reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Hej która z was umowila sue już na prenatalne?
Ja jeszcze nie, ale w piatek mam wizytę więc może się już dowiem na kiedy mam się zapisać.

A dziewczyny macie już karty ciąży? bo ja ostatnio jak byłam to nie dostałam, pytam bo moja pierwsza ciąża i nie wiem kiedy powinnam dostać.

A i jeszcze jedno pytanie: mam już wynik badania moczu i wyszły mi liczne bakterie czy powinnam się tym martwić, czy dostanę od lekarza jakiś antybiotyk czy coś? (wizytę mam w ten piątek)

reklama
Współczuje Wam dziewczyny mdłości. Mnie muli od kilku dni, na nic nie mam ochoty - myślę o jedzeniu i czuje odrzut. Jedynie do słodkiego mnie ciągnie, a ja słodyczy nie lubię (nie wróżę sobie córeczki - wiem, że organizm szuka łatwej dawki energii ). Ooo i pomidorówkę mogłabym jeść litrami, ale tylko kwaśną i tylko z grubym makaronem.
Jutro mam wizytę. Boję się sama nie wiem czego. 2 tygodnie temu było widać tylko pęcherzyk... Dostanę zawału do 16.
Buziaki dla Was

@Tynka_toja ja mam kartę. Babeczka mi wypisała w 5 tyg i 2 dniu choć na usg było widać tylko pęcherzyk. To chyba zależy od lekarza...

Ja mam kartę ciąży od 6 tygodnia. Powinien Ci lekarz założyć chyba już. Wiem, że do becikowego pierwsza wizyta musi być do 10 tygodnia.
Ja jeszcze nie, ale w piatek mam wizytę więc może się już dowiem na kiedy mam się zapisać.

A dziewczyny macie już karty ciąży? bo ja ostatnio jak byłam to nie dostałam, pytam bo moja pierwsza ciąża i nie wiem kiedy powinnam dostać.

A i jeszcze jedno pytanie: mam już wynik badania moczu i wyszły mi liczne bakterie czy powinnam się tym martwić, czy dostanę od lekarza jakiś antybiotyk czy coś? (wizytę mam w ten piątek)

Ja mam kartę ciąży od 6 tygodnia. Powinien Ci lekarz założyć chyba już. Wiem, że do becikowego pierwsza wizyta musi być do 10 tygodnia.
Dzieki za odpowiedź, też myślę że teraz mi założy, bo to będzie 9 tydz, ale becikowego i tak nie dostanę bo to się liczy do jakiegos dochodu na rodzinę z tego co kiedyś czytałam.

Ja też miałam w badaniu moczu liczne bakterie a wcześniej meczyłam sie z zapaleniem pęcherza. Ginekolok kazała mi zrobić wymaz z moczu i kazała mi brać UROLACT. Za tynień ide do niej z wynikami z wymazu i zobacze co mi powie

reklama

DO końca 10tygodnia musisz mieć założona :D bo becikowe Ci przepadnie %D tak nanie nawrzeszczla polozna :D w pierwszej ciąży

Do góry