reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Ale super przybiera😊😊To na pewno jesteś troszku spokojniejsza. Ja na razie karmię tak co dwie godzinki. Mały wybudza się sam, nie wiem jak on to robi ale ja również jakoś instyktowni. Ostatnie karmienie było o 2, postanowiłam nadrobić forum i czas przeleciał tak szybko. Darapuszkin tez tak masz, że godzina wydaję się jak 15 min🤦‍♀️Oooo mały już powoli mówili, pędzę z mlekiem do łakomczuszka🤣spokojnej nocki

reklama
Ale super przybiera😊😊To na pewno jesteś troszku spokojniejsza. Ja na razie karmię tak co dwie godzinki. Mały wybudza się sam, nie wiem jak on to robi ale ja również jakoś instyktowni. Ostatnie karmienie było o 2, postanowiłam nadrobić forum i czas przeleciał tak szybko. Darapuszkin tez tak masz, że godzina wydaję się jak 15 min🤦‍♀️Oooo mały już powoli mówili, pędzę z mlekiem do łakomczuszka🤣spokojnej nocki
Taaak, niby 15 min na cyca a nagle mija godzina :D

U mnie mała trzeba wybudzac, bo spalany cały czas 🤣 Arcytalent do spania. Za to w nocy od 23 do 2 ma czas przerwy gdy zje i nie ma zamiaru spać. Leży i rozgląda się wtedy.
Jak wrócę do domu to ja zważę. Mam wagę to co 2/3 dni ja ważę wg zaleceń położnej. W tydzień odrobiła z nawiązką (250g) straty od wagi urodzeniowej.
Macie jeszcze kikuty pępowinowe? U mojej jeszcze troszkę się trzyma.

@Cookie_ u mnie to samo! Trzeba budzic mala na jedzenie. Jako ze odrobila wage to polozna pozwolila w nocy jej pospac 4 h bo juz ponad 4kg ale tez caly czas by kimala. Kikut nam odpadl wczoraj wieczorem, jest juz ladny pepuszek. Wisial na wlosku...

Cookie Dorapuszkin, ale Wam zazdroszcze z tym spaniem. Moj to od 2 godz co godzine sie budzi😳 wczesniej jeszcze minimum raz sie budzi. w dzien tez dlugo nie pospi, obojetnie czy wozek czy lozeczko - ma jakis radar po odlozeniu i zaraz placz.
wczoraj go wazylismy -4300 g a wiec prawie +300 w porownaniu do wagi urodzeniowej wiec moja teoria ze sie nie najada i dlatego jest niespokojny raczej obalona.
Moj troche ulewa, ale nie az tak bardzo (porownuje do mojej starszej) ale to normalne, tylko ciagle mnie troche ten siusiak zaskakuje przy zmianie pieluszki- dzis w nocy jak zmienialam pieluszke to maly sie caly obsiusial (lacznie z glowa i twarza 😂)
Czy takie krwawienie w pologu co kilka dni troche na raz u Was tez jest?

@middayjoy u mnie krwawienia raczej już nie ma a takie brudzenie jak na koniec miesiączki. Raz cały dzień czysta wkładka i tylko coś zabarwi papier w toalecie a innego dnia tyci wkładka brudna. Nie mam już takiego krwawienia jakie było na początku.
Ładnie ważą wasze dzieciaczki, moja zanim ich dogoni to trochę czasu jej zajmie 😝 Teraz może ok 3kg ma tak na oko.

reklama
U nas póki co ja jestem bufetem non stop a mąż jak wpada do szpitala to przewija jak trzeba 😉 i w domu kąpanie to jego czas z córką.

Do góry