reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama

Załączniki

• 20240217_160256.jpg
    20240217_160256.jpg
    221,7 KB · Wyświetleń: 158
Dziewczyny, a czy, któraś z Was leczy się może u dr Janowca? Ponoć ekspert w dziedzinie niepłodności/endo ale terminy do niego to dramat 🫣 Ciekawi mnie też czy ta popularność to efekt Instagrama czy serio warto?
A jeśli nie on w Małopolsce to kto? Może macie kogoś godnego polecenia? Chciałabym żeby ktoś nowy rzucił na mnie okiem i może akurat czegoś odkrywczego się dowiem. Jestem przebadana pod kątem immunologii, mutacji, endokrynologicznie, drożność, biopsja, cytologia i mucha zrobiona, wszystko dobrze, u męża seminogram też w porządku, a ciąży brak.
Trochę się stresuje tym, że jestem na stymulacji, ona nic nie daje mimo, że zawsze te 2-3 pęcherzyki są i że problem może być gdzie indziej, a mój gin nawet nie zlecił mi przebadania amh. Na pytanie czy coś jeszcze warto sprawdzić zawsze mówi, że pełną diagnostykę już mam (mówil tak już zanim poszłam do immunologa na własną ręką).
Ja akurat do niego nie próbowałam się dostać, bo traktuje go raczej jako specjalistę głównie od starań dla dziewczyn z endomendą. Plus czas oczekiwania na liście rezerwowej to kilka/kilkanascie miesięcy, a ja już nie chce tracić czasu :) Mogę podać Ci na priv do kogo ja zaczęłam chodzić w tym roku i u kogo będę przygotowywać się pod ivf :)
A miałaś histeroskopie albo laparoskopię? Kariotypy robiliście?

Ja akurat do niego nie próbowałam się dostać, bo traktuje go raczej jako specjalistę głównie od starań dla dziewczyn z endomendą. Plus czas oczekiwania na liście rezerwowej to kilka/kilkanascie miesięcy, a ja już nie chce tracić czasu :) Mogę podać Ci na priv do kogo ja zaczęłam chodzić w tym roku i u kogo będę przygotowywać się pod ivf :)
A miałaś histeroskopie albo laparoskopię? Kariotypy robiliście?
Dziękuję za podesłanie ❤️ właśnie ani kariotypow, ani laparoskopii, ani histeroskopii, wg mojego gina nie są one potrzebne bo "wystarczy HSG i biopsja". W listopadzie byłam u innego "eksperta", kolegi ze szpitala tego mojego ale nic odkrywczego się nie dowiedziałam, a zarobiłam tylko torbiel po nowych lekach.

Ostatnia edycja:
Ooo dziękuję Ci za ten link. Akurat szukałam jakichkolwiek informacji na ten temat dosłownie pół godziny temu i nic ciekawego nie znalazłam.
P.S - czy tylko ja zauważyłam dużą przewagę mężczyzn na liście? :D
Nie tylko Ty to zauważyłaś - dobrze przynajmniej, że ten zespół składa się z lekarzy i specjalistów ;)

A to była stymulacja do Invitro czy nie ?
Trochę się zgubiłam.
Stymulacja była pod ivf, ale była prowadzona spokojnie, bez dużych dawek gonadotropin, żeby nie dobić jajników - i o ile w pierwszych dniach szło wszystko super, o tyle w pewnym momencie jebło 🤷‍♀️

Mi się zdarzały takie cykle, że tydzień a nawet z 10 dni przed okresem już mnie pobolewało.

The undoing tak jak już ktoś polecał, Sukcesja jest super ale to pewnie już oglądałaś, The tourist teraz zaczęłam i zapowiada się ciekawie.

Pewnie wstyd się przyznać, ale nie oglądałam Sukcesji 🙈🙈 Słyszałam o tym serialu, ale koleżanka mnie zniechęciła powiedziała że ledwo dotarła do drugiego sezonu i przestała oglądać i żałowała, że w ogóle zaczęła to oglądać 😬 A, że raczej mamy podobny gust co do seriali to jej zaufałam i nawet nie zaczynałam oglądać 🤦

A ja dziś się zaczęłam brać za albumy, bo mamy kupę zdjęć nieuporządkowanych, które miałam zrobić na zwolnieniu ciążowym 😂😂😂 jestem w jakiejś połowie, czyli kończę wklejać podróż poślubna (lipiec 2022). Ciekawe, czy szybciej zajdę w ciąże czy skończę wklejać zdjecia 😂 przyjmuje zakłady!

reklama
Pewnie wstyd się przyznać, ale nie oglądałam Sukcesji 🙈🙈 Słyszałam o tym serialu, ale koleżanka mnie zniechęciła powiedziała że ledwo dotarła do drugiego sezonu i przestała oglądać i żałowała, że w ogóle zaczęła to oglądać 😬 A, że raczej mamy podobny gust co do seriali to jej zaufałam i nawet nie zaczynałam oglądać 🤦
to jest specyficzny serial, rzeczywiście. Na pewno nie po to, żeby usiąść i nie myśleć, bo jest dosyć wymagający. Jego fenomen imo właśnie się opiera głównie na dialogach i budowaniu postaci a nie akcji per se. Więc pomimo ze uwielbiany przez wielu to na pewno tez nie będzie odpowiadał każdemu ani na każda okazje.

Moi przyjaciele z kolei ostatnio powiedzieli, ze im nie siadł Yellowstone, którym ja jestem ZA CHWY CO NA, a mamy bardzo zbliżone gusta.

Dlatego obydwu tych seriali naprawdę polecam spróbować samodzielnie.

I btw. undoing ja byłam total wykręcona, a moim bliskim tez do końca nie siadło. Nigdy nie wiadomo

Do góry