reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Wypisaną mam histeroskopie zabiegową, z resekcją przegrody. Po tym na pół roku starania muszą być zawieszone.
Hej,
przepraszam, że się wcinam, ale chciałam się podzielić swoim doświadczeniem, które może by coś pomogło, albo chociaż dało światełko w tunelu. Ja miałam również w 2021 roku robioną histero z resekcją przegrody i musiałam się tylko jeden cykl wstrzymać po. I po nim od razu się udało zajść. A z uwagi na mocne krwawienie podczas zabiegu udało się i tak tylko częściową resekcję zrobić. A wcześniej półtorej roku starań. Może udałoby się podpytać jeszcze innego lekarza czy to pół roku zawieszenia jest konieczne. :) Bo może to właśnie to pomoże. Trzymam kciuki!
Jakbyś chciała coś podpytać o zabieg to pisz śmiało. :)

Mnie „ratuje” trochę, ze mam objawy ciązowopodbne od luteiny wiec przynamniej nie fiksuje się na objawach i nie doszukuje ich bo mam taką wgraną pewność ze to przez nią :D

Ja dzisiaj skoczyłam zbadać progesteron, według monitoringu jestem 8 dpo.

Rozpoczęłam też diagnostykę na własną rękę. Nie wiem czy mam takiego pecha do lekarzy, czy to norma, ale byłam w ostatnim czasie u dwóch i obaj stwierdzili, że problemy z płodnością można stwierdzić po roku bezskutecznych starań i że nie powinnam się martwić na zapas. Zlecili mi jedynie zbadanie progesteronu po owulacji.

Zrobiłam pierwsze badania i wyszła mi dość niska witamina B12 (około 290). Czy któraś z was orientuje się czy może mieć to wpływ na trudności z zajściem w ciążę?
Generalnie to nikt Cię nie będzie sprawdzał, czy się starasz 5 miesięcy, rok czy 5 lat :)

Hej,
przepraszam, że się wcinam, ale chciałam się podzielić swoim doświadczeniem, które może by coś pomogło, albo chociaż dało światełko w tunelu. Ja miałam również w 2021 roku robioną histero z resekcją przegrody i musiałam się tylko jeden cykl wstrzymać po. I po nim od razu się udało zajść. A z uwagi na mocne krwawienie podczas zabiegu udało się i tak tylko częściową resekcję zrobić. A wcześniej półtorej roku starań. Może udałoby się podpytać jeszcze innego lekarza czy to pół roku zawieszenia jest konieczne. :) Bo może to właśnie to pomoże. Trzymam kciuki!
Jakbyś chciała coś podpytać o zabieg to pisz śmiało. :)
Omg, wielkie dzięki 😍
Widzisz, nawet bym na to nie wpadła...
Dziękuję! Napisze ❤️

reklama
Do góry