałaś je przed pozytywnym testem. Oczywiście to nie wyklucza, że ciąża będzie i trzymam kciuki żeby była, ale nie łączyłabym tego z objawami, które masz. Raczej bym uważała czy nie są spowodowane jakąś infekcją, która może być niebezpieczna dla wczesnej ciąży
Nic mi nie pozostało jak przekonać sie o tym przez następne dni. Myślę, że grypa żołądkowa i te nudności nalozyly sie na siebie. Wczoraj juz mnie nie mdliło a dzisiaj od switu na całego. Zobaczymy jutro i pojutrze, co test pokaże.

Bo przy tych ciągłych infekcjach w końcu mi też cytologią źle wyszła za którymś razem. Ale nie zrobiłam jej jeszcze bo to było w grudniu
A no tak, ma to sens. Ja miałam kolposkopie robiona 3 razy ale to w związku z HPV, na szczęście za każdym razem czyściutko 🤞

reklama
Dzień dobry! ☺️ A ja mam pytanie do tych co już w ciąży były - czy tkliwe i większe piersi to standard przed ewentualnym pozytywnym testem? Tez jestem 8dpo i piersi nieznacznie twardsze ale raczej luźne, w zeszłym cyklu były zdecydowanie bardziej zauważalne na tym etapie. Mam jedynie dziwne uczucie w podbrzuszu, bardzo lekkie skurcze ale nie wiem czy nie afirmuje i czy to nie jelita…

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.