reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Mnie też swędzi, gdzieś tam kiedyś czytałam, że takie mocne swędzenie też jest objawem gestozy. U mnie myślę, że to powiązane jest z obrzękiem. Skóra się napina i swędzi😉Na szczęście mam tak wspaniałego partnera, że wieczorami drapie mnie po nogach i plecach😊 Położna ostatnio mówiła, że teraz się podaję jednorazowo witaminę k w szpitalu, później już się jej nie suplementuję🤷‍♀️

reklama
Aż zerknęłam w wypis syna umieść ony w książeczce. Prócz Wit D musiałam podawać od 8 d. ż do 3 mies Wit K przy karmieniu piersią😉 Wiadomo, zalecenia też z biegiem lat się zmieniają.

Właśnie to jakaś nowość, ciągle coś zmieniają. Ale mam dzisiaj skurczę, normalnie masakra, twardy brzuch, prawa strona brzucha wypukła. Nie wiem, czy to przemęczenia🤷‍♀️

U mnie mała leży po prawej str. wczoraj wieczorem tak się kręciła że dosłownie mogłam łapać w ręce jej głowę 🙈

Czesc kochane! Dzieki za troske. Dzisiaj strasznie sie wkurzyłam, dopiero wrocilam do domu a przypominam, ze wizyta była o 8 rano... mam wrażenie ze lekarze w pl sa przewrazliwieni, chyba maja duzo powytaczanych procesów i dmuchaja na zimne ze strachu przed pacjentkami. Teraz chętnie Wam się wyżalę. Pojechałam na wizytę - wszystko ok, wyniki ok, przepływy ok, córeczka już prawie 3300 waży. Gbs nie ma sie co martwic, duzo kobiet ma i poprpstu trzeba byc wczesniej w szpitalu, nie zwlekac za bardzo ale zeby nie bylo za pieknie to musiala sie czegos lekarka dopatrzec. Wyrok: tachykardia plodu bo malej puls skoczyl do 170 (podczas usg kopala i sie wiercila bardzo) no i oczywiscie skierowanie do szpitala na ktg. W szpitalu bab zatrzesienie, siedzialam łącznie od 10 do 15(sic!!). I znowu usg, badanie na fotelu, ktg. Wszystko wyszlo spoko, normalne tetno. Dziewczyny ja naprawdr juz czuje sie jakby ciaza tpo byla choroba. Mimo ze czuje soe dobrze to mam wrazenie ze lekarze chca mi na sile cos znalezc. 3 razy test OGTT mialam, badanie d-dimerow ktore sa niemiarodajne w ciazy i normy przekroczonei pozniej wydzwania do mnoe baba z laboratorium ze umieram a nic sie nie dzieje. Straszenie skrocona szyjka od 2 mc gdzie dalej trzyma mocno, zamknieta i wszystko ok, straszenie cukrzyca gdzie zaden test obciazenia nie wykazal nic... naprawde mam dosc tego przeczulenia i siania paniki. Jasne ze trzeba sie badac ale czuje sie juz tym zmevzona fizycznie i psychicznie... czy wasi lekarze tez tak panikuja??

Mój chyba, aż takim panikarzem nie jest. Owszem zleca badania, dmucha na zimne ale z byle pierdołą nie gania mnie do szpitala. Ufam mu przeprowadził jedna ciąże powikłaną i teraz w drugiej też za wczasu odpowiednio doradził by była bezpieczna.
@Darapuszkin z drugiej strony lepiej jak na coś zaregował, co go zaniepokoiło niżby to zlekceważył. Chodzisz prywatnie czy na NFZ? Wysłał cię na IP czy do poradni ginekologicznej w szpitalu?

Ostatnia edycja:
@Cookie_ chodze prywatnie i skierowala mnie do szpitala... tez jestem za tym zeby sprawdzac. Ja naprawde jestem osoba ktora bardzo jest przezorna i wole sprawdzic 5 razy za duzo niz raz za malo ale juz uwazam ze czasami naprawde przesadzaja bo praktycznie co tydzien musze robic jakies ponadprogramowe badania ktorych sie nawet nie zleca kobietom w ciazy. Akurat dzisiaj rozumiem bo dziexko najwazniejsze i jak serduszko szybko bije to trzeba sprawdzic ale czuje sie juz mega zmeczona bo nic tylko sie badam...

reklama
Do góry