reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

Hej,ja uważam ,że jeśli mleko pasuje to nic po nim się nie dzieje.Mojemu najstarszemu wprowadziłam prosobe od razu.Skończyły się bóle brzucha ,zaparcia i kolki.Następne jeśli wprowadzę to nie po miarce tylko 1 posiłek zapodam.

reklama
jejku Wspolczuje Ci melanie. Moj oliver nigdy nie mial problemow z kolkami. Przez ponad pol roku dostawal moje mleko. Jak mial 3 miesiace to dodatkowo 2 razy dzienie SMA high energy, ale tego mleka nie ma w Polsce. Karmilismy go butelka ze specjalnym smoczkiem antykolkowym, ktory imituje piers. Lecialo pomalo jak z piersi. Breastflow 5oz Bisphenol A Free Bottle - 3 pack  Product (Tomy UK) Dosc dlugo zajmuje karmienie, ale maly nadal chcial ssac piers. Teraz juz dostaje tylko butelke i od niedawna obiadki. Kupilam inna butelke, tez podobno antykolkowa. closer to nature ® Butelka antykolkowa 150 ml x 1 | Tommee Tippee

no troche nas nie było....małemu próbowałamwprowdzic enfamil...i juz przestałam te pare dni dało miw kosć mały ma rewolucje w brzuszku o ile wczesniej owszem bolał go ale nie czesto tak teraz ma straszny problem z gazami....i chyba to po nowym mleku....plusem jest to ze czesciej robi kupki....na bebilonie była jedna dziennie. nie mam pojecia jak nowe mleko wprowadzic i jakie....musze pediatre zapytac....najgorsze jest to ze chodze mega nietomna....noce ostatnieo nieprzespane....ale rozumiecie same....i pewnie wiele z was tez to przechodziła...no trza przeczekac tylko zal sciska jak takie maluchy sie meczą. mały az ochrypł z popłakiwania....miłego dnia...
słyszałam o rurkach do odgazowania? macie wiedze na ten temat?

Mel, miałam podobna jazdę z Frankiem. Na Enfamilu był koszmar. W kończu spróbowałam Bebilon, chyba R...nie pamiętam rozszerzenia nazwy, w kazdym razie na puszce jest napisane, że to dla dzieci z kolkami. Wreszcie problem sie skonczył!!
I pamiętaj by nowe mleko wprowadzać stopniowo - przez kilka dni. Jednego dnia 1 miarka nowego mleka do starej mieszanki , drugiego ciut więcej itd.

mały na razie je 3 miarki do jednego posiłku......i nie wiem jak mam dawac 1dzien jedna miarka do jednego posiłku drugi dzien jedna miarka do jednego posiłku potem 1 miarka do drugiego posiłku 3dzienpo jednej miarce do 3 posiłków i tak przez tydzien a potem drugi tydzien po dwie do kolejnych posiłków?.....

Nieeee, pooowoli:)
powiedzmy dajesz teraz 3 miarki mleka do 1 posiłku.
To np:
2 dni - 1 miarka nowego, 2 miarki starego
2 dni - 1,5 miarki nowego, 1,5 miarki starego
kolejne 2 dni 2 miarki nowego , 1 starego
po tygodniu masz maleństwo przestawione na nowe mleko:)

jak sie wyciszy mamy wprowadzac pooooowwwwoli bebilon 1 confort......1 miarka do jednego pisiłku przez dwa dni itp tak jakmówisz mamofraniu...

reklama
bilans michała w dniu urodzin odfajkowany..oczywiscie michał w gabinecie jak dzikus nic nie powie nic nie zrobi....waga baletnicy jak dla mnie wsam raz bo apetyt mu dopisuje.... 12.500kg i ma 86długosci....łukaszek przytył waży 3.500kg ale co sie dziwic ostatnio notuje ile zjada na dobe i wychodzi przedział 500-560ml.

Do góry