reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ja po wizycie wg usg 10+6 i termin na 9.02.dzidzia ok rozwija się prawidłowo macha rączkami i nóżkami.
Niestety krwiak jest dalej, co mnie martwi większy niż ostatnio. Dalej duphaston 2x1.

reklama
U mnie tez nadal bez szczególnych zmian :( codziennie oglądam się w lustrze. Jedynie co zauważyłam ze nie mogę go już wciągnąć jak wcześniej ale wszystkie ciuchy się jeszcze mieszczę . tez zaczynam jutro 13t.
Ale nie martwmy się :) doczekamy się swoich brzuszków a później pewnie będziemy tęsknić za płaskimi... co potwierdza pewnie inne dziewczyny ktore już w kolejnych ciążach :)
U mnie też bez zmian spektakularnych na brzuchu mieszcze się w każde spodnie:) I we wszystkie ubrania.
Dziś było tylko smiesznie rano bo jak się okazuje ciasno jest w sukience w biuscie:) wiem że to wina dopasowanej sukienki. no nic zamiast brzucha rośnie mi biust. :)
Teraz mam dylematy bo za miesiąc wesele brata A ja nie wiem co z kiecka:) ile czekać jeszcze Żeby kupić;)

A moje piersi z kolei są identycznego rozmiaru jak były :)

Ja też się mieszczę w stanik normalnie, więc biust zrobił się tylko pełniejszy [emoji16]
Na brzuchu jeszcze zmian nie widzę, w zasadzie nie różni się jeszcze od tego pierwszego zdjęcia, co wstawiłam. Ciuchy pasują, a spodnie nada z tyłka spadają. No nic. Trzeba poczekać na ten brzuchol [emoji16]

Super że dzidzia ok. A co lekarz mówi c krwiaku? Oby szybko zaczął się zmniejszać
Ja po wizycie wg usg 10+6 i termin na 9.02.dzidzia ok rozwija się prawidłowo macha rączkami i nóżkami.
Niestety krwiak jest dalej, co mnie martwi większy niż ostatnio. Dalej duphaston 2x1.
U nas już się rozeszło, że jestem w ciąży. Wczoraj babka obstawiala, że mam termin na grudzień [emoji23] a dzisiaj druga czy już znam płeć [emoji23] no ale tak to jest jak ma się brzuszek ciążowy jeszcze przed ciąża [emoji849] miałam schudnąć przed staraniami. Schudłam tylko 5 kg i zaliczyliśmy wpadkę. Bardzo kochaną już wpadkę [emoji16]

Super że dzidzia ok. A co lekarz mówi c krwiaku? Oby szybko zaczął się zmniejszać
U nas już się rozeszło, że jestem w ciąży. Wczoraj babka obstawiala, że mam termin na grudzień [emoji23] a dzisiaj druga czy już znam płeć [emoji23] no ale tak to jest jak ma się brzuszek ciążowy jeszcze przed ciąża [emoji849] miałam schudnąć przed staraniami. Schudłam tylko 5 kg i zaliczyliśmy wpadkę. Bardzo kochaną już wpadkę [emoji16]
Ooo to tak jak ja :D też przed ciąża schudłam 5 kg i miałam w planie więcej haha ale.. nie zdążyłam :p

@Paryżanka wstawiam te zdjęcia, ale tak jak mówiłam, bez szału :D Mega niewyraźnie uchwycone:p

Załączniki

• F9B0A3C3-7882-46A3-AD14-C700985E7F8B.jpeg
    F9B0A3C3-7882-46A3-AD14-C700985E7F8B.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 109
  • E37F8B9B-1F81-45AE-992F-998F6EED8C9D.jpeg
    E37F8B9B-1F81-45AE-992F-998F6EED8C9D.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 98
reklama
Ooo to tak jak ja :D też przed ciąża schudłam 5 kg i miałam w planie więcej haha ale.. nie zdążyłam :p
Schudniemy po ciąży [emoji14]. Mam nadzieję że dużo nie przybiorę. Na razie waga stoi od 2 miesięcy. W pierwszej niby przytyłam 12 kg, ale tydzień po porodzie miałam tyle samo co przed ciąża. Szkoda, że potem szybko waga poszła do góry [emoji3525]

Do góry