reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Mój tez mega płacze przy odciaganiu :( serce mi sie zawsze kraje no ale mus to mus 😒
Lekarze zawsze powtarzają ze zdrowiej zeby dzieci spaly w chlodnej temperaturze 19-20 stopni. U nas to ciezko taką osiagnac nawet w zimie przy skreconych kaloryferach - no chyba ze okno otworzyc no ale to wtedy mi za zimno ;)

reklama
Chyba bym musiala kupic wychładzacz zebg miec 18 stopni w domu :D
Raz jest zimno a raz goraco i jak gdzies chodziny na spacery to 5 razy ja rozpinam i zapinam i pewnie ja w koncu zawialo jak byla spocona... a staralam sie bardzo pilnowac zeby jej bylo ok. Ile to mozw potrwac? Jutro czeka nas droga do krk :(
Kupilismy: nebulizator, nasivin, masc majerankowa, aromaktiv i pedicetamol w pogotowiu jest. Odciagam sopelkiem ustnie to mniej placze ale gorzej ida te gluty. Pierwsze przeziebienie i tyle stresu ;(((( dziekuje za pomoc ;*

Raz jest zimno a raz goraco i jak gdzies chodziny na spacery to 5 razy ja rozpinam i zapinam i pewnie ja w koncu zawialo jak byla spocona... a staralam sie bardzo pilnowac zeby jej bylo ok. Ile to mozw potrwac? Jutro czeka nas droga do krk :(
Kupilismy: nebulizator, nasivin, masc majerankowa, aromaktiv i pedicetamol w pogotowiu jest. Odciagam sopelkiem ustnie to mniej placze ale gorzej ida te gluty. Pierwsze przeziebienie i tyle stresu ;(((( dziekuje za pomoc ;*
Zalezy jak powazne no ale katar to u nas 7-10 dni :(
Kojarze ze pisalas ze jestes w hotelu dla rodzin - niestety ale tam czesto mogą dzieci cos zalapac. My z takiego hotelu przywiezlismy pierwsza wieksza chorobe starszej cory jak miala 10 mcy - trzydniowke 🙉 od tej pory w bagazu wakacyjnym jest zawsze komplet lekow + nebulizator nawet jak lecimy w lato do wloch czy grecji😂😂🙃🙃

Ehh nie pomyslalam o tym ze hotel rodzinny = zarazki! Kupilismy nebulizator ale mala nie akceptuje maseczki i robimy inhalacje ze smoczkiem (wstawiam fote jaki pingwin nam wjechal na wakacje). Czy to tak samo podziala?

Załączniki

• 20200908_102114.jpg
    20200908_102114.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 56
Ehh nie pomyslalam o tym ze hotel rodzinny = zarazki! Kupilismy nebulizator ale mala nie akceptuje maseczki i robimy inhalacje ze smoczkiem (wstawiam fote jaki pingwin nam wjechal na wakacje). Czy to tak samo podziala?
No widzisz jakie doswiadczenie zyskujesz bedąc rodzicem 😂
My w ogole nie mamy smoczka w nebulizatorze tylko mniejsza maseczke. Ale i tak maly nie toleruje jej na twarzy wiec tylko przyblizamy mu w miare tą maseczke tak na 5 do 10 cm do twarzy zeby lecialo w jego kierunku 😊

Uważaj żebyście wy nie złapali infekcji na gardło od odciągania frida. U nas zawsze tak się kończyło i wtedy przeszliśmy na katarek.

Co do ubierania ja nie patrze na chłodniejsze rączki, dla mnie ważny jest kark. Jak jest wiatr to rączki odsłonięte zawsze będą chłodne.

Nie wiem czy zerkałam do Pan Tabletka ma tam fajne zestawienie inhalatorów.

Musze ogarnac jakis dobry elektryczny aspirator na wyjazdy i na nocne odciagnie bo ta frida jest oblesna a katarek glosny w nocy i trzeba odkurzacza :/

reklama
Ja mam aspirator Novama Pingo ale jest raczej średni. Chyba bym nie poleciła. Umiarkowanie wyciąga, a mały mimo melodyjek się go boi.

Do góry