reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Już po badaniach. Miała krew z żyły pobierana, bo robiłam morfologie, żelazo i ferrytyne. Moczu nie udało się zebrać 🤣 Macie jakiś patent na to.
Zapłakała chwilę jak wbili igłę, ale szybko się uspokoiła. Myślałam, że będzie wyrywać rękę czy coś ale nie patrzyła co robią. Może nie będzie w przyszłości problemu i jak brat chętnie będzie dawała się kłuć 😜😅

reklama
Już po badaniach. Miała krew z żyły pobierana, bo robiłam morfologie, żelazo i ferrytyne. Moczu nie udało się zebrać 🤣 Macie jakiś patent na to.
Zapłakała chwilę jak wbili igłę, ale szybko się uspokoiła. Myślałam, że będzie wyrywać rękę czy coś ale nie patrzyła co robią. Może nie będzie w przyszłości problemu i jak brat chętnie będzie dawała się kłuć 😜😅
Starszą to zaraz po przebudzeniu z rana bralismy nad wanne bez pieluszki. Lub z 15 min po jedzeniu. Mylismy jej pupe i polewalismy jej stopy wodą. Jedna osoba trzymala dziecko a druga stala w gotowosci z pojemniczkiem. Musiala byc szybka akcja 😃🙉🙈 no łatwe to nie było- zazwyczaj mielismy kilka podejsc 😜

Muszę ogarnąć to sama, bo wiadomo mąż w pracy 😉 Po Nowym Roku będę próbować jakoś. Z chłopcami łatwiej 😂 z synem jakoś gładko szło. Chyba pod prysznic z nią wejdę i będę łapać jak będzie sobie chodzić 🤣

Mam już wyniki. Wydają się ok, lekko podwyższone limfocyty, żelazo wg zakresu dla niemowląt na poziomie 93 do 100. Ferrytyna w trakcie badania, ale pewnie będzie ok skoro żelazo dobre. 15.01 mamy szczepienie to wezmę wyniki by pediatra zerknęła.

Napisałam do aniaslu o wątek prywatny. Potrzebujemy 2 moderatorek i listy dziewczyn które mają mieć dostęp. Kogo proponujecie na moderatora. Lista (proszę sprawdźcie czy nikogo nie pominęłam)
@Cookie_
@Darapuszkin
@alible
@Ane20.02.20
@natusia.mamusia86
@Kurcia
@middayjoy
@Olga089
O super @cookie ! ☺
Juz nikogo wiecej na ten moment nie kojarzę. Najwyzej ktos sie tu przypomni to go dodamy.
Moze Ty i Dorapuszkin na moderatorki? Chyba jestescie tu najbardziej na bieżąco.

Hejka przepraszam ze mnie nie bylo. Mialam kolowrotek w pracy. Mam nadzieje ze święta Wam minęły ok!

Widze ze u wszystkich ze spaniem masakra. U nas od kilku miesiecy 3 pobudki na jedzenie, a jest na MM. Takze to mit ze dzieci na MM spia...
A na dodatek chyba ida jedynki gorne i jeszcze przyplatal sie katar wiec ostatni tydzien noce sa dramatyczne i nieraz spi tylko noszony, z pobudkami z wrzaskiem co godzine, pół. Zastrzelic sie idzie.
I niespodzianka bo zaczal raczkowac! Zapieprza jak motorek. Ale niesamowicie jest czytac ze Wasze maluchy tuptają! Albo ze cos pokazuja, mowia papa.
Moj to tylko sylaby z niczym niezwiazane, nie macha, nie pokazuje na nic. Nie schizuje autyzmem bo widze ze lapie kontakt wzrokowy i rozroznia emocje z twarzy. Ale szkoda ze nie jest na razie bardziej kontaktowy.

Fajny pomysl z grupa zamkniętą!

reklama
Hejka przepraszam ze mnie nie bylo. Mialam kolowrotek w pracy. Mam nadzieje ze święta Wam minęły ok!

Widze ze u wszystkich ze spaniem masakra. U nas od kilku miesiecy 3 pobudki na jedzenie, a jest na MM. Takze to mit ze dzieci na MM spia...
A na dodatek chyba ida jedynki gorne i jeszcze przyplatal sie katar wiec ostatni tydzien noce sa dramatyczne i nieraz spi tylko noszony, z pobudkami z wrzaskiem co godzine, pół. Zastrzelic sie idzie.
I niespodzianka bo zaczal raczkowac! Zapieprza jak motorek. Ale niesamowicie jest czytac ze Wasze maluchy tuptają! Albo ze cos pokazuja, mowia papa.
Moj to tylko sylaby z niczym niezwiazane, nie macha, nie pokazuje na nic. Nie schizuje autyzmem bo widze ze lapie kontakt wzrokowy i rozroznia emocje z twarzy. Ale szkoda ze nie jest na razie bardziej kontaktowy.

Fajny pomysl z grupa zamkniętą!
Super Kurcia ze zaczął raczkować! ☺
Mój ciągle poprawnie nie siedzi. Cały czas w literke W i niestety mysle ze juz tak zostanie 😥
Probuje z nim cwiczyc co fizjo zadaje ale on juz ma inne zdanie na temat cwiczen :(
Tez juz zazdroszcze chodzących brzdąców. Z ciekawosci, teraz jest zalecenie zeby w domu w jakichs butach chodzily maluchy? Jak moja starsza zaczynala chodzic to w domu mialo byc na boso ale moze sie cos zmienilo od tego czasu

Do góry