reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

reklama
u nas tak po krótce...wczoraj bylismy w krakowie i dosc padnieci wrócilismy oboje....kontrola okulistyczna ok...nawet ze zmeczenia nie maiałm sie sił denerwowac....mamy sie stawic za dwa miesiące. udało sie nam dostac ostatnią drugą dawkke synagisu na wiecej nia mamy co liczyc. dobre i to! mały wazy 3800g wiec do przodu. walczymy z katarkiem który najpierw był zielonkawy czli masakra bakteryjny a teraz jest przeźroczysty i raczej gestawy -nie wypływa z noska i jak mały furknie lub kichnie lub zakasła wtedy wiem ze trzeba sciagnąc....trwa to już 5-6 dzien i chciała bym by przeszedł...martwi mnie to pokasłiwanie na sucho ..było tak wczoraj na wieczór ze 2-3 razy w nocy i z rana kilka razy ...teraz sie uspokoiło....nie wiem z czego to czy topoważne czy sucha sluzówka czy kurze...nie wiem ale idziemy sie osłuchac przed weekendem..

mielismy tez wizyte u pulmonologa i inhalujemy sie pulmicortem....chcemy tez solą by nawilżyc śluzówke ale czy mozna to rozcienczyc np z wodą destylowana by bardziej nawilzałao a nie wysuszało? kochane poradzcie...

Ostatnia edycja:
tak katarek trwałpółtora tygodnia...teraz dalej problemy brzuszkowe...mieszałam, mu powoli bebilon nenatal z enfamilem a wczoraj sie "wkurzyłam" i od 18 wieczór do dzisiejszego dznia jest na samym enfamilu i wiecie co jak na razie jest ciut lepiej cos sie wierci czasem i steka ale to nie to co było...oczywiscie nie zapeszam. byłam dzis u pediatry sie poradzic i mówi by spróbowac dawac delicol i enfamil jak sie uspokoi to dac mu bebilon comfort lub enfamil o-lac- niska zawartosc laktozy a jak to nie pomoze to wyladuje na nutramigenie...dzis jeszcze sie wstrzymam i poobserwuje małego.....
jutro jedziemy do poradni szczepien ...powiedzcie mi bo sie boje tyvch szczepien .....czy przed decyzjaneurologa mozna małemu dac szczepienie na zółtaczke i pneumokoki? neurologa mam za tydzien i przed szczepieniami chciała go widziec a jutro w poradni pewnie zaprponują któes mysle ze bezpieczne szczepienie...poradzcie..

Yeah, bezpieczne szczepienia... niby w większości takie one są ale dla dzieci urodzonych o czasie i całkiem zdrowych.
Wstrzymałbym się. Zwłaszcza, że neurolog chciał go wcześniej widzieć.

oby było lepiej, niech brzuszek już Łukaszkowi nie dokucza ... trzymam kciuki

ja się przyznam, że dopiero wczoraj rozpoczeliśmy szczepienia (ma prawie 4 korygowane, 7 urodzeniowych) dostał szczepionkę na żółtaczkę i pentaxim
za 6 tygodni pneumokoki i druga dawka pentaximu

hej kochane ale walczyłam z pania doktor....w rezultacie mały dostał engerix i pierwsza dawke pneumokiki-w ogóle to dooktor mowiła ze na te dwa szczepienia nie musi miec pozwoleniea od nerologa...pneuokoki podaje sie dzieciom z wiekszymi obciązeniami z sastawkami. oczywiscie mnie nie zmusiła wiec podjełam decyzje ze sie szczepimy a raszta oczywiscie po konsultacji z neurologiem . mówiła mi doktor tez ze gruzlice na koncu dostanie a krztusiec prawdoodobnie czesciowy.....to tak po krótce....wariuje tymi jego gazami .....dawąłam delicol do enfmilu i sie uspokoiło...lekarka kazała dac bebilon comfort z mniejsza zawartosciąlaktozy plus delicol ..no i o 15 dałam a teraz koncert cholera wróce do enfamilu z delicolem......dzis bylismy na usg główki w przycodni lekarz mówi ze fajna.....tzn nic nie poszerzone. czynik evansa w granicahc normy. jutro hura jedziemy na rehabilitacje do pani małgosi która cwiczyła mojego starszego michałka. ok ide po tego mjego płaczka.

reklama
Mój Kacperek pierwszą dawkę pneumokoków dostał jeszcze na oddziale neonatologii, jak również na gruźlicę oraz dwa razy na zapalenie wątroby, dlatego w poniedziałek dostał te najważniesze, czyli pentaxim i na zapalenie wątroby typu B (było akurat już 5 miesięcy od ostatniego szczepienia), na kolejnym szczepieniu będzie miał drugą dawkę pentaximu i drugą pneumokoków
Super, że Łukaszek też dobrze zniósł szczepienie, cuch chłopak :tak:

Problemów brzuszkowych niezazdroszczę, biedactwo maleńkie ... może Łukaszek musi dłużej dostawać enfmil i delicol. Cieszę się, że usg główki wyszło bardzo dobre.
Koniecznie napisz jak było po rehabilitacji.

Do góry