reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

To kartę szczepien fuksem kiedyś przechwyciłsm przy zmianie przychodni 🙂 czekam do poniedziałku i jeśli nic się nie zmieni to zadzwonię do naszego Luxmedu, chyba na terenie całej Polski działają tak samo.

Jeśli chodzi o drugi skok to zauważyłam że mała zaczęła się świadomie uśmiechać, bardziej głużyć i trzymać główkę.

reklama
To kartę szczepien fuksem kiedyś przechwyciłsm przy zmianie przychodni 🙂 czekam do poniedziałku i jeśli nic się nie zmieni to zadzwonię do naszego Luxmedu, chyba na terenie całej Polski działają tak samo.

Jeśli chodzi o drugi skok to zauważyłam że mała zaczęła się świadomie uśmiechać, bardziej głużyć i trzymać główkę.
Hmm to nasza tez to robi ale moze jakos wyjatkowo lagodnie przeszla skok ze go nie zauwazylam. Wydaje mi sie ze ogolnie z dnia na dzien jest inna, bardziej "kumata" :D

To wybacz, cos mi sie pokielbasilo ze Krakow. Wydaje mi sie ze konkretne placowki luxmed same ustalaja, u nas szczepi tylko ta pediatryczna. Tez zadzwonie zaraz do przychodni i zapytam czy taka opcja jest z wyslaniem.

Nie zauwazylam tego skoku. Co powinno po nim sie stac? Zauwazam ze mala mniej placze i coraz dluzej lezy na brzuchu
Drugi skok powinien pojawić się 7-9 tygodni po urodzeniu.

Po drugim skoku dziecko:
- wyciąga rączki po zabawki i umie je trzymać
-przygląda się twarzom
-wydaje krótkie odgłosy i słucha samego siebie
-próbuje podnosić główkę
-kopie nóżkami i macha rączkami,

U nas wszystko poza trzymaniem zabawek się zgadza. Aczkolwiek nie zauważyłam kiedy ten skok nastąpił. Było kilka bardziej płaczliwych dni, ale dziś np też mały jest bardziej marudny niż wczoraj. Nie potrafię chyba jeszcze wychwycić tych skoków.

U nas też wszystko prócz trzymania zabawek a skoki objawiają się przespaniem prawie całego dnia. Ostatnio miała tak w sobotę i po tym zaczęła dużo gadać 😂

@alible to by sie zgadzalo bo sie martwilam ze tak duzo spi! Teraz juz znowu prawie w ogole w dzien nie chce.

@Olga089 u nas tez to wszystko oprocz trzymania zabawek. Wyciaga raczki ale nie chwyta jeszcze :)
Ojej moj wlasnie tez ostatnie 2 dni to spi non stop! Az sie martwic zaczelam. A wczoraj tak kopal nogami w powietrzu! Moze mu sie wgrywa "aktualizacja" systemu ;)

Widzicie a myslalam ze skoki to placz nonstop :D czyli wszystko sie zgadza.

Wlasnie mialam akcje dzwonienia gdzie sie da bo okazalo sie ze przychodnia nie ma karty szczepien, szpital nie wyslal. Zadzwonilam do szpitala i polozna mi mowi ze nie podalam adresu przychodni (podalam na 100%). Zamiast wysylac wole zeby maz podjechal bo nie wiadomo kiedy to dojdzie. Porazka...

reklama
Oddzwonili do mnie z luxmed na teleporade i pani doktor nie bardzo byla zorientowana o co chodzi, mowila tylko ze w jej przychodni nie szczepia... Zreszta jak rano dzwonilam na infolinie to tam tez za bardzo nie byli zorientowani, mowili tylko ze nie szczepia w luxmed.
@Dorapuszkin to sie dzwoni na zwykla teleporade pediatryczna, tak? Ta pani dr przekazala pytanie do recepcji swojej przychodni i pani z recepcji powiedziala ze dowiedziala sie ze trzeba umawiac telewizyte juz w tej konkretnej placowce ktora szczepi i u konkretnych dr ktorzy szczepia...
Chyba wiec nie jest to jakies sprocedurowane w tym luxmed na razie...
W kazdym razie mam teleporade jutro rano to sie wywiem jak jest w warszawie

Do góry