No ze starszą było u mnie na luzie. Jak wrocilam do pracy a mala poszla do zlobka to naturalnie tych karmien zrobilo sie mniej, a potem juz przeszlismy po 2 miesiacach na butle i mm. Dla malej tez to juz byla chyba ulga. I wtedy mniej wiecej zaczela przesypiac noce ale ona od urodzenia troche jadla z butli mm (jedna butle dziennie dawalam) wiec byla przyzwyczajona. Zreszta tez nie byla taka az za bardzo do piersi przywiazana jak teraz synek.Ja tez chcialam na roczek odstawiac ale widzę ze to będzie hardcore... chociaż może bardziej to jest w naszych głowach bo podobno czesto nie jest aż tak tragicznie.
reklama
Ane20.02.20
Fanka BB :)
U nas tyle ile się da. Do 2lat ja wytrzymam. Jeśli zrezygnuje to ok. Ciekawam do kiedy muszę wnioskować o urlop wychowawczy?
Olga089
U nas to samo z tą piersią, w dzień mogłoby nie być w ogóle, za to do spania niezbędna. Też słyszałam, że po odstawieniu jest szansa na lepsze nocki, więc kusi mnie taki scenariusz, ale boję się tego odstawiania, bo wiem jakie będą wrzaski i histerie.
Czy Wasze dzieci też są takie uparte? Ja mojego od gniazdka z prądem potrafię odganiać sto razy, a on ciągle swoje. A jak go przeniosę w inne miejsce to wrzeszczy i biegnie tam spowrotem. Boję się co będzie dalej..
Czy Wasze dzieci też są takie uparte? Ja mojego od gniazdka z prądem potrafię odganiać sto razy, a on ciągle swoje. A jak go przeniosę w inne miejsce to wrzeszczy i biegnie tam spowrotem. Boję się co będzie dalej..
Cookie_
Moderator
Moja zależy kiedy. Często jak gdzieś się czepia to proszę by usiadła na pupę, wtedy siada i czeka na mnie. A za chwilę i tak znów próbuje z uśmiechem. Gniazdek nie tyka, powiem si i nie rusza. Jak mówię nie to nie działa. Więc wypróbowałam si i to podziałało, wtedy czego nie może nie rusza
alible
Chyba taki etap wrzasków i histerii bo Nela próbuje wymuszać płaczem. Na NIE to patrzy się i takim spojrzeniem oczu kota ze Shreka próbuje uśpić nasza czujność (muszę się przez to powstrzymywać żeby się nie roześmiać) i dalej swoje robi. Książki i kartony najlepiej jej smakują ehh.
Mój też trochę teraz tak się zachowuje. Mam nadzieje ze to tylko taki etap bo wczesniej tak nie miał, a nie ze to już objawienie charakterkuU nas to samo z tą piersią, w dzień mogłoby nie być w ogóle, za to do spania niezbędna. Też słyszałam, że po odstawieniu jest szansa na lepsze nocki, więc kusi mnie taki scenariusz, ale boję się tego odstawiania, bo wiem jakie będą wrzaski i histerie.
natusia.mamusia86
Janek też uparty, jak coś mu się spodoba to ciężko go odciągnąć. Słowo nie nie pomaga, reaguję tylko na hhh jak próbuje dotknąć piekarnika. Ale to też na chwilę, bo zaraz powtarza hhh i próbuje dotknąćCo chodzi o jedzenie to się poprawiło odkąd mały je to co my. Wcześniej jadł bardzo słabo, teraz domaga się jedzenie.
reklama
Z tego co wyczytalam 21 dni przed trzeba zlozyc wniosek. Podobnie wniosek o obnizenie wymiaru etatu.U nas tyle ile się da. Do 2lat ja wytrzymam. Jeśli zrezygnuje to ok. Ciekawam do kiedy muszę wnioskować o urlop wychowawczy?