reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@alible @middayjoy dzięki za rady.
Czyli rozgotowane kawałki warzyw pokrojone w słupki będą najlepsze na start?
Może być batat, marchewka, cukinia i brokuł w różyczkach? Chleb jest raczej bezpieczny?
U nas takie rozgotowane kawałki się sprawdziły. Dokładnie jak piszesz, słupki a np brokuł czy kalafior to różyczki. Szpinak np to w kulkę zwijalam i podawałam prosto do buzi. Chleb, bułkę to też w kawałku takim do ręki idealnym. Chrupki kukurydziane daję całe- tylko na spacerach bo to w miarę uspokaja Nele 😁

reklama
Mój syn w wieku 7 czy 8 mies zakrztusił się tak chlebem, że myślałam że sama mu nie pomogę. Na szczęście udało mi się "odratować" sytuację i kawałek malutki mu wypadł. Przykleił mi się. Wg mnie trzeba że wszystkim uważać i obserwować.
Mała póki co papki, ale z czasem będę dodawać płatki owsiane czy ryzowe, marchewke tarkowaną, mięsko drobno pokrojone itd
W kawałku to jabłko czy nektarynke sobie sama wcinała szorując dziąsłami.

Mój syn w wieku 7 czy 8 mies zakrztusił się tak chlebem, że myślałam że sama mu nie pomogę. Na szczęście udało mi się "odratować" sytuację i kawałek malutki mu wypadł. Przykleił mi się. Wg mnie trzeba że wszystkim uważać i obserwować.
Mała póki co papki, ale z czasem będę dodawać płatki owsiane czy ryzowe, marchewke tarkowaną, mięsko drobno pokrojone itd
W kawałku to jabłko czy nektarynke sobie sama wcinała szorując dziąsłami.
O ranyyy a myslalam ze chleb bezpieczny :(

U nas Roma uwielbia bulke lekko posmarowana maslem do lapy. Z warzyw i owocow w calosci dawalam brokula, kalafior, cwiartke pomidora, pomarancze i grejpfruta (fajnie sobie sok wysysa), brzoskwinie, pieczona papryke, jajecznice zeby jadla lapkami, kawalki twarogu. Dzisiaj rozdrobnilam widelcem duszona dynie z cebulka i troche natki pietruszki, ziola prowansalskie i pieprz (to byla baza do sosu dyniowego z makaronem z dla nas) tez jej smakowalo.

@Cookie_ robiłam ten krem z papryki i byl ok choc mysle ze duzo stracil ze nie dodalam ostrej papryki. Ale ten krem z kalafiora z gałką 😋 pyyycha
Jakąś jeszcze polecasz z tego bloga?

@Cookie_ robiłam ten krem z papryki i byl ok choc mysle ze duzo stracil ze nie dodalam ostrej papryki. Ale ten krem z kalafiora z gałką 😋 pyyycha
Jakąś jeszcze polecasz z tego bloga?
Chyba krem z białych warzyw też stamtąd robiłam. W planach mam krem z cukini bo właśnie dostałam znów (ale jego nie robiłam jeszcze)
Do papryki dodaje tyci ostrej i wędzoną.

U nas na horyzoncie wreszcie 🦷🦷Jeszcze nie wyszły całe, ale już czuć igiełki 😜
Oby moje sutki to przeżyły, póki co nie gryzie mnie. Gryzie tylko zabawki i gryzaki.
Na szczęście apetyt jej dopisuje. Wczoraj wciągnęła 200 ml kremu z kalafiora i rano tyle samo kaszki, oczywiście popila woda i mlekiem. Gdzie ona to zmieściła 😂

reklama
@Cookie_ gratuluję ząbka. Super, że mała tak ładnie je. Jasiek zależy od dnia. Wczoraj rano kaszke wciągnął, dzisiaj już nie chciał🙈Obiadki ze słoiczka zaczęły smakować, może przez to, że w końcu mięsko podaję😉

Do góry