reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

W książeczce są najczęściej siatki dla dzieci karmionych mm., tak jak piszesz warto sprawdzić co załączono.
Osobiście korzystam z aplikacji Growth Child Tracker ma siatki who dla dzieci karmionych piersią. Warto też zerknąć na siatki warszawskie, mi pomiary nakładają się na te same centyle.
Mała teraz przy ostatnich pomiarach w okolicy 6,5 mies miała 7400 przy ok 68 cm co dawało ok 50 centyl. Na siatce u pediatry ma wpisany 25 c.

reklama
Siatek z tej aplikacji używam od samego początku. Polecana jest na grupach gdzie promowane jest karmienie piersią.
Młoda znalazła sposób na czworakowanie, macha dupka na czworaka aż ja podsunie do przodu 😂 i wtedy podsuwa ręce. Czasem dosłownie skacze aż dupka do góry

Ostatnia edycja:
W książeczce są najczęściej siatki dla dzieci karmionych mm., tak jak piszesz warto sprawdzić co załączono.
Osobiście korzystam z aplikacji Growth Child Tracker ma siatki who dla dzieci karmionych piersią. Warto też zerknąć na siatki warszawskie, mi pomiary nakładają się na te same centyle.
Mała teraz przy ostatnich pomiarach w okolicy 6,5 mies miała 7400 przy ok 68 cm co dawało ok 50 centyl. Na siatce u pediatry ma wpisany 25 c.
Ściągnęłam tą apkę z ciekawości, ale tam siatki też wyglądają inaczej niż w mojej książeczce.. Naniosłam sobie wagę mojego szkraba na tą wydrukowaną w książeczce i idzie ładnie po 25 centylu od samego początku. W ogóle to jestem w szoku, że są takie rozbieżności między tymi siatkami i że nie jest to w żaden sposób ustandaryzowane.

Ściągnęłam tą apkę z ciekawości, ale tam siatki też wyglądają inaczej niż w mojej książeczce.. Naniosłam sobie wagę mojego szkraba na tą wydrukowaną w książeczce i idzie ładnie po 25 centylu od samego początku. W ogóle to jestem w szoku, że są takie rozbieżności między tymi siatkami i że nie jest to w żaden sposób ustandaryzowane.
A wybrałaś siatki who? Tam opcje się ustawia

Hej! Najlepszego 7dmiomiesięczniaki! Ja z siatki korzystam z książeczki zdrowia. Jest ok. Mój 71cm i 8.600. Zabawek nie polecam. Fakt że mam spadki, a mały już się nudzi tymi co zna. Ale np. kombinuję. Jak jest wieża z kółek to w nowej formie. Np wszystko zielone. Nasze zbliżają się do umiejętności wyjmowania z pojemnika. Daję mu okazję ku temu. Wyciąganie wstążek (pod moim okiem) z dziurek. Faktycznie się nudzi po czasie ale żeby nie zaśmiecać naszej pięknej planety plastikiem to postanowiłam tak. Bez szkody dla dzieci. Starszy ma mało zabawek. Dzięki temu dba o nie. Z najstarszą chciałam by się wszechstronnie rozwijała i tylko za dużo tego było.

reklama
A dziewczyny nasza fizjo odkryła że brakuje nam wysokiego podporu (wspiera się na łokciach) i mimo że na czworaka lubi to ciężko mu będzie ruszyć bez tego. Trochę mam złe nawyki-zle podnoszę i karmię. Dobrze że można kogoś pod pytać.
Pochwalę się. Dziś "dziadzia" było ❤

Do góry