reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ale super przybiera😊😊To na pewno jesteś troszku spokojniejsza. Ja na razie karmię tak co dwie godzinki. Mały wybudza się sam, nie wiem jak on to robi ale ja również jakoś instyktowni. Ostatnie karmienie było o 2, postanowiłam nadrobić forum i czas przeleciał tak szybko. Darapuszkin tez tak masz, że godzina wydaję się jak 15 min🤦‍♀️Oooo mały już powoli mówili, pędzę z mlekiem do łakomczuszka🤣spokojnej nocki

reklama
Ale super przybiera😊😊To na pewno jesteś troszku spokojniejsza. Ja na razie karmię tak co dwie godzinki. Mały wybudza się sam, nie wiem jak on to robi ale ja również jakoś instyktowni. Ostatnie karmienie było o 2, postanowiłam nadrobić forum i czas przeleciał tak szybko. Darapuszkin tez tak masz, że godzina wydaję się jak 15 min🤦‍♀️Oooo mały już powoli mówili, pędzę z mlekiem do łakomczuszka🤣spokojnej nocki
Taaak, niby 15 min na cyca a nagle mija godzina :D

U mnie mała trzeba wybudzac, bo spalany cały czas 🤣 Arcytalent do spania. Za to w nocy od 23 do 2 ma czas przerwy gdy zje i nie ma zamiaru spać. Leży i rozgląda się wtedy.
Jak wrócę do domu to ja zważę. Mam wagę to co 2/3 dni ja ważę wg zaleceń położnej. W tydzień odrobiła z nawiązką (250g) straty od wagi urodzeniowej.
Macie jeszcze kikuty pępowinowe? U mojej jeszcze troszkę się trzyma.

@Cookie_ u mnie to samo! Trzeba budzic mala na jedzenie. Jako ze odrobila wage to polozna pozwolila w nocy jej pospac 4 h bo juz ponad 4kg ale tez caly czas by kimala. Kikut nam odpadl wczoraj wieczorem, jest juz ladny pepuszek. Wisial na wlosku...

Cookie Dorapuszkin, ale Wam zazdroszcze z tym spaniem. Moj to od 2 godz co godzine sie budzi😳 wczesniej jeszcze minimum raz sie budzi. w dzien tez dlugo nie pospi, obojetnie czy wozek czy lozeczko - ma jakis radar po odlozeniu i zaraz placz.
wczoraj go wazylismy -4300 g a wiec prawie +300 w porownaniu do wagi urodzeniowej wiec moja teoria ze sie nie najada i dlatego jest niespokojny raczej obalona.
Moj troche ulewa, ale nie az tak bardzo (porownuje do mojej starszej) ale to normalne, tylko ciagle mnie troche ten siusiak zaskakuje przy zmianie pieluszki- dzis w nocy jak zmienialam pieluszke to maly sie caly obsiusial (lacznie z glowa i twarza 😂)
Czy takie krwawienie w pologu co kilka dni troche na raz u Was tez jest?

@middayjoy u mnie krwawienia raczej już nie ma a takie brudzenie jak na koniec miesiączki. Raz cały dzień czysta wkładka i tylko coś zabarwi papier w toalecie a innego dnia tyci wkładka brudna. Nie mam już takiego krwawienia jakie było na początku.
Ładnie ważą wasze dzieciaczki, moja zanim ich dogoni to trochę czasu jej zajmie 😝 Teraz może ok 3kg ma tak na oko.

reklama
U nas póki co ja jestem bufetem non stop a mąż jak wpada do szpitala to przewija jak trzeba 😉 i w domu kąpanie to jego czas z córką.

Do góry