reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe 2020

@NieperfekcyjnaMamaAnia Dziękujemy :)
@Jotka_Szczotka nie mam akurat z tych momentów zdjec, ale parę razy wyciągnął tak obie nóżki do góry i rzeczywiście było coś widać wyraźnie pomiędzy:D tylko nie wiem na ile się to później sprawdza. Słyszałam, że częściej jest ma odwrót częściej miała być dziewczynka A później okazuje się że chłopiec.
Ja się z chłopca bardzo cieszę ❤ tylko będę miała ogromny problem z imieniem, nie ma ładnych duńskich imion dla chłopca :p
Ja z synem bardzo długo nie wiedziałam. Wszyscy zaklinali mnie na dziewczynkę dr strzelał dwa razy na dziewczynkę, bo one takie stydliwe i się chowają, i Rafał dwa razy z rzędu miał pepowine między nóżkami. Wczoraj sprawdziła, dowiedziałam się w 34tygodniu że "córce" coś jednak uroslo, albo było tylko nie widzieliśmy :p i dr powiedział mi taka rzecz... No u chłopaka to już nie odpadnie ale u dziewczynki urosnac zawsze może xD
A co do imion to napewno coś się znajdzie. Ja też uważałam że nie ma więcej pięknych imion chlopieecych niż to synka... I jednak się okazało że się znalazło :p
Ja byłam z mężem ;) Weszłam, zapytałam czy można razem, doktorek odparł, ze nawet trzeba:p

Mam czasem takie dni, ze mam bardziej mokro w majtach :D

Gratuluje baaardzo ❤❤❤ Super, ze syneczek ☺
No wiec, dziewczynki na to chyba wychodzi ze rozpakowuje się pierwsza na tym wątku? :rolleyes2: Już mam stresa, jak zacznie was brać po kolei a ja dalej będę się czołgać, a tak żeby było na przekór:p:oo2:

@Jotka_Szczotka Chyba by mnie krew zalała jakbym tyle nad zupa stała i musiala ja wylać o_O I tez bym płakała:no2: pocieszający jest fakt ze robale nie zaległy się gdzieś dalej i nie musisz robić generalnego porządku w kuchni z którym zeszloby zapewne z 3 dni ...:D:tak:
Joooo, ponad godzinę żeśmy z mężem zaglądał do reszty pojemników. Właśnie po to je mam, bo czasami zdarzają się wolki zbożowe w mące głównie i kiedyś miałam cała szafkę tego... I kupiliśmy pojemniki. No zdają rezultat jak widać. Gadałam z mężem jak to się stało że mógłam ich nie zauważyć jeszcze takiej ilości. I mąż twierdzi że pewnie siedziały wsrodku w ziarenka h,, a że ten brązowy ryż jest taki "brudny" to nie widziałam. Pewnie ma rację, bo tak ilość to raczej był zauważyła.
Wiem, że marzysz o chłopcu i tego
Ci życzę ale wydaje mi się że będzie dziewuszka ale to tylko moje spostrzeżenie patrzę wg wyrostka a być może to jeszcze za wcześnie żeby określać to wg wyrostka bo zdjęcie jest z 9tygodnia. Kiedy masz prenatalne?:D dodaj tez wtedy ❤
Wiesz co. Ja już sama nie wiem o kim marzę. Tak z jednej strony chciałabym synka, ale z drugiej mój synek chce mieć siostrę, a chciałabym żeby i on był taki mega szczęśliwy. Więc w zasadzie czy ona czy on to tak dobrze :D imiona już wybrane więc łatwiej jakoś :p a Wy już wyślę liście nad imionami dla parki?

reklama
Hej co za pech dzis mam wolne i mogłabym poleniuchować to nie mogę spać od 6... No i buszuje po necie.. Znalazłam już wózek na który się zdecyduje... Pozostaje wierna marce.. czyli X-lander city.. nad kolorystyka jeszcze się zastanawiam ale mam czas...

Mam dylemat.. jako że będzie potrzebny 3 pokoju dla 3 dziecka to będziemy musieli zrezygnować z pokoju gościnnego który jest większy od pokoju córki i mój mąż chce przenieść core do tego gościnnego a maluchowi dać jej pokuj .. mi się wydaje to nie sprawiedliwe.. on tłumaczy że ona większą to więcej miejsca potrzebuje ale przecież maluch też dorośnie... I tak w kropce jestem .
A jakie macie imiona dla dzieci? Ja dla dziewczynki mam Marcelinke ale dla chłopca nie mam...
Screenshot_2019-07-23-06-56-51-809_com.android.chrome.jpeg

Hej co za pech dzis mam wolne i mogłabym poleniuchować to nie mogę spać od 6... No i buszuje po necie.. Znalazłam już wózek na który się zdecyduje... Pozostaje wierna marce.. czyli X-lander city.. nad kolorystyka jeszcze się zastanawiam ale mam czas...

Mam dylemat.. jako że będzie potrzebny 3 pokoju dla 3 dziecka to będziemy musieli zrezygnować z pokoju gościnnego który jest większy od pokoju córki i mój mąż chce przenieść core do tego gościnnego a maluchowi dać jej pokuj .. mi się wydaje to nie sprawiedliwe.. on tłumaczy że ona większą to więcej miejsca potrzebuje ale przecież maluch też dorośnie... I tak w kropce jestem .
A jakie macie imiona dla dzieci? Ja dla dziewczynki mam Marcelinke ale dla chłopca nie mam... Zobacz załącznik 1001537
Wiesz, z tym pokojem to chyba zrobiłabym jak twój mąż :) żeby ona też w jakiś sposób poczuła się ważna, a nie tylko dzidzia. Na szczęście nie mam takiego problemu bo u nas mamy dwa pokoje rowniutkie :) więc nie ma masakry, gorzej jakby się pojawiło 3 bo mamy tylko 3pokoje w tym dwa przewidziane dla dzieci. I nie chciałabym aby mieli pokoje mieszane, ja i mąż całe życie tak mieszkaliśmy z rodzeństwem, oboje jesteśmy z par, i oboje uważamy, że to była okropna rzecz. Dlatego jakby się pojawiło kiedyś 3to niestety syn będzie miał przekichane jak będzie brat :p chyba że teraz będzie brat to mniejszy problem :p hahha ale zagmatwane.

Co do imion to mamy już definitywnie wybrane i czekam tylko jak będziemy mówili do brzuszka czy Różyczk czy Błażejek :)

Ja to kompletnie nie rozumiem jak wy ogarniacie te zdjęcia :oo2: I jak jesteście w stanie powiedzieć co tam jest:p a jotce by się bliźniaki przydały jak nic żeby i synek był zadowolony i mama;)

Ja dla synka miałam już wymyślone od 15 lat :D wiec to się nigdy nie zmieni... a dla dziewczynki mialo być Oliwia, ale mąż jak się dowiedział ze już na serio ma być dziewczynka to zaczął kombinować ze Julka mu się podoba i Zuzao_O a dla mnie to takie oklepane ...także chyba pójdę sama do urzędu żeby ten gamoń czegoś nie pomieszał:p:p:p

Dziewczynki miłego dnia i standardowo powodzenia na wizytach, jeśli któraś wgl dziś ma ;)

@Jotka_Szczotka ale bym się wkurzyła! Gar zupy do wywalenia :/ współczuje bardzo! Ja raz przyniosłam do domu mole w mące żytniej. Wszystkie produkty nie w pudełkach miałam do wywalenia (kisiele, budynie itp.) a już nie wspomnę, że z pół roku się ich pozbyć nie mogłam....

@ag93 u mnie śliwki wczoraj cuda zdziałały, dzisiaj też zjem, bo trochę mi zostało jeszcze. Ja jak długo stoję, to plecy mnie bardzo bolą, ale mam skoliozę, to pewnie dlatego :)

@Søde85 ale piękny dzidziol! Zazdroszczę strasznie Wam takich zdjęć, no ale nie spinam pośladów, bo w końcu jeszcze 2.5tygodnia do mojego usg :)

@Ostensible ja właśnie nie wiem. Póki co pójdę sama, bo nawet nie wiem czy tutaj można z mężem (zawsze panie są same) a jak się okaże, że można, to na następne go zabieram :)

@Mamasita2019 ja śluzu nie mam prawie w ogóle, zdarzy się czasami jakiś dzień, gdzie coś mikroskopijnie się pojawi. Dla mnie w ogóle totalna suchość była objawem braku okresu [emoji16][emoji85]

@Bafinka identyczny wózek ma koleżanka mojego męża, urodziła w lutym :D ja mam imiona dla dziewczynki: Róża, Rozalia albo Aniela a dla chłopca naprawdę prawie nic mi się nie podoba :( Ignacy, Igor, Rafał albo Albert. To takie póki co, które mają wspólny mianownik dla nas obojga [emoji16]

@coco07 przybij piątkę, bo ja też kompletnie nic tam nie widzę.

Ja jeszcze leżę w łóżku, na szczęście po wczorajszym niehumorze nie ma śladu, ale myśli o beznadziejności i nieprzydatności jeszcze się tlą gdzieś w czeluściach.
Muszę spiąć dupkę i coś porobić dzisiaj, może posprzątam w domu? Na pewno czymś się zająć muszę, by nie myśleć.
Miłego dnia dziewczynki, buziaki

Uparłam się dzisiaj, żeby zanieść bąbelka tym redaktorem tętna płodu. Upewniłam się, że jest jakiś walnięty sprzęt, ale znalazłam i już będę wiedziała gdzie go szukać jeśli będę chciała posłuchać. Często to nie będzie, bo wystarczy mi świadomość, że tam jest, ale jak mam ten aparat to się nim od czasu do czasu posłużę.
@eska2020 @Maminek31 @anchela już jest wtorek, już dzień bliżej piątku!

Ja to kompletnie nie rozumiem jak wy ogarniacie te zdjęcia :oo2: I jak jesteście w stanie powiedzieć co tam jest:p a jotce by się bliźniaki przydały jak nic żeby i synek był zadowolony i mama;)

Ja dla synka miałam już wymyślone od 15 lat :D wiec to się nigdy nie zmieni... a dla dziewczynki mialo być Oliwia, ale mąż jak się dowiedział ze już na serio ma być dziewczynka to zaczął kombinować ze Julka mu się podoba i Zuzao_O a dla mnie to takie oklepane ...także chyba pójdę sama do urzędu żeby ten gamoń czegoś nie pomieszał:p:p:p

Dziewczynki miłego dnia i standardowo powodzenia na wizytach, jeśli któraś wgl dziś ma ;)
No kurde z bliźniaków nici :D haha więc albo wilk będzie syty, albo owca cała.. Co by nie było i tak będę kochała :D

@godzbal piękne imiona masz w tych swoich propozycjach :p

Ja z synem bardzo długo nie wiedziałam. Wszyscy zaklinali mnie na dziewczynkę dr strzelał dwa razy na dziewczynkę, bo one takie stydliwe i się chowają, i Rafał dwa razy z rzędu miał pepowine między nóżkami. Wczoraj sprawdziła, dowiedziałam się w 34tygodniu że "córce" coś jednak uroslo, albo było tylko nie widzieliśmy :p i dr powiedział mi taka rzecz... No u chłopaka to już nie odpadnie ale u dziewczynki urosnac zawsze może xD
A co do imion to napewno coś się znajdzie. Ja też uważałam że nie ma więcej pięknych imion chlopieecych niż to synka... I jednak się okazało że się znalazło :p

Joooo, ponad godzinę żeśmy z mężem zaglądał do reszty pojemników. Właśnie po to je mam, bo czasami zdarzają się wolki zbożowe w mące głównie i kiedyś miałam cała szafkę tego... I kupiliśmy pojemniki. No zdają rezultat jak widać. Gadałam z mężem jak to się stało że mógłam ich nie zauważyć jeszcze takiej ilości. I mąż twierdzi że pewnie siedziały wsrodku w ziarenka h,, a że ten brązowy ryż jest taki "brudny" to nie widziałam. Pewnie ma rację, bo tak ilość to raczej był zauważyła.

Wiesz co. Ja już sama nie wiem o kim marzę. Tak z jednej strony chciałabym synka, ale z drugiej mój synek chce mieć siostrę, a chciałabym żeby i on był taki mega szczęśliwy. Więc w zasadzie czy ona czy on to tak dobrze :D imiona już wybrane więc łatwiej jakoś :p a Wy już wyślę liście nad imionami dla parki?
Dla dziewczynki mam będzie Liliana ale dla chłopca nie mam pojęcia.. muszę wybrać takie żeby pasowało tu we Francji i w Polsce hyh oni strasznie przekształcają np Adrian to Adrien, Adam- adem , Jan to żan etc... jak narazie mam kilka których nie przekształca Filip, Leo, Alex, Dorian, Max, Viktor. Innych nie biorę pod uwagę tzn Oskar czy Oliver bo mojej siostry dzieci już tak się nazywają. Nie wiem ciężka rozkmina. Pewnie aż do porodu nie będę pewna. Nic zbieram się do roboty, koniec sielanki obawiam się bo na złość brzuch mnie boli od rana tak z prawej strony jakby ktoś mi złapał za flaki i ściskał. Najgorzej jak chodzę:/ nie wiem czy to nerwobóle czy co... byle do 18:30 wytrwać. Miłego dnia wam życzę :) a tym co maja dziś badania, powodzenia ❤️

reklama

A jakie macie imiona dla dzieci? Ja dla dziewczynki mam Marcelinke ale dla chłopca nie mam... Zobacz załącznik 1001537
A ten kosz pod wózkiem nie jest jakiś mały?? [emoji16][emoji16] spacerowka tego modelu spełnia moje oczekiwania, nie jest taka wysoko osadzona, jest lekka, ma nawet wszyta na stałe moskitiere, no taka sympatyczna, gondola ciut mniej ale moglabym ja zaakceptować [emoji6][emoji6]

Do góry