reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Och kochana jak dobrze z nie jestem sama... U mnie nerwy zaczęły się wczoraj na tej nieszczęsnej rocznicy teściów mój zaczął skakać tak na maxa na trampolinie i mój synek ( 38 kg nie piórko) się przewrócił i jak mąż skakał to tamten w powietrze leciał.. najpierw mu się podobało ale potem przestało i zaczął płakać... No i powód do nerwów już miałam a na dodatek atmosfera się zwarzyla i nie powiedział o ciąży.. więc pytam czemu wstydzi się że trzecie czy co? A on że się nie zgadali... ??? Hello? Na co czeka to nie wiem.. to już prawie 13 TC.. no i tak sobie milczę od wczoraj co by nie sypnąć jadem... Ale za to duszenie tego wsobie doprowadza mnie do łez i tak ooo

Ja swojego dziś opier... Rano że nie ma bułek a jest tylko chleb sprzed dwóch dni. Który on kupuje bo jemu podobno smakuje a nie zarl go wylko wyzarl bułki... A wieczorem byliśmy w sklepie i pytałam czy są bułki, "tak tak" a rano... Tylko ten dwudniowy chleb.. Prawie go rozszarpalam. I powiedziałam że jak jeszcze raz kupi ten obrzydliwy chleb, a potem ja będę musiała go zrec to mu go wepchne do gardła razem z folią w której się dusil! Taaa... Co te hormony robią z mózgiem... Co nie zmienia faktu, że bułek nie było, a ja musiałam jeść dwudniowy chleb. :]

A dół to niestety moje drugie imię. Dlatego. Czasem milkne, bo nawet tematy przez was poruszane mnie denerwują lub dołuja. Więc podczytuje co ciekawsze i sobie milczę, bo tak mi łatwiej sobie z tym radzić.

Kasiu znam ten Dul ja już druga ciążę na zastrzykach.. niestety po pierwszych zrobiły mi się zrosty na brzuchu (9m-cy brania) i teraz nie mogę się przebić przez skórę... Okropne to jest już zmieniłam lek bo clexane ma podobno gorsze igły od fraxiparine i co prawda mniej boli wstrzyknięcie płynu nie ma tego pieczenia ale nadal jest problem z przebiciem się przez skórę.. więc kochana zawsze może być gorzej [emoji18]

Ja też zrobię te badania Pappa oczywiście, ale nie będę się załamywać jak wyjdą źle.
Ja już po zastrzyku. To dopiero miesiąc A ja już mam dosyć. Wielki siniak na pół brzucha i codzienny ból. A gdzie tu jeszcze? :oops:

Na centrach chińskich się nie znam, bo nie chodzę :) dla mnie nie tylko cena się liczy, rzecz może wyglądać tak samo ale nie być tak samo wyprodukowana. To, że można kupić wszystko, nie znaczy, że to najlepsza opcja - wystarczy spojrzeć, co mamy na półkach w sklepach spożywczych ;)

Na ból głowy spróbuj magnez, mi mega pomaga. Bez tego migrena non stop [emoji24]Też chętnie poznam taki magiczny sposób! [emoji4][emoji4][emoji4][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] dobry jest! Może jak dłuższy czas poczyści te kuwety to się znieczuli hihi

Mój w końcu powiedział swoim rodzicom przedwczoraj i jesteśmy w szoku, bo się bardzo ucieszyli. No ale mam nadzieję, że się ucieszyli serio, nie na pokaz [emoji16]
Uciekam spać dziewczyny, jutro już niestety praca. Koniec tego błogiego lenistwa. Teraz 3 tygodnie pracy, żeby znowu tydzień pohulać :)

Ostatnia edycja:
Ja akurat to na tego mojego i pieczywo nie narzekam :) co rano wstaje i idzie po świeże bułeczki, czasem mi kupi tez drożdżówkę a ja marudzę ze wcale na nią nie mam już ochoty ‍♀️
Ale oczywiście drażni mnie innymi rzeczami, np. tym ze zostawia brudne skarpetki wszędzie, w ogóle hitem jest to ze nie wrzuci ich do kosza na pranie ale 2cm od niego!!! Gdzie tu sens???

My już tez powiedzieliśmy najbliższym o ciąży, chociaż poprosiłam ich jeszcze żeby nie mowili dalej innym... (chociażby do badań prenatalnych we wtorek - choć mam ogromne nadzieje ze usłyszę tam same dobre wieści)

Ja też mam we wtorek prenatalne :) i też jestem pełna nadziei!
A póki co dalej mi niedobrze... W sumie wczoraj też tak miałam :( dziewczyny jest to możliwe, że dopiero w 13 tygodniu mnie nudności złapały? Dziwnie jakoś.. Wcześniej miałam tylko w 7 tygodniu taki ciężki tydzień, że po posiłkach było mi niedobrze. A tak to nic dotychczas. I nagle teraz? Kurde martwi mnie to...

Aliexpress ma też dobrą jakość, trzeba patrzeć po opiniach:) ale co prawda to prawda- rzeczy, które dziecko pakuje do buzi raczej bym nie kupiła. Ale jakieś ubranka jak najbardziej. I wiadomo, wyprać trzeba:))
Co do pieczywa- też na biale pieczywo się przedstawiłam, chociaż przed ciążą tylko razowe i pełnoziarniste, a teraz bym jadła tylko chrupiące bułeczki [emoji85]
U mnie z informowaniem rodziny tak dziwnie- z mojej strony praktycznie wszystkim już powiedzieliśmy, a od Męża jakoś nie było okazji. Jakoś tak hmmm mniejsza więź jakby i mniej spotkań a nie będę obiadu dla całej rodziny robić żeby powiedzieć o dzidzi[emoji23]

Ja już ostatnie kilka dni będę brała clexane. Teraz Pani doktor zmieniła mi na neoparin. Podobno to to samo tylko że polskie i dużo tańsze. Dam znać czy mniej bolą ;)
Kasiu znam ten Dul ja już druga ciążę na zastrzykach.. niestety po pierwszych zrobiły mi się zrosty na brzuchu (9m-cy brania) i teraz nie mogę się przebić przez skórę... Okropne to jest już zmieniłam lek bo clexane ma podobno gorsze igły od fraxiparine i co prawda mniej boli wstrzyknięcie płynu nie ma tego pieczenia ale nadal jest problem z przebiciem się przez skórę.. więc kochana zawsze może być gorzej [emoji18]

reklama
Do góry