reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Łososia tylko wędzonego na ciepło. Tak np w occie, czy jakimś sosie. Ja mam smaka na śledzia w sosie musztardowym i już pożarło, i dopiero wtedy zaczęłam myśleć. Ale jest napisane że śledź marynowany w occie i soli, wiec wydaje mi się że ok. Mam właśnie urlop i chyba za dużo myślę:DDD
Ale w sensie ze nie można łososia wędzonego na zimno, ale zrobionego na patelni z makaronem?? W sensie on jest później jeszcze przesmażony, to chyba można ?? Bo jadłam już kilka razy o_O

Dziewczyny a od kiedy planujecie L4? czy może już jesteście?
Ja już jestem od 3 lipca, po wizycie w 10 tc wzięłam już l4 bo pracuje w żłobku z malutkimi dziećmi i była kupa roboty :unsure:

reklama
No to ja już po wizycie. Widziałam moje maluszki na początku w bezruchu a nagle jak zaczeli oboje fikołki robić to aż lekarz się zaśmiał. Tak jakby chciały pokazać które jest bardziej figlarne heh. Jeden ma 4,5cm drugi 3,8cm :) zdrowo rosną wiec to najważniejsze. Dostałam na recepcie paracetamol witaminy i tabletki na mdłości. Nie nogę się doczekać aż minie mi ten okropny ból głowy. Co do mdłości to tez od rana w kiblu dobrze ze do auta wzięłam woreczki bo nawet w drodze musiałam się zatrzymać. Co do zwolnienia to wypisał mi tylko do 20 lipca... później w razie gdybym zle się czuła muszę się spotkać z lekarzem medycyny pracy i on wtedy zadecyduje o dalszym l4. Ale ta Francja skmplikowana masakra. W dodatku za to ze miałam wizytę z doskoku zapłciłam 115€ Niezle nie?:p tyle dobrze ze ubezpieczalnia mi zwraca 70% tej kwoty. Normalnie płace 45€ a tu jak mi powiedziała 115 to doznałam szoku :p no ale przynajmniej zobaczyłam moje maluchy. Noi lekarz potwierdził ze jest to ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa i se bliźniaki sa dwujajowe :). Badania krwi mam książkowe. Ogólnie wizyta na plus. Kolejna już nie długo. 22 mam usg prenatalne a 25 znów wizytę u ginekologa. Tez w Polsce jest tak podzielone ze te „dokładniejsze” usg np na koniec 1 trymestru, połówkowe itp robi się w innym miejscu tzn robi je specjalista? A wizyty z ginem sa osobno? Ja 1 ciąże prowadziłam we Francji i ta tez wiec nie mam porównania
Super że dzieciory rosną! Niech rosną zdrowo.
Czy któraś z was czuje bąbelki w dole brzucha ?
Miałam ostatnio takie wrażenie, wieczorem jak lezalam na brzuchu poparta na łokciach, ale wydało mi się to niemożliwe. :)

reklama
Do góry