reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny a mnie juz kregoslup nawala a to dopiero nawet nie miesiac po porodzie, co to bedzie dalej... Tylko fakt ze duzo nosze dziecko, spie z nim na boku (niezbyt wygodnie) i tez karmie w pozycji spod pachy (malo wygodna, musze jakas inna opracowac). Rece mi zaczynaja mrowiec i dretwiec, w nocy spac nie moge przez to. Macie jakies cwiczenia dobre na kregoslup? 🙏
Nie pomoge bo mam to samo ale jak masz pilke rehabilitacyjna taka co w ciazy sie cwiczy to jest duzo cwiczen w necie na kregoslup. Chodzilam na cwiczenia zdrowy kregoslup w ciazy i byly fajne, rozciagajace plecy cwiczenia. Teraz by mi sie bardziej przydalo bo przy karmieniu mi normalnie odpadaja plecy

reklama
U nas szczerze wiezadelka nikt nie sprawdzał, ale wg mnie wszystko ok skoro mała ssie bez problemu i przybiera na wadze.
Ja czasami dokarmiam swoim odciągniętym. Często piersi są już pełne zanim mała wstanie i muszę trochę odciągać, bo nie wytrzymuje. Mam już niezły zapas w zamrażarce.
Smoka ssie póki nie śpi jak zaśnie wypluwa. Nie raz nie da się oszukać i do buzi też niechce go wziąć 😝
Często by zasnąć potrzebuje kilku minut przytulenia na rękach i ładuje w łóżeczku. Tylko po ostatnim karmieniu o 5.30 leży w naszym łóżku do 8.30-9.00 Ogólnie jak wstanie leży w łóżeczku i nie płacze, czeka aż ja usłyszę. Póki co spokojna jak starszy brat. Teraz sama budzi się co 4h więc już jej nie wybudzam wcześniej.

Ja swoją jak nie śpi kładę na brzuszku u siebie na klatce piersiowej czy na przewijaku by podnosiła główkę.
W nocy karmie na leżąco a w ciągu dnia klasycznie lub spod pachy na siedząco.

U nas szczerze wiezadelka nikt nie sprawdzał, ale wg mnie wszystko ok skoro mała ssie bez problemu i przybiera na wadze.
Ja czasami dokarmiam swoim odciągniętym. Często piersi są już pełne zanim mała wstanie i muszę trochę odciągać, bo nie wytrzymuje. Mam już niezły zapas w zamrażarce.
Smoka ssie póki nie śpi jak zaśnie wypluwa. Nie raz nie da się oszukać i do buzi też niechce go wziąć 😝
Często by zasnąć potrzebuje kilku minut przytulenia na rękach i ładuje w łóżeczku. Tylko po ostatnim karmieniu o 5.30 leży w naszym łóżku do 8.30-9.00 Ogólnie jak wstanie leży w łóżeczku i nie płacze, czeka aż ja usłyszę. Póki co spokojna jak starszy brat. Teraz sama budzi się co 4h więc już jej nie wybudzam wcześniej.
Chyba jak dobrze ssie to nie ma problemu. Mozecie tez sprawdzic jak np spi czy jezyk ma skierowany ku podniebieniu do gory ( prawidlowa pozycja spoczynkowa jezyka). Jak jezyk lezy plasko to nie jest ok.
Tez bym juz zaczela klasc na brzuszku ale u nas jeszcze kikut nie odpadl ( wisi na takim wloknie jednym i cholerstwo nie chce sie wysuszyc)

Nie pomoge bo mam to samo ale jak masz pilke rehabilitacyjna taka co w ciazy sie cwiczy to jest duzo cwiczen w necie na kregoslup. Chodzilam na cwiczenia zdrowy kregoslup w ciazy i byly fajne, rozciagajace plecy cwiczenia. Teraz by mi sie bardziej przydalo bo przy karmieniu mi normalnie odpadaja plecy
Mam pilke 😃 popatrze sobie w necie tylko jestem po cc i troche sie boje na razie jakos za bardzo cwiczyc na wlasna reke... W kazdym razie udalo mi sie zamowic na jutro fizjoterapeute to pewnie mi cos podpowie 😊

Ja swoją jak nie śpi kładę na brzuszku u siebie na klatce piersiowej czy na przewijaku by podnosiła główkę.
W nocy karmie na leżąco a w ciągu dnia klasycznie lub spod pachy na siedząco.
Tez cwiczymy glowke, wlasnie na klatce ja klade albo na macie edukacyjnej i cwiczy chociaz nie przepada za tym...

Mam pilke 😃 popatrze sobie w necie tylko jestem po cc i troche sie boje na razie jakos za bardzo cwiczyc na wlasna reke... W kazdym razie udalo mi sie zamowic na jutro fizjoterapeute to pewnie mi cos podpowie 😊
Mądrze, najlepiej jak specjalista doradzi zeby sobie kuku nie zrobic. Tez chce sie spotkac z fizjo zanim zaczne cwiczenia, po 6 tyg pologu moze sie umowie. Ja jezdzilam konno przed ciaza, mialam regularne treningi sportowe i kurcze to taki sport z ktorym trzeba dluuuuugo poczekac po ciazy...

Mądrze, najlepiej jak specjalista doradzi zeby sobie kuku nie zrobic. Tez chce sie spotkac z fizjo zanim zaczne cwiczenia, po 6 tyg pologu moze sie umowie. Ja jezdzilam konno przed ciaza, mialam regularne treningi sportowe i kurcze to taki sport z ktorym trzeba dluuuuugo poczekac po ciazy...
Wow Dorapuszkin, super hobby 😊 czy to moze zawodostwo?

reklama
U nas też powoli wydłuża się sen do 3 godz. Była położna, mały przybrał do 3kg, także jest dobrze. Co chodzi o wedzidelko to też nikt nic nie mówił, mały ładnie się dostawia, tylko na razie bolą mnie piersi jakby ktoś w nie igły wbijał. Mam nadzieję, że z czasem to minie.
@Cookie_ dałaś małej odrazu smoczek, czy odczekalaś jakiś czas, bo ja na razie boję się, że zakucę nim karmienie piersią🤷‍♀️

Do góry