reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Dzieki dziewczyny za kciuki! Wszystko ok - nie ma sladu :) bylam w przychodni 15 min od domu i wzielam mala w nosidlo bo tam nie ma podjazdu a maz w pracy. Ma sa kra! Moje dziecko jest na to za ciezkie, plecy mi odpadaja :D w ogole pediatra mowila ze po 6 mc powinno sie profilakttcznie zrobic morfologie i mocz zeby sprawdzic. Co o tym myslicie? To dosc traumatyczne dla dziecka i zastanawiam sie czy robic profilaktycznie.

Uff! I po bólu, bardzo się cieszę 😊
Nasza pediatra nic o tym nie wspominala, o ile krew pobrać na morfologie to trzeba tylko ukłuć tak nie wyobrażam sobie pobrać moczu od córki hmm, słyszałam że są na to jakieś sposoby, ale nadal sobie nie umiem wyobrazić.
Oczywiście, profilaktycznie znaczy, że będzie Cię to teraz dręczyć że jak nie zrobisz to tfu tfu coś przegapisz. Ja się naszej na szczepieniu zapytam o to i jak zaleci to na pewno zrobię te badania.

Mój juz miał krew 2 razy pobierana i raz mocz, kał. Morfologie dlatego ze w ciazy mialam niedokrwistosc. Ale i tak cos mi sie kojarzy ze po pol roku trzeba zrobic, ostatnio bylam u nowej pediatry i sie pytala czy juz robilismy.
Ja te pobieranie krwi bardzo przezylam chociaz za 2gim razem bylo o wiele lepiej bo nakarmilam malego kilkanascie minut przed pobraniem porzadnie i nie bylo problemow z pobraniem jak za piewszym razem. Co do moczu, cóż- z chłopcami jest o niebo łatwiej 😎, pamietam jak sie z tym u córki męczyliśmy i jakie akrobacje wyczynialiśmy 🙈🙉🙊

reklama
Do góry