reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Hej dziewczyny :) poranne czułe powitanie z toaletą to już u mnie norma :( mam nadzieję że niedługo to minie. Od słodyczy mnie mdli, za to dopiero wsunelam kilka ogorkow kiszonych i mam mega ochote na koreczki sledziowe, ktorych niestety u nas brak :( moze ktos bedzie lecial z pl i mi przywiezie [emoji848]w obu ciazach nie moglam sie oprzec slodyczom i mam 2 corki, wiec jakby tak wierzyc w przepowiednie to szykuje mi sie syn. Zobaczymy jak to sie sprawdzi. [emoji6][emoji6]
Czy ja wiem, że to tak działa? U mnie chyba nie, bo ja w pierwszej ciąży zagryzałam szarlotkę śledziami w śmietanie, po równo słodkie, słone i kwaśne. Teraz jeszcze nie żygałam, ale po słodkim mnie mdli, a zresztą po wszystkim mnie mdli od rana do południa.
Dzisiaj jedynie prawie pożygałam się jak mojemu pierworodnemu musiałam buty wyczyścić, bo obydwoma wdepnął w psie gównienko. [emoji2960][emoji2961]

reklama
Czy ja wiem, że to tak działa? U mnie chyba nie, bo ja w pierwszej ciąży zagryzałam szarlotkę śledziami w śmietanie, po równo słodkie, słone i kwaśne. Teraz jeszcze nie żygałam, ale po słodkim mnie mdli, a zresztą po wszystkim mnie mdli od rana do południa.
Dzisiaj jedynie prawie pożygałam się jak mojemu pierworodnemu musiałam buty wyczyścić, bo obydwoma wdepnął w psie gównienko. [emoji2960][emoji2961]
Ostro! To w pełni tłumaczyłoby niekontrolowanego rzyga :D
Ja rzygać nie rzygam, mdli mnie coraz mniej... Ale za to przeszło to właśnie w jakiś totalny brak energii...

Cześć dziewczyny! Witam "nowe" mamusie, rozgośćcie się u nas na długo :) ja dzisiaj mogłabym cały dzień spać. Wstałam koło 9 trochę poogarnialam w domu i walnelam się na kanapie po czym przespałam kolejne 2 godziny. Teraz wróciłam z zakupów ciuchowych i dalej mogłabym spać o_O:o:p
@Koliberka mnie też od słodyczy odtrąca (w sumie przed ciążą też tak miałam ), ale kwaśne też niekoniecznie mi podchodzą, a ryb to już w ogóle - nawet zapach mi przeszkadza. Za to mięso w każdej postaci mogę jeść i po mięsie mam najmniejsze mdłości więc ciekawa jestem co u mnie się wykluje :-D
@paulina.blachut szybciutko się na wizytę wybrałaś, ale dobrze że póki co wszystko w porządku! Trzymamy kciuki dalej!

O takiego suwaczka sobie stworzyłam. Szkoda, że w aplikacji nie ma już jak wstawić sygnatury.

2nn3dqk3bk9gyg8o.png

Ja to tak z przymruzeniem oka o tych wrozbach, bo ja w takie nie wierze. Aczkolwiek zdziwilo mnie ze smaki tak mi sie zmienily [emoji846]pamietam jak kolezanka w ciazy jadla kanapki z ryba taka z puszki, sardynki sledziki i smarowala to dzemem, bo miala ochote na rybe na slodko [emoji16]

No piekniuchny :D Mucha nie siada.
Kurde już nie pamiętam w którym tygodniu +/- można już podejrzeć płeć?

Piękny suwaczek :D mi w aplikacji też nie działa, na kompie jak najbardziej.

Ja się dzisiaj pytałam lekarza i ni powiedział, że na przełomie 16-20 tygodnie, no chyba że dzieć wstydliwy, to u później [emoji16]

reklama
Jak sie dobrze ustawi to 16-18, ale to dzidzia musi chcieć się pokazać.
Wiem wiem :D chodziło mi o taki pierwszy orientacyjny czas. Bo z synem to pamiętam że na pierwszym możliwym zasłaniał się pępowina i pan dr powiedział że nie owie nam na 100% ale być może dziewczynka, bo podobno one się tak zasłaniają :p a na następnym już był taki siurak jak tylko dotknął głowica brzucha, krzyknęła wtedy "wiedziałam!" zawsze chciał mieć pierwszego synka. A mąż wtedy chciał córkę i wszyscy mówili mi że będzie cora, bo wyglądam na core... A tu psikus, matka miała do rze przeczucie kogo pod serduchem nosi... Teraz też mam takie Przeczucie.. Ale może się miło zaskocze :D

Do góry