reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Czyli chyba poprostu taki czas ze nasze dzieciaki nie przepadaja za tym... w sumie gdyby nasze glowy stanowily najwiekszy procent ciala praktycznie to tez bysmy nie lubiły :D zwazylam dzisiaj córke i waga wskazała 5,87... coraz ciezej z noszeniem a tak lubi byc na rekach ;( czy to normalne ze w jednym tygodniu dziecko.przybiera 300, w innym 200 a np. W tym 170? Mogą byc takie wahania?

reklama
Czyli chyba poprostu taki czas ze nasze dzieciaki nie przepadaja za tym... w sumie gdyby nasze glowy stanowily najwiekszy procent ciala praktycznie to tez bysmy nie lubiły :D zwazylam dzisiaj córke i waga wskazała 5,87... coraz ciezej z noszeniem a tak lubi byc na rekach ;( czy to normalne ze w jednym tygodniu dziecko.przybiera 300, w innym 200 a np. W tym 170? Mogą byc takie wahania?
Chyba moga :)

Na ciemueniuche w brwiach polecam olej ze slodkich migdalow. Na glowie moj synek ma mega ciemueniuche. Lekarka polecila dermicin. Dziala!

Co do szczepien to ja jestem z Krakowa i moja przychodnia szczepi maluchy. Wiec zaraz po świętach mamy 6w1, rota i pneumo

Na ciemueniuche w brwiach polecam olej ze slodkich migdalow. Na glowie moj synek ma mega ciemueniuche. Lekarka polecila dermicin. Dziala!

Co do szczepien to ja jestem z Krakowa i moja przychodnia szczepi maluchy. Wiec zaraz po świętach mamy 6w1, rota i pneumo
@Kurcia w jakiej przychodni jestescie? My na Galla i zawieszone ale wlasnie po swietach licze na te same co ty szczepienia w luxmed :)

Dziewczyny wasze dzieciaczki pewnie ważą już ponad 4 kg. Jakiego rozmiaru pieluszek używacie?
Moja waży 3900 i jeszcze na Pampers 1 jesteśmy. Zastanawiam się czy 2 są dużo większe.
Co do wagi to dzieci rosną skokowo i może się wahać 😊
Jeśli chodzi o leżenie to u nas to samo. Na mnie leży i podnosi cały czas głowę a na macie czy przewijak chwila i płacz. W pionie do odbicia to kręci głowa na prawo i lewo taka sztywna i też długo trzyma.

Dziewczyny wasze dzieciaczki pewnie ważą już ponad 4 kg. Jakiego rozmiaru pieluszek używacie?
Moja waży 3900 i jeszcze na Pampers 1 jesteśmy. Zastanawiam się czy 2 są dużo większe.
Co do wagi to dzieci rosną skokowo i może się wahać 😊
Jeśli chodzi o leżenie to u nas to samo. Na mnie leży i podnosi cały czas głowę a na macie czy przewijak chwila i płacz. W pionie do odbicia to kręci głowa na prawo i lewo taka sztywna i też długo trzyma.
My uzywamy dwojki - chyba 5-8 kg i rzeczywiscie jak ważyła 5 kg to byly za duze. Dopiero teraz przy 6 kg zrobiły się dopasowane :)

reklama
Moje dziecię waży dopiero ok. 4.4 kg - ważę go na wadze łazienkowej, bo nie mam takiej specjalnej dla niemowlaków.
Używamy ciągle Dady 1 na zmianę z Pampersami 1. Początkowo te Pampersy były nawet za duże, ale teraz już pasują.
Obliczacie sobie czy Wasze maluchy dobrze przybierają? W obecnej sytuacji nie ma chyba co liczyć na kontrolę przez pediatrę lub położną. Miałam obawę, że mój malec za wolno przybiera, ale obliczyłam i jest ponoć w normie..

Do góry