reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Czy idziecie na l4 po pierwszej wizycie?
Nie :)
To całe miasto zlazłaś. Mnie dzisiaj trochę ciągnie brzuch, ale jak wrócę do domu to już się nie ruszam z niego.
A no calusienkie bo w księgarni byłam w baja book. :D hah.. Ale trochę mnie zarkoczyla postawa P. MAG. wiesz, bo powiedziała mi że idzie zaraz na urlop, ale jeszcze mnie w ten piątek Przyjmie na fajrant :)

U was widzę wesoło. Mnie mój początek ciąży nie rozpieszcza, nie zdążyłam się dobrze jeszcze nacieszyć strasznie cierpię z tym uchem, laryngolog dopiero jutro. Stosuje jakieś domowe metody ale nie mija. Zadzwoniłam tylko do mojej gin czy mogę brać paracetamol. Ospala jestem strasznie non stop śpię. A miałam się uczyć. A żeby było mało to apetytu brak, i jeszcze dostałam jakiś mega skręt kiszek od kibla się nie oddalam. Martwi mnie ze początek ciąży mam taki z przejsciami. Jedyne co pożyteczne to poszłam dziś na betę.
Biednas Ty. Plukalas to ucho woda utleniona?? Ja mm tak często zapalenia ucha że szok... Pierwszy raz miałam po basenie... A teraz wystarczy, y kropelka wody Jk mi wpadnie i zaraz mam ogień w glowie... Ale teraz po ostatnim odkorkowaniu raz na dwa tygodnie szyszcze uszy Sowexen... Polecam.

Ja właśnie wizytę mam w czwartek i się nad tym zastanawiam
Ja pracuje w gabinecie stomatologicznym, więc narażona jestem pracując przy otwartych paszczelenkach. Zresztą wykonywanie skalingu (ściągania kamienia) nie można wykonywać będąc w ciąży, bo to ultradźwięki. Zdjęcia rtg itd. Będą źli ale ja chyba pójdę na l4 najlepiej się nie czuje. Jestem ospala, i chciałabym też poświęcić się dzieciom i ten czas mieć tylko dla nich.

Biednas Ty. Plukalas to ucho woda utleniona?? Ja mm tak często zapalenia ucha że szok... Pierwszy raz miałam po basenie... A teraz wystarczy, y kropelka wody Jk mi wpadnie i zaraz mam ogień w glowie... Ale teraz po ostatnim odkorkowaniu raz na dwa tygodnie szyszcze uszy Sowexen... Polecam.
Plukalam woda utleniona. Robię napar z rumiankiem i trzymam głowę nad miską, czosnek noszę w uchu. Mam też maść ichtiolową. Ucho mam całe spuchniete, nic nie słyszę na nie tylko jakieś trzaski w środku. Ehhh sory że wam tak narzekam.

Ja wizytę mam 26.06 A od 1 lipca 2 tygodnie urlopu. Także po pierwszej wizycie napewno nie. Zobaczę jak będzie jak wrócę z urlopu. W pierwszej ciąży chciałam dłużej pracować a trafiłam do szpitala i potem siedziałam w domu bo mi ciśnienie skakalo. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Czy idziecie na l4 po pierwszej wizycie?

Ja pracuje w gabinecie stomatologicznym, więc narażona jestem pracując przy otwartych paszczelenkach. Zresztą wykonywanie skalingu (ściągania kamienia) nie można wykonywać będąc w ciąży, bo to ultradźwięki. Zdjęcia rtg itd. Będą źli ale ja chyba pójdę na l4 najlepiej się nie czuje. Jestem ospala, i chciałabym też poświęcić się dzieciom i ten czas mieć tylko dla nich.
mi wczoraj robiono skaling i dr powiedziała mi, że ciąża nie jest przeciwwskazania do tego. Przestraszylas mnie teraz... Ja pracuje w szpitalu i ultradźwięki i inne pola mam za ścianą :p

Plukalam woda utleniona. Robię napar z rumiankiem i trzymam głowę nad miską, czosnek noszę w uchu. Mam też maść ichtiolową. Ucho mam całe spuchniete, nic nie słyszę na nie tylko jakieś trzaski w środku. Ehhh sory że wam tak narzekam.
Masakra, naprawdę Ci współczuję... Ja już potrafię obejść się bez antybiotyku.. Bo poprostu nauczyłam się wyciągać te korki, które powodują zapalenia i jak wyjme to zapalenie schodzi... Ale myślę, że laryngolog przeplucze Ci ucho i da ten antybiotyk. Ból ucha to taki ból, że porodów przy nim to pikuś.

To podpowiedz mi bo jutro mam wizytę i dwa zeby do zrobienia ze znieczuleniem, niby tym dla ciężarnych. Bije się z myślami czy iść czy nie iść [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]

reklama
@nutka83 Przypomniałam sobie że mam koleżankę położną :) zadzwoniłam do niej i mi powiedziała co brać i co robić na ten pęcherz :) bardzo mi pomogła ta rozmowa ;) mam nadzieję że będzie ok :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry