reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Jak wam się podoba? Mam nadzieję że koleżanka będzie zadowolona :)
20190706_085554.jpeg
20190706_085621.jpeg

Cześć dziewczyny :)
Dawno nic nie pisałam ale was poczytywałam.
Byłam na wizycie 27 czerwca, widziałam małą fasolkę i bijące serduszko (termin z USG mam na 18.02), kolejną wizytę mam piątek 12 lipca, gdzie mam przynieść wszystkie wyniki badań.
Ogólnie to głównie rano mam mdłości, ale na szczęście nie wymiotuję i jak coś zjem to troche przechodzi. Do pracy na razie normalnie chodzę, bo w sumie zauważyłam, że w pracy się lepiej czuję niż w domu (nie licząc wczorajszego dnia, kiedy myślałam, ze już nie wytrzymam tak mnie jakoś w żołądku kręciło).
Czytałam, że już niektóre z was kompletują powoli wyprawkę, ja na razie jeszcze nic kupuję, mam tylko jedno body, które kupiłam żeby włożyć do pudełka dla męża jak mówiłam mu o ciąży.
Jeszcze nikt poza mężem nie wie o ciąży, stwierdziliśmy, że powiemy w sierpniu, ale w sumie już nie się mogę doczekać jak powiem moim rodzicom, rodzeństwu i teściom.

@Kasia654 piękny tort :)

Dziękuję bardzo ;)
@Jotka_Szczotka to tak jak ja, też mnie ciągnie do słodkiego ale pasztet z ogórkiem też jest obowiazkowy na śniadanie [emoji23] zresztą słodycze to ja zawsze lubialam. Staram się trochę chamowac ze względu na to picie glukozy za 3 tygodnie [emoji2961]

Hej narazie tylko cicho się witam. Jestem po wielu przejściach więc narazie podczytuje i zapisze się w odpowiednim czasie[emoji4] USG wczoraj 8t1d serducho biło ale czy wtym czasie nie powinno się dzieciątko ruszać na usg ? Fakt byłam zestresowana ale czy u was na tym etapie jakieś się nie ruszało ?

Hej witam cię serdecznie. Kochana nie przejmuje się ze dzidzia się nie ruszała bo miała do tego prawo. Być może spała albo jest leniuszkiem. To jest wczesny etap ciąży a ty już tak się martwisz niepotrzebnie. Czasem nawet dzieci śpią i nie ruszają się podczas badania w 28tyd czy później. Także głowa do góry i się nie przejmuj za dużo. Stres jest niewskazany. Wszystko będzie dobrze. Dodam ze twoja dzidzia da Ci jeszcze popalić w późniejszym okresie ciazy [emoji3][emoji3][emoji3][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Ostatnia edycja:
reklama
@Kasia654 przepiękny! [emoji173]️[emoji173]️

@Jotka_Szczotka mi dzisiaj buła z pasztetem i ogorem się cofnęła [emoji24] a teraz zjadłam jagodziankę i mam nadzieję, że zostanie, chociaż tak szczerze, to mnie nie porwała smakiem.

Ja do 14 w pracy, po pracy zrobię pomidorówkę a na wieczór zapiekanki. Też muszę chałupę przed urlopem ogarnąć [emoji85]

Do góry