reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Czytam że dużo z was ma jakieś smaki czy zachcianki kulinarne a u mnie nic takiego nie występuje :) jak sobie pomyśle na co bym miała ochotę to nic w szczególny sposób mnir nie kręci :) no chyba że rosół ale to mam od dziecka :)
Ja mam fazę na pomidory... ale taka że jem w każdym posiłku, między posiłkami przegryzam te koktajlowe, masakra haha do tego ostatnio zrobiliście mi ochotę na szczawiowa, wiec zamówiłam u teściowej bo ona robi przepyszna:)

reklama
No ja mam braci bliźniaków dwujajowych i mój może też ma siostry bliźniaczki z tym że jedna przy porodzie umarła.. i moja mama też miała w rodzeństwie bliźniaków więc z mojej strony są co pokolenie,... A póki co nikomu w rodzeństwie się nie trafiły.. mam nadzieję że mi też nie... Moja dzidzia ma 1.2 mam więc jest tak malutka że nie mógł lekarz powiedzieć czy jest jedną....
Witam nowe mamusie :)) kurde ciekawa jestem czy trafia się u nas (lutowek) bliźniaki :) u mnie pra prababcia urodziła 2x!!! pare bliźniaków, i moja mama ma siostrę bliźniaczkę. Wiec nie wykluczam jakiegoś prawdopodobieństwa ze u mnie lub u mojego rodzeństwa mogą się trafić :D heh już w poniedziałek mam usg ciekawe ile serduszek usłyszę :)

@Paryżanka też się zastanawiam czy będą u nas bliźniaki ;) ja też jestem skażona: mam siostrę bliźniaczkę i mama mojego Wstręciucha jest też z bliźniaczek, więc jakby trochę jesteśmy naznaczeni :p no i ten mój Wstręciuch cały czas marudzi że on to by chciał dwa na raz, ale najlepiej parkę :o

Witam nowe mamusie :)) kurde ciekawa jestem czy trafia się u nas (lutowek) bliźniaki [emoji4] u mnie pra prababcia urodziła 2x!!! pare bliźniaków, i moja mama ma siostrę bliźniaczkę. Wiec nie wykluczam jakiegoś prawdopodobieństwa ze u mnie lub u mojego rodzeństwa mogą się trafić [emoji1] heh już w poniedziałek mam usg ciekawe ile serduszek usłyszę :)

Od mojego męża strony, nie było w ogóle.
U mnie mój dziadek miał brata bliźniaka. Z całej 6stki rodzeństwa mojej mamy nikt nie ma bliźniaków [emoji16] ale za to trafiły się u tego dziadka siostry (u dwójki dzieci) córki bliźniaki i u syna bliźniaczki [emoji4] od strony drugiego dziadka (taty tata) też były w rodzinie. Każdy mi gada, że ja będę mieć i wiecie co? Chyba nawet bym chciała, haha [emoji16]

@Paryżanka też się zastanawiam czy będą u nas bliźniaki ;) ja też jestem skażona: mam siostrę bliźniaczkę i mama mojego Wstręciucha jest też z bliźniaczek, więc jakby trochę jesteśmy naznaczeni :p no i ten mój Wstręciuch cały czas marudzi że on to by chciał dwa na raz, ale najlepiej parkę :o
Ja słyszałam że tylko kobieta może mieć wpływ na bliźniaki ponieważ wtedy jajnik wydala wiecej jajeczek niż jedno :) a mężczyzna nie ma wpływu na bliźniaczą ciąże :) ale na ile to jest prawda? :p

U mnie w rodzinie nie było żadnych bliźniaków :) na szczęście bo ja nie chciałabym mnogiej ciąży :) a jak jeszcze niedawno mówili o tej kobiecie co urodziła 6raczki to masakra :)

U mnie w Rodzinie z jednej i z drugiej strony sporo blizniat i jedno i dwujajowych wiec szansa jest :) A ze mam 33 lata i to 1 Dzieciątko to moglaby nawet byc od razu Dwojeczka :) Wesa tak Ci mowil lekarz? A ja slyszalam wlasnie ze moze pobolewac jak na okres i ze to normalne o ile nie ma plamien oczywiscie.

reklama
Ja słyszałam że tylko kobieta może mieć wpływ na bliźniaki ponieważ wtedy jajnik wydala wiecej jajeczek niż jedno :) a mężczyzna nie ma wpływu na bliźniaczą ciąże :) ale na ile to jest prawda? :p
Kobieta ma wpływ na bliźniaki dwujajowe, jeśli będzie podwójna owulacja, a już nikt nie ma wpływu na to, że jedno jajeczko podzieli się na więcej niż jednego bobasa, teoretycznie, bo jak widać geny mają swoje zdanie.

Do góry