reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

A jak myslicie jakie będe mieć badania w szpialu?Bardzo się boję isć do niego,bo niechcę aby mi zrobili jakąś krzywdę.Na samą myśl coś mi się robi poprostu,nie lubię tego miejsca.Poszukuje innego lekarza bo muszę to skonsultować z kimś innym jeszcze,widać że nie mogę polegać na swoim lekarzu jakiego wybrałam.
Przeciez jeśli się na nic nie zgodzę to nie mogą wykonać niczego złego mojemu dziecku prawda?

reklama
Mamo Natalki nie martw się, nic złego Ci nie zrobią! ja miałam badanie usg na lepszym sprzęcie w szpitalu no i pobierali krew na betaHCG, po niecałej godzinie miałam wynik. Nie znasz jakichś innych lekarzy, żeby się skonsultować. Ja swojemu lekarzowi ufałam, ale i tak poszłam prywatnie jeszcze, żeby potwierdzić, że serce nie bije. Nie dlatego, że nie wierzyłam mojemu, ale musiałam się upewnić na 100000%, musiałam wiedzieć, że zrobiłam wszystko...

Ja się właśnie umawiam na badania kariotypu i pani do mnie mówi proszę przyjść z partnerem. A ja na to ale ja jestem sama. Wiecie jak mi się przykro zrobiło, normalnie się popłakałam. Co za cham!!

Kindzi, ale jej nie chodziło o tego chama, tylko o tego, który gdzieś tam czeka;)

W szpitalu sprawdzaja wszystko, ale i tak to Ty musisz zgodzić się na wszystko, więc bez obaw Mamo Natalki.

No najlepiej wspólnie, ale przecież go tam nie zaciągnę...i po co skoro mnie zostawił. Muszę mieć skierowanie od lekarza, który ma umowę z NFZ, a mój gin chyba nie wypisuje takiego skierowania i ze skierowaniem mogę się normalnie umówić do nich na badanie. Do gina udało mi się na 15/01, więc zapytam, czy mi dostanę skierowanie.

Mamo Natalki nie martw się na zapas, bo jeszcze zaszkodzisz maluszkowi. Bądź dobrej myśli i się nie denerwuj, jeszcze nic nie jest przesądzone, więc głowa do góry :) trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Kindzi, kariotyp to badanie genetyczne i nalezy wykonać je przez oboje potencjalnych rodziców. Bo jesli występuje u Was aberracja chromosomowa, to wiadomym jest, że dziecko może mieć wadę genetyczną, lub może dojść do poronienia. Przykro mi, ale teraz zajmij się sobą, znajdź odpowiedniego partnera, a nie jak piszesz "chama" i zobaczysz, że wszystko ułoży się jak w bajce, zresztą tego Ci zyczę :happy:

Chciałabym zrobić to badanie ale robią je w Lublinie i prywatnie kosztuje 410zł.
To drugie to może by mi się udało załatwić ale znów ten wyjazd. Nie znosze dużych miast ale w takich sprawach są niezastąpione.

Moje dziecko dzisiaj pierwszy raz od świat wyszło na dwór.

Gosiu, nie znam sie całkiem na kariotypach, ale skoro masz Kacperka, to wątpliwe abyście mieli z S aberracje chromosomową.

reklama
czyli że nie ma sensu, żebym sama robiła?
zapytam się jeszcze lekarza, co on na to.
Tak babka w poradni powiedziała, że ok, mogę sama zrobić...
Jeju nie wiem :(

Do góry