reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

W książeczce są najczęściej siatki dla dzieci karmionych mm., tak jak piszesz warto sprawdzić co załączono.
Osobiście korzystam z aplikacji Growth Child Tracker ma siatki who dla dzieci karmionych piersią. Warto też zerknąć na siatki warszawskie, mi pomiary nakładają się na te same centyle.
Mała teraz przy ostatnich pomiarach w okolicy 6,5 mies miała 7400 przy ok 68 cm co dawało ok 50 centyl. Na siatce u pediatry ma wpisany 25 c.

reklama
Siatek z tej aplikacji używam od samego początku. Polecana jest na grupach gdzie promowane jest karmienie piersią.
Młoda znalazła sposób na czworakowanie, macha dupka na czworaka aż ja podsunie do przodu 😂 i wtedy podsuwa ręce. Czasem dosłownie skacze aż dupka do góry

Ostatnia edycja:
W książeczce są najczęściej siatki dla dzieci karmionych mm., tak jak piszesz warto sprawdzić co załączono.
Osobiście korzystam z aplikacji Growth Child Tracker ma siatki who dla dzieci karmionych piersią. Warto też zerknąć na siatki warszawskie, mi pomiary nakładają się na te same centyle.
Mała teraz przy ostatnich pomiarach w okolicy 6,5 mies miała 7400 przy ok 68 cm co dawało ok 50 centyl. Na siatce u pediatry ma wpisany 25 c.
Ściągnęłam tą apkę z ciekawości, ale tam siatki też wyglądają inaczej niż w mojej książeczce.. Naniosłam sobie wagę mojego szkraba na tą wydrukowaną w książeczce i idzie ładnie po 25 centylu od samego początku. W ogóle to jestem w szoku, że są takie rozbieżności między tymi siatkami i że nie jest to w żaden sposób ustandaryzowane.

Ściągnęłam tą apkę z ciekawości, ale tam siatki też wyglądają inaczej niż w mojej książeczce.. Naniosłam sobie wagę mojego szkraba na tą wydrukowaną w książeczce i idzie ładnie po 25 centylu od samego początku. W ogóle to jestem w szoku, że są takie rozbieżności między tymi siatkami i że nie jest to w żaden sposób ustandaryzowane.
A wybrałaś siatki who? Tam opcje się ustawia

Hej! Najlepszego 7dmiomiesięczniaki! Ja z siatki korzystam z książeczki zdrowia. Jest ok. Mój 71cm i 8.600. Zabawek nie polecam. Fakt że mam spadki, a mały już się nudzi tymi co zna. Ale np. kombinuję. Jak jest wieża z kółek to w nowej formie. Np wszystko zielone. Nasze zbliżają się do umiejętności wyjmowania z pojemnika. Daję mu okazję ku temu. Wyciąganie wstążek (pod moim okiem) z dziurek. Faktycznie się nudzi po czasie ale żeby nie zaśmiecać naszej pięknej planety plastikiem to postanowiłam tak. Bez szkody dla dzieci. Starszy ma mało zabawek. Dzięki temu dba o nie. Z najstarszą chciałam by się wszechstronnie rozwijała i tylko za dużo tego było.

reklama
A dziewczyny nasza fizjo odkryła że brakuje nam wysokiego podporu (wspiera się na łokciach) i mimo że na czworaka lubi to ciężko mu będzie ruszyć bez tego. Trochę mam złe nawyki-zle podnoszę i karmię. Dobrze że można kogoś pod pytać.
Pochwalę się. Dziś "dziadzia" było ❤

Do góry