reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Moj tez sie szybko nudzi, brakuje mu bodzcow chyba. Ciagle chce na ręcę bo tam wszystko lepiej widzi, albo jak ktos do niego gada i zabawia. Bez tego to szybko w płacz. Wózek toleruje tylko na pół godziny drzemki, ja sie obudzi to juz mu sie nie podoba ;)
U nas nadal niechetnie lezy na brzuszku, w pionie tez czasem mu sie ta glowka majta szczegolniw jak jest zmęczony. Za tudzien idziemy do fizjo to zobacze co i jak.
Cookie, tez czytalam ze te obroty to pozniej dziecko zaczyna. Moj mial kilka dni faze na przekrecanie a teraz lezy twardo na plecach 😉
Moja starsza to wogole zaczela od obrotow z brzucha na plecy a z plecow na brzuch dopiero pózniej. Wszytkie dzieciaczki po swojemu robia ;)

reklama
Dziś mała odbiła mi czymś brązowym ☹ Pierwszy raz to widzę a nie może to być krew z brodawkę bo mam całe.
A nie ma szans ze wciągnęła coś z podłogi? Czasami brodawki wygladaja na cale a w srodku cos podkrwawia a dziecko wypija. Poobserwuj Lilke i jak sie powtorzy to moze wtedy sprawdzisz?

Z podłogi nie. Zawsze kładę cicyk i na niego mate albo leży na rozłożonej kanapie.
Po obserwuję ją jak się powtórzy wyślę zdjęcia do pediatry.

U nas obecnie jest to samo z marudzeniem. Zauważyłam, że jak mały się nudzi to jest płacz a jak przy nim stoję i do niego gadam to jest śmiech😉Zaczyna się już śmiać na głos i piszczeć. Z obrotów to nadal tylko na boczki, ale jestem już spokojniejsza, bo już łączy rączki w lini środkowej.Teraz jest na etapie chwytania zabawek, które mu podaję. Na razie zabawnie to wygląda jak próbuje w nie trafić😉
@Cookie_ trzymam kciuki, aby to nie było nic poważnego. Miejmy nadzieję, że to jednorazowe.

Dziewczyny, czy to w porządku wg Was że moje maleństwo pociera stópkę o stópkę? Czasami jak szalona. Mój mąż twierdzi że to nie jest normalne. Czy Wy u swoich pociech też to zauwazylyscie?

reklama
Do góry