reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Kurcze laski... chyba nam sie pierwsze przeziebienie przypaletalo :( mala kichnela z glutem i pokasluje ale goraczki brak, ma energie ladnie sie bawi. Co polecacie? Odciaganie? Czy do lekarza?

reklama
Kurcze laski... chyba nam sie pierwsze przeziebienie przypaletalo :( mala kichnela z glutem i pokasluje ale goraczki brak, ma energie ladnie sie bawi. Co polecacie? Odciaganie? Czy do lekarza?
Inhalacje z soli fizjo 2-3 razy dziennie, po nich oklepywanie i odciaganie. Plus odciaganie wg potrzeby- na pewno po i przed snem nocnym. Nasivin baby 2-3 razy dziennie przez 3 do 5 dni. Nawilzanie nosa woda morska. My profilaktycznie zazwyczaj ibuprom dajemy np na noc. Obserwacja. Jak duzy kaszel to bym poszla do lekarza zeby osluchal. Jak maly to wg mnie trzeba obserwowac. Przy goraczce pow 38.5 lub 38 ibubrom i przy takiej to chyba bym tez po 2-3 dniach poszla do lekarza. Wczesniej raczej nie.
Trzeba uwazac zeby na uszko nie zeszlo - jakby po kilku dniach pojawila sie bolesnosc, wysiek itp no to koniecznie lekarz. Do gardla jak ma czerwone tantum verde.
Na noc najlepiej smarowac jakas mascia np depulol lub aromaktiv. My zazwyczaj stosujemy plastry aromaktiv. W nocy chlodna temperatura w pokoju- 20 stopni najlepiej i wilgotno.
😘

Do srody jeatesmy na wyjezdzie. Mam ze soba sol, katarek i plastry aromaktiv. Najwyzej tu bedzuemy lekarza szukac :(
A inhalator/nebulizator masz w domu? Bo jak nie to warto kupic. A jak macie to nieraz w warszawie jest w aptece mozliwosc wypozyczenia- moze tam gdzie jestescie tez? Kup ten nasivin baby koniecznie bo to zmniejsza obrzek i m.in. zapobiega przejsciu na uszko. Zdrowka!

@Darapuszkin szybkiego powrotu do zdrowia dla bąbla! Niestety też nie pomogę, zawsze to mi właśnie tu na forum Wy pomagacie, niezastąpione ♥️
Jutro przejdę się w ramach spaceru na nasz lokalny basen i się dowiem co i jak.

Dziś byłyśmy na szczepieniu, ostatnie dawka pneumokoków i rota- ryk, krzyk i lament 😁
Meningokoki polecała nasza pediatra, a ja się wciąż zastanawiam z mężem.
Przeciwko grypie wszyscy chcemy się szczepić.

Przeciwko grypie nigdy się nie szczepiliśmy i nie pamiętam kiedy ja mieliśmy, nawet starszy nigdy jej nie złapał. Pewnie nie będziemy.
Jedynie zaplanowałam mu szczepienie na pneumokoki że względu na malutka.
@Darapuszkin middayjoy już wszystko w sumie napisała. Dodam od siebie że na gorączkę co 3h możesz przeplatać paracetamol z ibuprofenem. I jeśli będziesz kupować inhalator to często maseczkę dla niemowlaka trzeba dokupić. W czasie przeziębienia pomagaja kropelki Cebion (są bez recepty) i pod nosek smarowanie mascia majerankową (groszowa sprawa a pomaga)

Ostatnia edycja:
Noc przetrwalismy, ladnie spala tyllo cos troche furczalo. Mega placze przy odciaganiu :( zaraz maz jedzie szukac nebulizatora i elektrycznego aspiratora

reklama
Noc przetrwalismy, ladnie spala tyllo cos troche furczalo. Mega placze przy odciaganiu :( zaraz maz jedzie szukac nebulizatora i elektrycznego aspiratora
Współczuję 😔 co do elektrycznych aspiratorow tylko nie Haxe bo on naprawdę nie daje rady.

Teraz właśnie łatwo infekcje złapać. Ani to ciepło ani to zimno. Ja mam problem znowu jak mała ubierać na spacery bo rączki chłodne.
Noce tes, jeszcze u nas nie grzeją i az mąż elektryczny kaloryfer kupił ze względu na małą.

Do góry