reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

reklama
dzis u małego byl mój mąż. mały waży 1240g ale to zawyzona waga bo mały ma obrzeki nóżek-oczywiscie sie wystraszyłam...mam nadzieje ze mały sika z moczek ok i jak twierdzi pani ordynator to tak czasem sie dzieje u wcześniaków-Boze oby tak było....kurcze zawsze cos sie musi naplatac....dalej na cpcpie i myśle ze jeszcze na nim pobedzie za nim calkiej mu nie bedzie potrzebny.
wiecie moze co ile powinno być usg głowki i od czego to zalezy? co chwile pytam i moze kolo srody z tym ze nie na pewno a ostatnie miał robione 18 stycznia -hmm to juz troche temu bylo....ludzie jak mi sie ten czas dłuzy...rózne myśli mnie napadaja i meczy mnie to strasznie....

Melanie, mój Franiu miał straszne obrzęki całego ciałka. Oczek nie mógł otworzyć.. Maluszek na pewno dostaje leki moczopędne. Spytaj jakie. Jesli Furosemid to spytaj czy w pompie infuzyjnej.
Franiu miał przez caly pobyt na OIOMIe i oddziale reanimacyjnym usg głowy i brzuszka co tydzień, podobnie jak badanie oczu.

Wojtuś też długo dostawał moczopędne, nawet wypisani do domu byliśmy z furosemidem.
Chciano zejść z niego z dnia na dzień ale o ile dobrze pamiętam to sama mu zmniejszałam aż się udało zejść z tego furosemidu.

U nas USG były na początku 2 razy w tyg, bo układ komorowy poszerzał się i Antosia miała 4 upusty płynu mózgowo-rdzeniowego. Potem, jak się ustabilizowało to raz na tydzień, a potem rzadziej. Dziś byłyśmy na USG - nic się nie dzieje. ROgi komór bocznych nadal poszerzone, ale ogólnie jest ok.

ludzie co kraj to obyczaj...mały ma obrzek jednej nóżki a nie dwóch (źle usłyszałam co mąż mówi) kurcze nie wiem czy maly dostaje cos w tym stylu-zapytam jutro jak jest czy lepiej czy nie i czy cos dotaje. a usg no wypytuje co dzien o nie i mysle ze juz na pewno mu w tym tyg zrobia....bede pytac nadal....

Dla mnie z tym USG to o tyle dziwne, że z tego co pamiętam to Łukaszek miał wylewy III stopnia a one poszerzają komory i chyba powinni to kontrolować częściej. Ale masz rację - co szpital to inna polityka.

reklama
Do góry