reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
To oby! W domu najlepiej :) ja wczoraj padlam, moj organizm nie dal rady bo mala nie chciala spac. Maz sie nia zajmowal i karmil, przewijal... ja dopiero w nocy odzyskalam ciutke energii. Wczoraj troche sie podlamalam tym ulewaniem ale nie wiem czy to nie z przekarmienia. Dajemy jej cyca i dokarmiamy to ulewa a w nocy po samym cycku nie...

Cookie Dorapuszkin, ale Wam zazdroszcze z tym spaniem. Moj to od 2 godz co godzine sie budzi😳 wczesniej jeszcze minimum raz sie budzi. w dzien tez dlugo nie pospi, obojetnie czy wozek czy lozeczko - ma jakis radar po odlozeniu i zaraz placz.
wczoraj go wazylismy -4300 g a wiec prawie +300 w porownaniu do wagi urodzeniowej wiec moja teoria ze sie nie najada i dlatego jest niespokojny raczej obalona.
Moj troche ulewa, ale nie az tak bardzo (porownuje do mojej starszej) ale to normalne, tylko ciagle mnie troche ten siusiak zaskakuje przy zmianie pieluszki- dzis w nocy jak zmienialam pieluszke to maly sie caly obsiusial (lacznie z glowa i twarza 😂)
Czy takie krwawienie w pologu co kilka dni troche na raz u Was tez jest?
Mój mały też za każdym razem osikany, teraz staram się najpierw przypilować, żeby wszystko trafiło do pieluchy albo na podkład higieniczny, ale szybko się denerwuję i nie pozwoli sobie tyłka wywietrzyć😉 też karmię co dwie godziny, czyli godz. snu, dzisiaj w nocy przespał raz nawet 3 , ale obudził się bardzo głodny. Co do ulewanie to też tak tylko troszku. Zauważyłam, że jak się stresuję, albo mały ciągnie pierś to zaczyna mi mocniej lecieć.
@Cookie_ nam odpadł kikut w sobotę. Dzień wcześniej podczas kąpieli zauważyłam, że robi się późniejszy, nawet się wystraszyłem, że zobaczyłam. Pępek wygląda dobrze, nic się nie sączy ani nie jest zaginione. Jutro położna zobaczy. @Do_mi trzymam mocno kciuki🤞🤞

To oby! W domu najlepiej :) ja wczoraj padlam, moj organizm nie dal rady bo mala nie chciala spac. Maz sie nia zajmowal i karmil, przewijal... ja dopiero w nocy odzyskalam ciutke energii. Wczoraj troche sie podlamalam tym ulewaniem ale nie wiem czy to nie z przekarmienia. Dajemy jej cyca i dokarmiamy to ulewa a w nocy po samym cycku nie...
Ja cały czas chodzę jak wampir, mało śpię😭

Wracamy do domu 😊
@Darapuszkin mozliwe, że z przekarmienia. Moja Wcina 2 piersi i raz dałam jej jeszcze za jakiś czas 30 ml ściągne tego pokarmu, bo wydawało mi się że głodna to po jakimś czasie ulala. Spróbuj może trochę mniej podać.
@Cookie_ super ze wracacie! Co do tego rzyganioulewania to nie moge jej wyczuc. Dzisiaj zjadla dwa cyce i 60ml mm i nie zwrocila a rano po cycku cala mnie zarzygala. Moze to ma cos wspolnego z dojrzaloscia ukladu pokarmowego bo jak duzo ja nosze w pionie to jest ok ale ciezko tak po kazdym karmieniu... polozna powiedziala ze juz jest na tyle duza ze w nocy moge zrobic jedna 4 godzinna przerwe. Ale juz tak sie przyzwyczaila do czestych karmien ze sama sie zaczyna budzic po 3

reklama
@Cookie_ super ze wracacie! Co do tego rzyganioulewania to nie moge jej wyczuc. Dzisiaj zjadla dwa cyce i 60ml mm i nie zwrocila a rano po cycku cala mnie zarzygala. Moze to ma cos wspolnego z dojrzaloscia ukladu pokarmowego bo jak duzo ja nosze w pionie to jest ok ale ciezko tak po kazdym karmieniu... polozna powiedziala ze juz jest na tyle duza ze w nocy moge zrobic jedna 4 godzinna przerwe. Ale juz tak sie przyzwyczaila do czestych karmien ze sama sie zaczyna budzic po 3
A czy tylko rano tak ulewa? Jeśli tak to może po prostu rano po nocy żołądek jeszcze nie pracuje pełna para i potrzebuje trochę mniej mm.
U mnie małej w nocy odpadł kikucik 😊

Do góry