reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

W happymum ceny sa jakie sa ale stwierdzilam ze przez kwarantanne nie wydawalam pieniedzy to moge zaszalec. Nie robie paznokci ani nie chodze zbyt czesto do fryzjera wiec jakos trzeba sobie dogodzic :D
Darapuszkin, jesteś z Krakowa jak dobrze pamiętam? W Warszawie chyba nie ma stacjonarnego sklepu happymum?
Fajne mają tam ciuszki, nawet takie bardziej eleganckie się znajdzie, do pracy albo na jakąś imprezę. Ale kupowanie ubrań przez internet zawsze jest dla mnie trochę kłopotliwe z doborem rozmiaru, tak więc jeszcze pomyślę ;)

Dziewczyny, mój maluch ma w dwóch miejscach na ciele taką jakby mocno przesuszoną skórę, wstawiam zdjęcie bo nie wiem jak to opisać. Taka sucha plama o średnicy ok. 5mm. Czy któraś się spotkała z czymś podobnym? Lekarza mamy dopiero 23.06, do tego czasu spróbuję to smarować czymś tłustym, ale oczywiście już się niepokoję.

Załączniki

• 20200607_191142.jpg
    20200607_191142.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 50
reklama
Darapuszkin, jesteś z Krakowa jak dobrze pamiętam? W Warszawie chyba nie ma stacjonarnego sklepu happymum?
Fajne mają tam ciuszki, nawet takie bardziej eleganckie się znajdzie, do pracy albo na jakąś imprezę. Ale kupowanie ubrań przez internet zawsze jest dla mnie trochę kłopotliwe z doborem rozmiaru, tak więc jeszcze pomyślę ;)

Dziewczyny, mój maluch ma w dwóch miejscach na ciele taką jakby mocno przesuszoną skórę, wstawiam zdjęcie bo nie wiem jak to opisać. Taka sucha plama o średnicy ok. 5mm. Czy któraś się spotkała z czymś podobnym? Lekarza mamy dopiero 23.06, do tego czasu spróbuję to smarować czymś tłustym, ale oczywiście już się niepokoję.
W warszawie jest w wola park.
A te przesuszenie to nie jest tam gdzie szczepionki ?

@Olga089 właśnie miałam pisać jak @Darapuszkin, że to wygląda jak miejsce po szczepionce na gruźlicę 😉
U mojej nic nie ropiało i ładny znaczek tyci ma.
Jeśli to miejsce po szczepionce to nie martw się i ewentualnie natłuść np mascia Alanatan. Być może skórka w tym miejscu schodzi.

Zdecydowanie lepiej zmierzyc. Ja zauwazylam ze wszystkie M sa tam na mnie dobre wiec w sumie moge juz przez neta tez zamawiac :)

Tak jak dziewczyny pisza moze to byc po szczepieniu na gruzlice albo jakies uczulenie kontaktowe np. Proszek? Ciezko stwierdzic ale nie martw sie na zapas :)

Szczepionkę ma na drugiej rączce właśnie. Tutaj ma taką plamkę suchą i jeszcze na przedramieniu na drugiej rączce niemal identyczną.
Właśnie alantanem to zaczęłam dziś smarować.. zobaczymy.

@Cookie_ dam znać, czy udało się babce dopasować i czy będzie wygodny. Będzie mnie ta przyjemność dwie stówki kosztować. Co do pieluszek to właśnie te złote dady używaliśmy , przypominają trochę pampersy jasny odcień zieleni. Są tak samo delikatne, bo te ciemna zieleń są w dotyku szorstkie.
@Olga089 mój szkrab też ma suche place na ramionach i dekolcie, zauważyłam je dwa dni temu i wczoraj zastosowałem emoloenty pokarmu i na razie ma troszkę mniejsze. Naczytałam się już o AZS i jestem przerażona. A skłoniły mnie do tego też suchę, takie chropowate policzki. Mam nadzieję, że to nie to. A jak często kąpiesz małego?bo ja codziennie i myślę czy tym nie przesuszam mu skóry.

Mała ma 5500g czy Dady 3 będą odpowiednie? Dodam że młoda okraglutka jest. Teraz kończymy Pampers 2 i mam 3 w zapasie. Zastanawiam się czy dady podobne wielkością będą

reklama
Mała ma 5500g czy Dady 3 będą odpowiednie? Dodam że młoda okraglutka jest. Teraz kończymy Pampers 2 i mam 3 w zapasie. Zastanawiam się czy dady podobne wielkością będą
Cookie_, mój mały też waży 5500g i używamy jeszcze Dady 2. Ale on jest szczuplutki raczej ;) Ja zauważyłam że Pampersy są większe od Dady, więc na Twoim miejscu kupiłabym Dady 3 ;)

A jak często kąpiesz małego?bo ja codziennie i myślę czy tym nie przesuszam mu skóry.
Ja też kąpię codziennie, ale wydaje mi się, że gdyby to powodowało przesuszenie to całe ciało byłoby suche a nie tylko tak punktowo..

Do góry