reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

A ja mam ślinotok dziewczyny jeszcze nigdy tak nie mialam.. mam taki nadmiar śliny że co chwilę muszę połykać i aż mi nie dobrze od tego... Macie jakiś sposób na to?

Jak u was z wagą? Ja wczoraj miałam taki wystający brzuch że aż bałam się wejść na wagę... Ale póki co pół kg na plusie... Więc to chyba jednak dzidza i może trochę wzdęcie... Bo jabłek się objadam młodych.. ogólnie mam chcice na warzywa i owoce.. wczoraj po 20 gotowałam ogórkowa tak mnie naszło.. i taka mocna, intensywna mi wyszła ze miałam ochotę pół gara na raz zjeść.,[emoji16]

JotkaSzczotka u mnie dziś pogoda też do d... Do tego o 4 obudziła mnie jakas natrętna muchu.. i teraz spać mi się chce.. a w. Pracy jestem.. córa chce się przytulać mąż mnie od niej odgadnie.. do tego mój syn ma problem z czytaniem i muszę z nim codziennie ćwiczyć żeby wypracować to przez wakacje.. i dukal mi od rana a mnie coś trafiało... No i jeszcze boje się wizyty.. Ech.. byle do wieczora

reklama
Dostała taki jakby okres wiec wiadomo co to oznacza. Boje się tylko tego ze mnie wyślę do szpitala i będą mnie tam czyścić. Nie mogę się załamywać bo mam dzieci w domu a mój synek (11m) którego nie mogę na razie karmić piersią tak strasznie do mnie się przytula i chce piersi ze muszę szybko wracać do domu do nich.
Kurcze, szkoda, że tak się to potoczyło. Ale masz bardzo dobre nastawienie! Czasami trzeba naturze w jej wyborach zaufać, chociaż wiadomo, że to bolesne mam nadzieję, że nie będziesz musiała być czyszczona .... Daj znać jeszcze po lekarzu i odzywaj nam się tu [emoji8][emoji8]
Dziewczyny jakie witaminy bierzecie?
Ja narazie biorę takie nie-ciążowe - ovarin, brałam je na etapie starań i teraz jeszcze gin kazał zjeść ostatnie opakowanie tego i dopiero na ciążowe przejść. A będę brać potem prenatal uno, jak w pierwszej ciąży, jakieś inne witaminy które brałam przed prenatal uno uczuliły mnie [emoji3525]

Dziewczyny, zmobilizowałam się i umówiłam się na badania prenatalne. Nie pamiętam, która z Was wspominała o tych bezpłatnych badaniach na Śląsku, ale bardzo baaaardzo dziękuję! [emoji8] Właśnie zapisałam się w tym gyncentrum na 16 sierpnia, akurat dzień przed 1 urodzinami synka [emoji7] dziś byłam za to na badaniach z krwi, te wszystkie hivy i toxoplazmozy [emoji4] i zgrzeszyłam, zjadłam sobie na śniadanie absolutnie pyszną jagodziankę... [emoji171]

Niestety nie jest to wyjaśnione mimo ze zrobiłam chyba wszystkie możliwe badania..:( lekarze stwierdzili że tak czasem bywa. Na ostatnim usg złe były przepływy w tętnicach macicznych
Bardzo mi przykro :( Ale ja nie wierze w takie coś, ze tak tak czasem bywa. Nie na takim etapie. Czasem tak jest jak zarodek ma jakieś wady, to dochodzi do poronienia ale to 5, 6, 7 tydzień a nie 6 miesiąc:sad: No nic, co się stało, to się nie odstanie ale najważniejsze żeby się to już nigdy nie powtórzyło ... tego ci właśnie życzę ❤️

Hej dziewczyny. Nie będę wprowadzać w wątek grozy ani nic z tych rzeczy. Dziś jadę na 13:00 do mojego ginekologa - wydaje mi się ze jest już po wszystkim. Trzymam za was kciuki , niech wasze pociechy rosną. Buziaczki dla każdej [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Trzymaj się kochana!! I daj znać co co lekarz powiedział. Jest mi bardzo przykro ze musisz przechodzić z synkiem takie straszne chwile, ze nagle bez przygotowania psychicznego musiałaś go odstawić od piersi:( to na prawdę musi buc dla ciebie ciężkie, a jeszcze sytuacja z ciąża ...:( Ale musisz być dzielna i silna ❤️ I na pewno dasz radę ❤️

Dziewczyny jakie witaminy bierzecie?
Ja biorę duphavit pregna+ wit.B6+ wit.B12+ dodatkowy folian 400 mg

No właśnie pytam bo ja w pierwszej ciąży brałam pragne a teraz lekarz z góry mi powiedział że mam brać prenatal uno a po 13 tygodniu prenatal duo. Ale sobie myślę że co on mi będzie narzucal jak po pregnie w pierwszej ciąży czulam się bardzo dobrze i teraz też zamierzałam ja brać. Tyle że dostalalam od niego taka próbkę 4 tabletki tego prenatal uno i na opakowaniu pisze że też są na łagodzenie nudności i jak codziennie mnie tak mdlilo tak teraz jak biorę je 3 dni tak wcale nie mam żadnych mdłości i nie wiem czy to dzięki nim czy tak po prostu ale chyba zostanę przy nich.

@Bafinka u mnie narazie 1kg na plus. I chyba zaczyna się brzuszek pokazywać :)
20190710_114757.jpeg

reklama
@Różamama trzymam kciuki
@paucia2306 TSH bywa obniżone w 1 trymestrze ciąży bo 'kłuci się' z betą. Sprawdzałaś normy dla 1 tryymestru czy ogólne? W ciąży jak są wątpliwości to dobrze jest sprawdzać FT4 bo TSH jest właśnie zaburzone. Lepiej skonsultować z lekarzem ale taki wynik raczej jest ok. Np. W diagnostyce normalnie norma to 0,27-4,2 a
Kobiety ciężarne:
I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml

Bylam na tej dodatkowej wizycie i się uspokoiłam - wszystko w 100% ok, 10tc+0, maluszek się rusza, akcja serca 160.

Do góry