reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

To te dady w fioletowym opakowaniu czy jakieś inne?
@natusia.mamusia86 daj znać jak będzie się użytkował. Wczoraj też zamówiłam i mam nadzieję, że pomiędzy firmami nie ma rozbieżności w rozmiarach 😜 i będzie ok.
Te mają znacznik (żółty pasek), nie są kolorowe i są wg mnie najlepsze🙂 15915173095604930149953309228969.jpg

reklama
Jak lubicie wkładki laktacyjne wielorazoae to fajne są w Rossmanie z babydream. Miałam jedne z allegro i teraz dokupilam te. Są fajniejsze i nie przepuszczają nocnych wycieków 😜

@alible dzięki za info, będę miała je na uwadze.

Te mają znacznik (żółty pasek), nie są kolorowe i są wg mnie najlepsze🙂Zobacz załącznik 1129846
My też używamy Dady złotej ;) jesteśmy jeszcze w rozmiarze 2 ;) Próbowaliśmy pampersy i babydream, ale dada najlepsza.

Też zamówiłam biustonosz Esotiq korzystając z obecnej promocji ;)
Zobaczymy tylko jak z rozmiarem będzie.

A jeśli chodzi o ciuszki dla karmiących to macie jakieś? Polecacie jakieś firmy?
Ja nic nie kupowałam do tej pory, bo w domu czy u rodziny zawsze znajdzie się jakies ustronne miejsce do karmienia, ale planujemy wakacje i może przyjdzie mi karmić publicznie, więc wolalabym nie świecić cycem ;P

My też używamy Dady złotej ;) jesteśmy jeszcze w rozmiarze 2 ;) Próbowaliśmy pampersy i babydream, ale dada najlepsza.

A jeśli chodzi o ciuszki dla karmiących to macie jakieś? Polecacie jakieś firmy?
Ja nic nie kupowałam do tej pory, bo w domu czy u rodziny zawsze znajdzie się jakies ustronne miejsce do karmienia, ale planujemy wakacje i może przyjdzie mi karmić publicznie, więc wolalabym nie świecić cycem ;P
Ja jestem fanką ciuchów z happymum. Mamy stacjonarny sklep w jednej galerii i czasem tam wpadam ale wszystko jest przepiekne a niestety drogie i zawsze zostawiam tam za duzo pieniedzy... polska produkcja, bardzo dobre tkaniny, ladnie wykonczone i super systemy do karmienia. Megapolecam! Maja tez sklep internetowy

Ja jestem fanką ciuchów z happymum. Mamy stacjonarny sklep w jednej galerii i czasem tam wpadam ale wszystko jest przepiekne a niestety drogie i zawsze zostawiam tam za duzo pieniedzy... polska produkcja, bardzo dobre tkaniny, ladnie wykonczone i super systemy do karmienia. Megapolecam! Maja tez sklep internetowy
Sprawdziłam w necie i rzeczywiście ceny kosmos 😔
Ja wszystkie ciuchy mam z H&M nowe (bądź Vinted używane).

Ja mam kilka sukienek z cool mama. Tylko one takie 2w1- ciazowe i do karmienia wiec kroj tez specyficzny. Mam je z dlugim rekawem. Na lato nie mam ciuchow do karmienia i chyba nie bede kupowac specjalnych. Troche mi szkoda kasy- wole juz sobie kupic na okres "po" ;)
Mam taki bawelniany szal-komin do karmienia z firmy pulp. Moze cos takiego? Tylko nie wiem jak w upaly by sie sprawowal...

Ja mam kilka sukienek z cool mama. Tylko one takie 2w1- ciazowe i do karmienia wiec kroj tez specyficzny. Mam je z dlugim rekawem. Na lato nie mam ciuchow do karmienia i chyba nie bede kupowac specjalnych. Troche mi szkoda kasy- wole juz sobie kupic na okres "po" ;)
Mam taki bawelniany szal-komin do karmienia z firmy pulp. Moze cos takiego? Tylko nie wiem jak w upaly by sie sprawowal...
A zamowilam sobie sukienke do karmienia w kroju kopertowym. Dam znac czy nie moze podejsc pod " do karmienia" ;)

Co do odzieży to mam 2 bluzki z Allegro i kolejne 2 będę w tym tyg zamawiać tylko już u innego sprzedawcy. Mam takie bez zamków podnoszone do góry dla mnie są wygodniejsze niż te z zamkami po boku.
Sprawdzają się teraz na spacerach, karmię bez problemu i nic nie widać. Mam te: Link do: Bluzka ciążowa do karmienia M/L
A teraz chce kupić od tego sprzedawcy Link do: T-SHIRT CIĄŻOWY I DO KARMIENIA GLAM rozm. L

@Dorapuszkin pytalas sie moze pediatry o ten cykl szczepien prevenarem tzn 3+1 czy 2+1? Ja przez to zamieszanie ostatnio z pobraniem krwi to zapomniałam😕

reklama
@Dorapuszkin pytalas sie moze pediatry o ten cykl szczepien prevenarem tzn 3+1 czy 2+1? Ja przez to zamieszanie ostatnio z pobraniem krwi to zapomniałam😕
Tak. Okazalo sie wlasnie ze na poczatku ustalilam z nią cykl 2+1 i odstep od ostatniego minimum 8 tygodni. Polacze go z trzecim 6w1. Pediatra mowila ze tak samo uodparnia. Plus taki, ze mniej wizyt :)
Jesli chodzi o ciuchy do karmienia to duzo jest sukienek niededykowanych specjalnie karmiacym w ktorych rozpina sie guziczki czy suwak i i tak mozna karmic a sa tansze. Mi akurat bardzo pasuje system z suwakami po bokach ale podnoszonych tez mam kilka. Z hm wkurza mnie ze strasznie po praniu placze sie ten wklad w bluzce i ciezko mi ją zalozyc, nie wiem o co chodzi. W happymum ceny sa jakie sa ale stwierdzilam ze przez kwarantanne nie wydawalam pieniedzy to moge zaszalec. Nie robie paznokci ani nie chodze zbyt czesto do fryzjera wiec jakos trzeba sobie dogodzic :D

Do góry