reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@Darapuszkin Moja dwa poprzednie też spadły.. Oby ten nie 🙈 tak trudno to przewidzieć. Ja jak daję łyżeczkę do rąk to swoje dłonie mam tu obok oczu dziecka by ratować. A tak w ogóle przy blw mało co dawałam łyżeczkę. Mam schiza na to 😁 mój miał morfo zaraz po porodzie. A jego brat że względu na żółtaczke wiele razy. Daje to spokój rodzicom ale nie wątpliwie trudne dla dziecka. Choć mój nawet nie drgał jak go kłóli.. Ja nie wiem co z tą dietą. Słabo siedzi. Taki z niego siłacz a jednak nie koniecznie 😞

reklama
A właśnie dziewczyny. Ja cukinie dałam w długą kostkę duszoną na maśle. No właśnie. Jestem okropna. Jutro mu chyba w wodzie ugotuję. Jakoś przestaję ogarniać przy mojej trójce. Boję się tego rozszerzenia diety. A to już 3ci raz🙈

@Darapuszkin super, że wszystko ok. Ja na razie nie robiłam żadnych badań. Morfologie miał zrobioną jeszcze w szpitalu po narodzinach ze względu na żóltaczkę. Później już nie sprawdzali. Ogólnie chciałabym sprawdzić czy wszystko ok. Jak będę miała szczepienie to się dopytam.

reklama
@Ane20.02.20 gratuluję czworakowania. U nas też powoli się podnosi. Cieszę się ale martwi mnie to, że omija pełzanie. Naczytałam się, że to nic dobrego.
Ja właśnie słyszałam, że pełzanie nie jest tak ważne w rozwoju dziecka jak czworakowanie. Nela w ogóle nie pełzala a teraz śmiga na czworakach wszędzie 💪 trzeba jej bardzo pilnować, bo już nie tylko w łóżeczku wstaje, tylko przy wszystkim co się da- okno balkonowe, miska z praniem 😁

Akuku zabawa najlepsza i najbardziej zabawna 😁 czasami samo zamknięcie i otwarcie oczu bawi 🤔

Od trzech dni bawię się w blw ale tylko w obecności męża bo się strasznie boje tego zakrztuszenia. Nie wiem ile mała zjada ale przynajmniej ma chęć żeby coś wziąć do buzi bo na papki to już nie była chętna i jak już się udało to wypluwała ☹️
Jak czytam w broszurach np z Bobovita, że po 6 miesiącu to mleko i dwa posilki uzupełniające, to się zastanawiam jak, kurde Nela tym co dostaje w ramach rozszerzenia diety, na pewno się nie najada, zazwyczaj kilka chwil po jedzeniu chce cyca. Też zastanawiam się co robię nie tak, kurde no nie jest to łatwe zadanie.

Do góry