reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Hej kochane :) ja już po i nie do końca bo okazało się że dziecko jest za małe na badanie i mam przyjść za dwa tygodnie :/ jestem zła sraciłam tyle czasu a poza tym przy zapisywaniu się na badanie podawałam dzień ostatniej miesiączki i mi liczyła kiedy mam przyjść a teraz gdy doktor usłyszała o terminie miesiączki to odrazu powiedziała że jest za wcześnie na badanie :/ no trudno
ale lipa! To jak ona to wyliczala :/
A my termin mamy taki sam z tego co patrzyłam na listę a ja dzisiaj mam 11+1 wyliczone z OM [emoji6] (okres miałam 1.05)
Ja też miałam okres 1.05 i mi dr wyliczył badanie między 27.07 a 3.08 że wtedy dopiero. Więc mam usg 1.08 za dwa tygodnie będę wtedy 13 +1.

reklama
A jednak nie masz możliwości kontynuowania L4? [emoji21] Z tym lekarzem z ubezpieczenia (nie pamiętam dokładnie, ale coś takiego chyba pisałaś?)
Niestety tylko ginekolog może mi dac zwolnienie. Ten dał mi na nie całe 2 tygodnie powiedział ze w drugim trymestrze będę się już czuć dobrze i mogę pracować. Nic nie dało to ze mówiłam ze mam fizyczna i stresująca prace. Ale na szczęście teraz będę miała z nim ostatnia wizytę. Mam wrażenie ze ten lekarz traktuje wszystkie ciąże „taśmowo” na wizytach jakbym j o nic nie pytała to by słowem się nie odezwał. Mega chłodny gość. Dlatego żegnam się z nim. Teraz w poniedziałek mam prenatalne i w czwartek ostatnia wizytę z nim. Na szczęście udało mi się zaklepać termin u mojego poprzedniego gina super go wspominam, zreszta kolejki sa do niego 2 miesięczne wiec to mówi samo za siebie. Na wrzesień wzięłam miesiąc temu. A wczoraj udało mi się zaklepać termin na sierpień bo ktoś chyba anulował a ja minimum 10x odświeżam ta stronę gdzie się rezerwuje wizyty, bo mam nadzieje ze jakimś cudem ktoś zrezygnuje i uda mi się zaklepać termin nawet teraz tzn po poniedziałkowych prenatalnych. :))

ale lipa! To jak ona to wyliczala :/

Ja też miałam okres 1.05 i mi dr wyliczył badanie między 27.07 a 3.08 że wtedy dopiero. Więc mam usg 1.08 za dwa tygodnie będę wtedy 13 +1.
Też mam za 2 tygodnie prenatalne 31.07 [emoji3526] mam już wyniki PAPP-A ale i tak z nich nic nie wyczytam [emoji28] (kazali mi zrobić między 10 a 11 tygodniem więc zrobiłam w 10+6)

reklama
Do góry