reklama
Koliberka
Fanka BB :)
Masz racje skora jest wrazliwa i moga wystapic przebarwienia dlatego tak wazna jest ochrona kremem z duzym filtremJa mysl że z tym opalanie to chodzi o zmieniająca się skórę na brzuchu... Żeby jej jeszcze bardziej nie podrażniać
Jotka_
Kocham je! Polecam Ci też truskawkowe bo są teraz najlepsze na świecie i te owoce leśne, bomba ale pistacja najcufowniejsza na świeceie. Ale tylko ta z sosenkiTo jede, bo mam ochotę na lody pistacjowe!
Jotka_
Jeżeli miałaś to zaplanowane przed zwolnieniem to możesz z tego skorzystać. Jeżeli lekarz nie kazał Ci leżeć i nie zlamiesz w ten sposób zasad zwolnienia to możesz spokojnie jechać na urlop który normalnie powoduje polepszenie twojego samopoczucia a co za tym idzie powrót z rekonwalescencji.My też mieliśmy lecieć na wakacje ale musimy odwołać bo jak jestem na zwolnieniu to raczej nici z wyjazdów.
Nie ma co zadzierac z zusem.
Colorado1989
Ale wtedy na L4 chyba trzeba zaznaczyć, że się będzie w innym miejscu, niż dom jakby chcieć być 100% poprawnym [emoji16]Jeżeli miałaś to zaplanowane przed zwolnieniem to możesz z tego skorzystać. Jeżeli lekarz nie kazał Ci leżeć i nie zlamiesz w ten sposób zasad zwolnienia to możesz spokojnie jechać na urlop który normalnie powoduje polepszenie twojego samopoczucia a co za tym idzie powrót z rekonwalescencji.
anchela
Niby miałam zaplanowane ale nie mamy jeszcze nic zarezerwowanego bo chcieliśmy poczekać na jakiegoś lasta więc jeśli nie ma dowodów to wątpię żeby potraktowali to jako zaplanowane wcześniej bo jak im to udowodnie?
Jeżeli miałaś to zaplanowane przed zwolnieniem to możesz z tego skorzystać. Jeżeli lekarz nie kazał Ci leżeć i nie zlamiesz w ten sposób zasad zwolnienia to możesz spokojnie jechać na urlop który normalnie powoduje polepszenie twojego samopoczucia a co za tym idzie powrót z rekonwalescencji.
anchela
Chyba nie zbyt to będzie wyglądać jak podam adres hotelu [emoji12]
Mogą wtedy podważyć zwolnienie.
Mogą wtedy podważyć zwolnienie.
Ale wtedy na L4 chyba trzeba zaznaczyć, że się będzie w innym miejscu, niż dom jakby chcieć być 100% poprawnym [emoji16]
Jotka_
No, to jak nie mam nic zarezerwowane to spoko nic Ci nie przepadnie, wybierzcie coś w Polsce możesz wtedy normalnie z tego skorzystaćNiby miałam zaplanowane ale nie mamy jeszcze nic zarezerwowanego bo chcieliśmy poczekać na jakiegoś lasta więc jeśli nie ma dowodów to wątpię żeby potraktowali to jako zaplanowane wcześniej bo jak im to udowodnie?
Jotka_
Nie trzeba nic zgłaszać, a jak masz l4 ciążowe to kto cię sprawdzi czy Ci się to zwolnienie nie należy? Za dej kobiecie się nalezy to zupełnie co innego niż zwykle olnienie chorobowe
reklama
Maminek31
Ja w pierwszej ciąży byłam od połowy na l4 I nikt mnie nie kontrolował, ale słyszałam o przypadkach gdzie ZUS zapuka do drzwi i jak Cię nie zostaną to wstrzymuje wypłate świadczenia do czasu wyjaśnienia. Podobno twierdzą że na wyjazdy jest urlop a l4 na chorowanie w domu.