reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

U mnie jak starszy już sam chodził to tuptał po domu w kapciach z befado.
Młoda póki co zasuwa przy meblach i kanapie. Próbuje już samodzielnie stawać (puszcza się i chwilę stoi).

@Kurcia super że chłopak postanowił ruszyć jak mały samochodzik 😁

@middayjoy fakt, teraz gorzej ćwiczyć. Ze swoim synem chodziłam do 8 mies. aż zaczął raczkować i im starsze dziecko to ma swoje humorki.

reklama
Super, że wszystkie jesteśmy za prywatnym. Dzięki @Cookie_ że ogarnelaś😁cieszę się, że mała ma w porządku wyniki.@kurcia gratuluję raczkowania, u nas też nadal brak pokazywania i powtarzania. Ale na spokojnie, dajmy im czas😊
Co do butów to mamy identyczne jak @alible ale u nas ciężko się je zakłada.

Super Kurcia ze zaczął raczkować! ☺
Mój ciągle poprawnie nie siedzi. Cały czas w literke W i niestety mysle ze juz tak zostanie 😥
Probuje z nim cwiczyc co fizjo zadaje ale on juz ma inne zdanie na temat cwiczen :(
Tez juz zazdroszcze chodzących brzdąców. Z ciekawosci, teraz jest zalecenie zeby w domu w jakichs butach chodzily maluchy? Jak moja starsza zaczynala chodzic to w domu mialo byc na boso ale moze sie cos zmienilo od tego czasu
Z tymi zaleceniami to właśnie na mamsfizjoterapeuta jest żeby jak najdłużej boso dziecko chodziło i jeśli kapcie już to bez usztywnienia kostki. I ja właśnie takie zwykłe papcie Neli kupilam na rzep i ładnie w nich sobie biega po mieszkaniu. Te brązowe z hm był problem na początku z zakładaniem a teraz córcia mi pomaga i pcha ładnie piętę do buta (z tym był problem).
@Cookie_ dzięki za prywatne forum - w sumie to chyba głównie ze względu na mnie tworzycie osobny wątek, tym bardziej jestem wdzięczna ♥️

Dziewczyny, najlepszego w nowym roku! Oby nasze brzdące rozwijały się jak najlepiej i zdrowo 🤗♥️

U mnie młody po domu biegał później w skórnych paputkach. Mała też ma swoje, ale póki co nie zakładałam jej jeszcze.
Ogólnie ona lubi boso chodzić. Często zdejmuje sobie skarpety a w czasie obiadu uwielbia też je zdjąć, nogę zadrzeć i sobie wkładać stopę do buzi  🤣🤦‍♀️Zagrychę sobie z dużego palca robi 🥴

Jak dzieciaki po Sylwestrze? Moja przespała słodko cały. Zasnęła o 19.30 obudzila się na jedzenie po 1 i o 6. O 8 byłyśmy już na nogach 😁 Fajerwerki nic jej nie przeszkadzały a wyjątkowo dużo ich w tym roku bylo.

U nas jak wariaci między blokami naparzali, wzięłam ją do nas do łóżka i przytulona do mnie spała (10 minut przed północą się obudziła na cyca, jeszcze w starym roku) 😁 i potem standardowo jeszcze 3 pobudki zanim wstała rano😁 także ja pierwszy raz nawet na balkon nie wyszłam fajerwerków sobie zobaczyć 🙄🙂

reklama
Mój się trochę budził od huku. Szczególnie o północy jak strzelali niedaleko naszych okien to aż otworzył oczybi się podniósł 😁 ale jak sie z nim polozylam i zaczął jeść to zasnął.
Wszystkiego dobrego Dziewczyny żeby było tak jak sobie wymarzycie 😘

Do góry