reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Czy idziecie na l4 po pierwszej wizycie?
Nie :)
To całe miasto zlazłaś. Mnie dzisiaj trochę ciągnie brzuch, ale jak wrócę do domu to już się nie ruszam z niego.
A no calusienkie bo w księgarni byłam w baja book. :D hah.. Ale trochę mnie zarkoczyla postawa P. MAG. wiesz, bo powiedziała mi że idzie zaraz na urlop, ale jeszcze mnie w ten piątek Przyjmie na fajrant :)

U was widzę wesoło. Mnie mój początek ciąży nie rozpieszcza, nie zdążyłam się dobrze jeszcze nacieszyć strasznie cierpię z tym uchem, laryngolog dopiero jutro. Stosuje jakieś domowe metody ale nie mija. Zadzwoniłam tylko do mojej gin czy mogę brać paracetamol. Ospala jestem strasznie non stop śpię. A miałam się uczyć. A żeby było mało to apetytu brak, i jeszcze dostałam jakiś mega skręt kiszek od kibla się nie oddalam. Martwi mnie ze początek ciąży mam taki z przejsciami. Jedyne co pożyteczne to poszłam dziś na betę.
Biednas Ty. Plukalas to ucho woda utleniona?? Ja mm tak często zapalenia ucha że szok... Pierwszy raz miałam po basenie... A teraz wystarczy, y kropelka wody Jk mi wpadnie i zaraz mam ogień w glowie... Ale teraz po ostatnim odkorkowaniu raz na dwa tygodnie szyszcze uszy Sowexen... Polecam.

Ja właśnie wizytę mam w czwartek i się nad tym zastanawiam
Ja pracuje w gabinecie stomatologicznym, więc narażona jestem pracując przy otwartych paszczelenkach. Zresztą wykonywanie skalingu (ściągania kamienia) nie można wykonywać będąc w ciąży, bo to ultradźwięki. Zdjęcia rtg itd. Będą źli ale ja chyba pójdę na l4 najlepiej się nie czuje. Jestem ospala, i chciałabym też poświęcić się dzieciom i ten czas mieć tylko dla nich.

Biednas Ty. Plukalas to ucho woda utleniona?? Ja mm tak często zapalenia ucha że szok... Pierwszy raz miałam po basenie... A teraz wystarczy, y kropelka wody Jk mi wpadnie i zaraz mam ogień w glowie... Ale teraz po ostatnim odkorkowaniu raz na dwa tygodnie szyszcze uszy Sowexen... Polecam.
Plukalam woda utleniona. Robię napar z rumiankiem i trzymam głowę nad miską, czosnek noszę w uchu. Mam też maść ichtiolową. Ucho mam całe spuchniete, nic nie słyszę na nie tylko jakieś trzaski w środku. Ehhh sory że wam tak narzekam.

Ja wizytę mam 26.06 A od 1 lipca 2 tygodnie urlopu. Także po pierwszej wizycie napewno nie. Zobaczę jak będzie jak wrócę z urlopu. W pierwszej ciąży chciałam dłużej pracować a trafiłam do szpitala i potem siedziałam w domu bo mi ciśnienie skakalo. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Czy idziecie na l4 po pierwszej wizycie?

Ja pracuje w gabinecie stomatologicznym, więc narażona jestem pracując przy otwartych paszczelenkach. Zresztą wykonywanie skalingu (ściągania kamienia) nie można wykonywać będąc w ciąży, bo to ultradźwięki. Zdjęcia rtg itd. Będą źli ale ja chyba pójdę na l4 najlepiej się nie czuje. Jestem ospala, i chciałabym też poświęcić się dzieciom i ten czas mieć tylko dla nich.
mi wczoraj robiono skaling i dr powiedziała mi, że ciąża nie jest przeciwwskazania do tego. Przestraszylas mnie teraz... Ja pracuje w szpitalu i ultradźwięki i inne pola mam za ścianą :p

Plukalam woda utleniona. Robię napar z rumiankiem i trzymam głowę nad miską, czosnek noszę w uchu. Mam też maść ichtiolową. Ucho mam całe spuchniete, nic nie słyszę na nie tylko jakieś trzaski w środku. Ehhh sory że wam tak narzekam.
Masakra, naprawdę Ci współczuję... Ja już potrafię obejść się bez antybiotyku.. Bo poprostu nauczyłam się wyciągać te korki, które powodują zapalenia i jak wyjme to zapalenie schodzi... Ale myślę, że laryngolog przeplucze Ci ucho i da ten antybiotyk. Ból ucha to taki ból, że porodów przy nim to pikuś.

To podpowiedz mi bo jutro mam wizytę i dwa zeby do zrobienia ze znieczuleniem, niby tym dla ciężarnych. Bije się z myślami czy iść czy nie iść [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]

reklama
@nutka83 Przypomniałam sobie że mam koleżankę położną :) zadzwoniłam do niej i mi powiedziała co brać i co robić na ten pęcherz :) bardzo mi pomogła ta rozmowa ;) mam nadzieję że będzie ok :)

Do góry