reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny na Alliexpres kupiłam fajna, przydatną rzecz: pokrowiec na chusteczki nawilzane. Super sprawdza się na spacerach, nie muszę nosić pełnej paczki chusteczek, bawić się z folią by zamknąć. Otwiera się strunowo, wkładam ile chce chusteczek i wyjnuje przez plastikowy otwór.
W domu zawsze chusteczki mam w plastikowym pojemniczku, te foliowe zamykanie mnie zawsze wkurzało i po jakimś czasie zawsze się odklejało 😜 Wiadziam też te opakowania na Allegro (tylko droższe)
IMG_20200618_161218.jpg

reklama
My dzisiaj po drugim szczepieniu, na razie wszystko ok. Był płacz, ale Janek uspokoił się szybciej niż ostatnio. Podałam już zapobiegawczo lek przeciwbólowy, kazała mi tak pielęgniarka. Pediatra oglądała wysypkę, albo bardziej suchę place Jasia na ramionach. Na razie mamy smarować emolientem, jak nie pomoże to będziemy szli w kierunku łojotokowego zapalenia skóry. Dzisiaj właśnie chciałam kupić taką parasolkę, nie byłam pewna jaki mam stelaż(płaski czy okragły) to na razie sobie odpuściłam.😉Za to kupiłam siatki na okno do samochodu😁@Cookie_ dobry pomysł z tymi torebeczkami. Ja też zawsze mam problem z tymi przyklejanymi zamknięciami.

Może te gumowe podkładki powodują że mi nie zjeżdża że stelaża i dobrze się trzyma. 🤔
Nawet nie pomyślałam, by wam podpowiedzieć, bo nie sądziłam że to może nie pasować i różnic się. Moja kupowana 9 l temu.
Na zdjeciach w necie to nawet ciezko zobaczyc jak wyglada ta klamra. Nic, mi przyjdzie w srode to sie przekonam 😉
A jakiej firmy macie?

Jak tam Dziewczyny Wasze maluchy? Juz po okresie marudzenia? U nas jeszcze jeszcze... I w dodatku przekrecac sie przestał.
@Dorapuszkin, zyjesz na tych wakacjach? Poprawilo sie troche?

@middayjoy ja kupiłam najzwyklejsza ze Smyks, (marki Smoki).

Nela od trzech dni się bardzo rozbestwila. Tylko od rana ma w miarę humor a potem już tylko na rękach noszenie pomaga. Odkąd zczaila te obroty na brzuszek i ten pisk to stała się po prostu niemożliwa. Czasami nie wiem czy jest jej źle czy "ćwiczy" głos.

Hej dziewczyny! Tez dzisiaj skocze po parasol bo Roma zaczela jezdzic na brzuchu w gondoli...
@middayjoy zyje nawet nie tak zle! Mala ma zmienny humor, duuuuzo na rekach ale zauwazylam ze jak siedze z nia w domu to bardzo marudzi a jak razem wychodzimy, ktos nas odwiedza, jezdzimy do lasu to inne dziecko. Chyba potrzebuje bodzcow. Co chwile trzeba jej zmieniac zabawki, pozycje, miejsce bo inaczej wycie i noszenie na rekach. Ostatnio bardzo duzy progres ruchowy zrobila - lezy na brzuchu, przeklada sobie zabawki, wysoko sie podnosi, podciaga do siadu, obroty, turlanie ale... zamilkla! Przestala gluzyc... czytalam ze tak czasami jest jak dziecko rozwija sie ruchowo ale troche mnie martwi :( zaraz lece sama na rower z przyjaciolka wiec trzymajcie kciuki zeby baba dala rade :D

Piszcie jak tam u Was. Tez maruderskosc?

@middayjoy niestety nie podam Ci firmy bo kupowałam 9 l temu. Tak wygląda w zbliżeniu klamra.
U nas zależy od dnia. Wczoraj zanim twardo zasnęła wybudzała się co chwila, gdy mocniej zacisnęła dziąsła. Gdy posmaruje Dentinox przez jakiś czas jest spokojniejsza.
@Darapuszkin tym milknięcie nie martw się, mała ma inne ciekawe rzeczy do robienia.
U nas identycznie jeśli chodzi o zachowanie, gdy jesteśmy w domu. Na spacerze ogląda, jeździ na brzuszku nie raz, smacznie śpi a w domu wszystko na chwilę.
Moja gaduła, ale przekręcać się z plecków na brzuszek niechce. Zaczęła sięgać na brzuszku po zabawki, ale to takie nieśmiałe próby.
We wtorek mamy szczepienie to zapytam o te obroty.
IMG_20200618_181754.jpg

@Cookie_ Ty z kolei nie martw sie obrotami bo 4 mc to chyba barfzo wczesnie a dzieci maja czas na obroty do 6/7. Wiekszosc dzieci moich kolezanek duuuuzo pozniej zaczelo sie krecic. Wyglada na to ze cos za cos skoro gada duzo :D

reklama
A my właśnie jesteśmy na mini wakacjach na Mazurach i powiem Wam, że mały spisuje się idealnie! Zero marudzenia, pięknie jeździ w gondoli, dużo się śmieje. Zupełnie inne dziecko niż przez ostatnie dni. Może faktycznie dzieciaczkom trzeba dużo bodźców, grzeczne leżenie w domu już im się znudziło i pragną teraz poznawać świat ;)
Co do obrotów to mój tylko kilka razy obrócił się z pleców na brzuszek. Później próbował ale mu nie szło i chyba się trochę zniechęcił. Za to gada cały czas ;)

Do góry