reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

reklama
co to miodu to ja tez słyszalam ze niedosc ze uczula to wydziela jakies zwiazki toksyczne dla takiego malucha.ze takim maluszkom nie wolno dawac.mój antek ma niecałe 2 lata i dopiero teraz czasem mu dam do herbatki jak jest chory

My nadal walczymy z kolkami. Chłopcy dostawali najpierw syrop DEBRIDAT, potem krople ESPUTICON, ESPUMISAN, BOBOTIC i po tych ostatnich kroplach straszne bąki puszczają ale nadal mam płacz przez 12 godz.:-(
Ponoć kolki same musza minąć.

hejka chwile mnie nie było ale nie moge zakretu złapac...okulista za dwa dnidawka synagisu...zzałatwianie skierowań itp....mały troche spokojniejszy....boli go brzuszek prezy sie popłakuje ale jak juz uwolni gazy jest lepij...moze pomógły krople bobotic, debridat ..acha jedna z połoznych mówiła by nie dawac herbatki z koperkubo to zaostrza kolkiwiec ni daje prócz rumankowej....

Kurcze mi poleciła wodę z miodem na zaparcia,a Wy pisałyście,że uczula.Natomiast jak pytałam o herbatkę z rumianku p.dr.powiedziała,że masę dzieci jest uczulonych.Kupilam herbatkę humany z melisy i lipy.

no i bądz tu madrym.....a jak to uczulenie wyglada! w sumie daje mu doraźnie a w wieksząsci wode przegotowaną ....z brzuszkiem lepiej ale z kupkami nadal klops.....lekarkamówiłaby po trzeciej dobie to juzwywołac....kurcze moze sie unormuje przy rozszerzonej diecie.....powiezdzciemikiedy takimmaluchomrobi sie kontrole krwi....no bo chodzi o to by mały sie nie zanemizował bo co za tym idzie to saturacja......no wiecie.....tak chce w razie czego wychwycic co sie ...ale nie wiem na co uwage zwrócic....a boje sie chorób i co za tym idzie szpitala....

Musisz sama sprawdzić ,maluszki mogą mieć np. wysypkę,zaczerwienienie wokół ust itd.U Jasia jedna kupa dziennie jest,ale dopiero jak nenatal mieszam z bebilonem 1.Marcelinka dalej się męczy.Nie robiła wczoraj kupki,napina się ,pręży i rano zjadła tylko 30 ml.Bo jak jeść z kupką w brzuszku.Po podaniu wody koperkowej chociaż gazy oddaje bez wysiłku.Ja dostałam jeszcze tą wodę,ale bardzo ciężko ją kupić.

u nas wczoraj niespodzianka mały zrobił kupke...potem malutka druga...no a wnocy była jazda bolał brzuch ,,,płacz no i dostł czopek viburcol który kupke tez dokończył....dzis juz lepiej...ale nózki podkurcza i troche marudzi....jutro bede u pdiatry to zapytam o badania....

reklama
Melanie moja córka jest uczulona na rumianek i ma drobną czerwoną wysypkę na całym ciele. Jeśli chodzi o morfologię to moje bączki po ostatnim przetoczeniu krwi w szpitalu, miały kontrolę po 2 tygodniach, potem po miesiącu.

Do góry