reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Ja miałam podobnie w pierwszej ciazy- lekarka stwierdziła że pusty pęcherzyki i pewnie się samo oczyści. Dla mnie to było straszne, a ten pusty pęcherzyk ma teraz 2 lata i 8 miesięcy ;-) po prostu było za wcześnie i słaby sprzęt. Od tamtej pory chodzę to mojej lekarki obecnej która jest ostrożna z takimi stwierdzeniami.
Myślę że u Ciebie też będzie ok.
Mieszkałam w UK 7 lat i mimo że kraj niby rozwinięty to medycyna na stanowczo niższym poziomie niż u nas.
Wg OM 5t 5 dz, pobrali mocz krew na bete, usg, ale na usg cos we 2 sobie pokazywaly, ale mowia, ze narazie wczesnie. Ja mieszkam w Irlandii i angielski znam, ale nie zrozumialam wszystkiego co miedzy soba mowily. W kazdym razie mam sie zjawic w srode na bete, i do srody zwolnienie poki co...

Ja miałam podobnie w pierwszej ciazy- lekarka stwierdziła że pusty pęcherzyki i pewnie się samo oczyści. Dla mnie to było straszne, a ten pusty pęcherzyk ma teraz 2 lata i 8 miesięcy ;-) po prostu było za wcześnie i słaby sprzęt. Od tamtej pory chodzę to mojej lekarki obecnej która jest ostrożna z takimi stwierdzeniami.
Myślę że u Ciebie też będzie ok.
Mieszkałam w UK 7 lat i mimo że kraj niby rozwinięty to medycyna na stanowczo niższym poziomie niż u nas.
To prawda, jesli chodzi o medycynę to tragedia.... Bardzo w tyle.

Robilam testy i wychodzi ze 31 byla owu. Hmm dzieki, ale i tak mozg robi swoje i trawi ;)

Ja ostatnią miesiączkę miałam 14.05. Na cytologii byłam 22.05 i wtedy ginekolog mi powiedział, że jest już bardzo duże jajeczko/pęcherzyk. Owulacja wypadała według miesiączki na 28. A Ja zaszłam albo 22/23 albo 31.05 [emoji6] dowiem się 1.07 czy jest wszystko ok.

@Maminek31 to jeszcze przede mną, ale powiem dopiero 15.07

Ja wizytę pierwsza mam w środę i to w godzinach pracy muszę wyjść więc już nie chciałam ściemniać.
Niepotrzebnie się stresowalam. Teraz jeszcze 4 dni i urlop :-D
Ja ostatnią miesiączkę miałam 14.05. Na cytologii byłam 22.05 i wtedy ginekolog mi powiedział, że jest już bardzo duże jajeczko/pęcherzyk. Owulacja wypadała według miesiączki na 28. A Ja zaszłam albo 22/23 albo 31.05 [emoji6] dowiem się 1.07 czy jest wszystko ok.

@Maminek31 to jeszcze przede mną, ale powiem dopiero 15.07

U mnie w pracy tylko przelozeni wiedza i prosilam, aby nic nie mówili. A musialam wczesniej powiadomić bo nie chce dzwigac i narazac Brzdaca.

Dzięki dziewczyny za kciuki. Wiec sytuacja dziwna. Wlasnie wracamy ze szpitala. Zwolnienie do srody, pęcherzyka narazie na usg nie widac, dlatego pytaly czy jestem pewna daty ostatniej miesiaczki. Pobrany mocz, krew w srode powtorka...
Tak jak dziewczyny pisza, może być tak ze owu miałaś troszkę później, albo dłużej zeszła ta cała wędrówka ... może dopiero zobaczyły ciałko żółte i lada moment pojawi się pecherzyk i fasolka ;) Bądź dobrej myśli ☺️

reklama
Gratulacje, chociaż ja byłabym przerażona [emoji12] teraz to mnie nastraszylas [emoji12] bo lekarz nic nie mówił na pierwszej wizycie czy to pojedyncza ciaza czy bliźniacza. Kiedy to widać? Pęcherzyk miałam jeden.
Masz w rodzinie bliźniaki? :)
No to dziewczyny będę ta szczęściara u lutowek która ma bliźniaki!!!!!!!! Wszystko w porządku mamy 8 tydzień i 4 dzień. Pożyczałam się jak bóbr u doktora. Cieszę się bardzo. Jestem przeszczęśliwa. Chociaż wiem ze lekko nie będzie:)

Do góry