reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Taaak tez sobie cenie to ze Roma possie chwile i spi dalej. Nie trzeba jej nosic, bawic sie ani nic takiego tylko wezmie piers w buzie i spi ale i tak troche mnie to meczy. Zastanawiam sie czy tobi tak bo spi ze mna w lozku...? Z drugiej strony nie wyobrazam sobie co chwile ja wyciagac z lozeczka
Ja Nele odkładam do łóżeczka żeby się nie przyzwyczala do spania z nami. Zresztą łóżko 140cm jest dla dwóch osób 😁

reklama
Mi też wygodniej młodą odłożyć i ułożyć się swobodnie w łóżku bez uwagi na dziecko. A że wstaje jak w zegarku to sama się już budzę o stałych porach 🤣 nie raz przed nią. I jak już się obudzę to nie raz biorę ją do "tankowania"

Lila śpi od 19/20 do 24. Później kolejne karmienie o 3 i 6. Wstaje tak 8.00-8.30
Mała zjada i śpi dalej albo wręcz na śpiocha je.
Ona od małego śpi w łóżeczku. Raz dwa zjada (karmie na siedząco) i odkładam ją.
Masz farta. U nas nie działa. Że starszym spałam a jak podrosł to chciał do swojego łózka. Teraz też tak zrobię. Córa taki charakter że w ogóle do tej pory by spała ze mną. Choć nie myślcie. Teraz się ogania. Jak nie ma humoru to nawet nie przytuli mamy. Nastolatki... @Darapuszkin a może dawaj mała kołdrę na podłogę i niech tam buszuje? A ty na brzegu łóżka jednym okiem? Pozdrawiamy Was chłopcy i dziewczęta ze śniadania :) IMG_20200815_110335.jpgIMG_20200815_110308.jpg

Mój tez mega słabo spi. pobudki ma juz ze 2h od położenia sie. Tu smoczek, tu sie powierci itd... o tak co godzine. Generalnie póki mam sile to wstaje do niego ale zazwyczaj kolo 1 kapituluje i go biore juz do siebie. Koło 3 je. A potem od 4 to ma juz taki mega niespokojny sen ze wiecej sie wierci niz spi...

Dziewczyny ja jestem na początku rozszerzania i tak sie zastanawiam. Wszedzie z jednej strony pisza ze posilki stale maja byc uzupelnieniem mleka no ale za chwile pisza ze w wieku np 8 miesiecy to już i sniadanko i obiadek stały... nie wiem jak te dwie teorie polaczyc z karmieniem butlą...

Synowi dawałam np rano o 6 pierś później np 8-9 kaszke/placuszka itp + pierś jak chciał później na 2 śniadanie jakiś owoc+mleko lub sama pierś ok 14-15 był obiadek + pierś, podwieczorek+ kolacja jakaś kaszka/kanapeczka/ itd różny repwetuar i pierś To tak w skrusie oczywiście nie u 6 mies dziecka tylko powoli dochodziłam do takiego schematu. Jak rano kaszka to na kolację coś innego i Analogicznie śniadanie. Kaszka była 1 raz dziennie.
Ogólnie pierś teraz przy rozszerzaniu proponuję małej jakieś 30-40 min po posiłku. Posiłek je od razu po drzemce i później dojada mlekiem.

Niestety nie znam się jak przy butelce. Przy piersi to wygląda tak że właśnie zje ile zje z tych "posiłków" A i tak podsuwam mu to po cycu. Rano i ok obiadu. Reszta cyc na żądanie. Nie miałam poczucia przy starszym dziecku że nie dojada. Że za mało zjadł. Waga była ok. A mm ma witaminy? Jak tak to ja bym wprowadziła 2 posiłki. Z czasem może będzie widać że dobrze idzie i chce więcej.?

Ponoć teraz są zalecenia że mm też na żądanie.
Teraz na szczepieniu pediatra wspominała by dziecku po 6 mies suplemwntowac dha mimo też że sama biorę. Kupiłam olej (rzepakowy, konopny i słonecznikowy w jednym) by dodawać do obiadków i deserków.

Ze spaniem u nas jest dobrze, gorzej z samym zasypianiem. Od jakiegoś czasu męczymy się do 22/23🙈Coraz częściej muszę Jasia nosić na rękach, dopiero wtedy się wycisza i kładzie główkę na moja pierś. To znak, że powoli mogę go odkładać do łóżeczka. Śpi sam, tylko na karmienie biorę go do nas. Jak już zaśnie to śpi do 4/5.

reklama
Dziewczyny, nie wiem dlaczego ale zamiast nowej wersji bidona bbox kupipam najwyrazniej starą wersję 😒 probuje yeraz znalezc zestaw zapasowych rurek i zestaw czyszczacy ale wszedzie braki na stanie. Ma ktoras z Was stara wersje i znalazla taki zestaw?

Do góry