reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@Do_mi hej! No to razem czekamy na 17 chociaz ja po cichu licze na walentynkowy prezent bo z usg wychodził 14 :) moja córeczka jest spora więc moze wczesniej sie pofatyguje.

U mnie z OM wychodzi 17 luty, a z USG 22 luty, więc zobaczymy :) Ale mała ostatnio daje popalić, w ciągu dnia jest dosyć spokojna, w nocy chyba też, aczkolwiek ja mam baaaardzo twardy sen, więc mogę po prostu nie czuć. A jak przychodzi późne popołudnie/wieczór to tak szaleje, kopie, wierci się:)
Z jednej strony już nie mogę się doczekać, kiedy będzie z nami, ale z drugiej strony zaczyna mnie przerażać poród i połóg...

reklama
@middayjoy dzięki za opis. Czym jest mobilizacja blizny?
Czy później mimo bólu już po okresie połogu normalnie funkcjonowałaś? Mieszkam w bloku i jednak wejść i zesjsc na dół muszę z dzieckiem a czasem zapewne i z gondola gdy zaśnie na spacerze.
Wiesz, nie pamietam ile trwalo zanim moglam dzwigac. Dziecko to od razu nosisz, wiadomo, ale ciezko mi teraz sobie przypomniec czy po 6 tygodniach dalabym rade dzwigac caly wozek (u mnie byla winda).
Mobilizacja blizny to jakies takie masaze brzucha w miejscu blizny, ktore mi robila fizjoterapeutka, zeby tam nic sie zle nie zrastalo jak zrozumialam. W sumie jak sobie teraz mysle to nie wiem czy to takie konieczne (ja trafilam do fizjo na te mobilizacje jak mialam problemy z zajsciem w druga ciaze po ponad 2 latach od cc i ona twierdzila ze to juz troche pozno i ze zawsze po cc trzeba mobilizowac, ale jak sie pytalam mojej gin z tego samego szpitala to nie wygladala na przekonana ze to cos da). Moze zapytaj sie swojego lekarza co o tym sadzi?

Dziewczyny, a tak z innej beczki jako ze jeszcze troche czasu z brzuszkami nam zostalo. Co myślicie o przytulankach na końcówce ciąży? Slyszalam ze sex moze przyspieszyc porod, nie wiem ile w tym prawdy ale odkad zaczelam 38 tydzien postanowilismy ze sie nie wstrzymujemy z mezem skoro juz nie ma widma porodu przedwczesnego...:)

Dziewczyny, a tak z innej beczki jako ze jeszcze troche czasu z brzuszkami nam zostalo. Co myślicie o przytulankach na końcówce ciąży? Slyszalam ze sex moze przyspieszyc porod, nie wiem ile w tym prawdy ale odkad zaczelam 38 tydzien postanowilismy ze sie nie wstrzymujemy z mezem skoro juz nie ma widma porodu przedwczesnego...:)
Ja mam zakaz odkąd mam pessar a po jego zdjęciu mój powiedział, że trochę się obawia czy nie sprowokuje porodu.

Później z malenstwem bedzie ciezko. Przynajmniej tak to sobie wyobrazam po porodzie sn, po cesarce pewnie podobnie wiec trzeba szalec poki czas! Dzisiaj sobie dogadzam - dluuugi spacer, kinder bueno, trening relaksacji dla kobiet w ciazy (polecam z youtuba). Chociaz czuje ze z kazdym dniem jestem bardziej spieta porodem...

@Darapuszkin po połogu nie jest tak źle nawet z dzieckiem w łóżeczku obok 😂 😉 Pierwsze zbliżenie może dawać pewnien dyskomfort (może być bardziej sucho czy blizna po nacięciu doskwierać), ale z każdym kolejnym jest lepiej 😊

reklama
@Darapuszkin po połogu nie jest tak źle nawet z dzieckiem w łóżeczku obok 😂 😉 Pierwsze zbliżenie może dawać pewnien dyskomfort (może być bardziej sucho czy blizna po nacięciu doskwierać), ale z każdym kolejnym jest lepiej 😊
Oj a dla mnie nie bylo tak dobrze po narodzinach przez dlugi czas, wlasnie sucho mimo roznych wspomagaczy 😊 karmienie piersia chyba to powoduje (hormony)

Do góry