reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

bartkowa ja opakowanie wzielam cale, te tabletki sa od tego zeby wstrzymac wytwarzanie laktozy, ale pokarm i tak powoli bedzie lecial (przynajmniej ja tak mialam), a ty mialas cc?? bo jak tak to powinnas jeszcze miec masc na blizne ona jest bez recepty, musisz sie trzymac i pamietaj ze zawsze mozesz do nas pisac nawet jak myslisz ze piszesz jakies bzdety, tu nikt cie nie bedzie krytykowac:) trzymaj sie chociaz ze wiem jak jest ciezko, bo od smierci mojej Nikoli minelo 4,5 miesiaca a zalamanie dalej przychodzi i wiem ze bedzie przychodzic, z tego co ja ci moge powiedziec to nigdy nie bedzie lepiej, serce zawsze bedzie krwaawic ale z czasem nauczysz sie z tym bolem zyc i powoli wracac do codziennosci ale i tak nie bedziesz taka jak dawniej

ja kupilam juz choineczke taka z szyszkami wyglada jak prawdziwa jeszcze chce dokupic bombeczki malutkie, tylko nie wiem jakiego koloru bo nigdzie nie moge znalezc malutkich bialych, widzialam choinki ale dla mnie one nie wygladaly jak choinki (badyl i 3 galazki na krzyz), ale wkoncu znalazlam taka jaka chcialam...na swieta jeszcze robie Niuni kule wiklinowa ozdobie ja gwiazdami vbetlejemskimi i moze czyms jeszcze zobacze czy cos bedzie trzeba. kupilam juz babke taka przezroczysta i zrobie na niej imię mojej Nikoli

co do zabierania czegos z cmentarza to tez zawsze bylam uczona ze niczego sie z niego nie zabiera, ale ja choinke zabiore, chyba ze zrobi sie brzydka i nie bedzie sie nadawac na drugi rok. my tez chcemy lawke na wiosne postawic taka skladana bo na inna nie ma miejsca chociaz nie wiem czy i taka bedzie odpowiednia, ale przynajmniej bede gdzie miala posiedziec u Niunbi bo tak nie raz widze ze ludzie sie na mnie dziwnie patrza jak kucne bo juz nie wytrzymuje stac

powoli zdrowieje,jeszcze jutro zrobie sobie wolne i mam nadzieje ze bedzie dobrze

reklama
Witam Was moje Drogie...w szczególności nowo przybyłe. Światełka dla Waszych Maleństw(*)
Ja od Szymusia zabieram rzeczy (o ile są w dobrym stanie) i przechowuję w domu...
Gosiulek, w którym miejscu w sklepie stoi, na ozdobach świątecznych?

Bartkowa-koniecznie przyłóż sobie na piersi schłodzona kapustę (troszeczkę ją rozbij), by dobrze wyciągała. Uchroni cie to przed stanem zapalnym i bierz leki.

Ostatnia edycja:
nie miałam cc rodziłam naturalnie...
ale już dziś widzę różnicę moje piersi zmiękły i mniej bolą chyba leki zaczęły działać... chociaż tyle dobrego bo psychicznie czuję się nie do życia...

bartkowa wiem jak sie czujesz psychicznie ale gorzej juz nie bedzie, pajmietaj ze twoja Amelka patrzy na Ciebie i Cie wspiera, opiekuje sie toba jest zawsze tam gdzie ty... musisz byc dzielna dla Niej i dla siebie
[*]

dziewczyny chcialabym zaczac staranka ale mam straszne obawy i wiele wiele pytan... a jak bedzzie cos nie tak? itp...
chyba to pytanie jest do dziewczyn ktore juz maja dzieci po swoich Aniolkach...jak dalyscie rade??

Dominika było ciężko...Ciężko w sensie psychicznym.Lęk o każdy dzień...
W każdym razie zaczęłam od wizyty u lekarza.Zrobiłam badania na zepół antyfosfolipidowy.Przez ciążę robiłam sobie zastrzyki....Udało się. Właściwie było bez problemów tylko ten lęk...
Staraj się...warto.

Witam was kochane

co do piersi i pokarmu to mi automatycznie zanikł pokarm w dniu smierci KArolka...l;ekarz mowił ze to ze stresu.. tak wiec nie brałam zadnych tabletek...

Gosiulek sliczna ta choineczka... ja jak narazie nie znalazłm nic slicznego...

my mamy taka ławeczke składana z taka skrzynia pod nia.. tesciu sam robił..;)
mały ma dwie takie swieczki na baterie ... swieca sie długo...

dzis sniła mi sie buzinka KArolka....boziu była taka sliczna ...nic tylko
całowac ehh..

dzis mam dzien wolnegho.. mezus tez.. ale musimy pozałatwiac pare spraw...

dominika kochana zawsze bedziemy sie juz bac o kolejne ciaze i malenstwa..ale musimy byc silne i musimy przełamac ten strach i zaczac staranka..musimy wierzyc w to ze ebdzie dobrze:) my tez myslimy o zaczeciu staranek.. ale to po nowym roku...bo jakos nie chce juz w tym roku byc w ciazy....

Ostatnia edycja:
hej kochane, choineczki piekne :) ja kupuje Filipkowi żywą choineczkę są takie fajne w OBI takie malutkie i myslałam żeby kupić dwie i wsadzic z doniczką do ziemi, ale teraz mam dylemat bo w biedronnce są takie Biedronka - Oferta tygodnia i one są duże mniejsze i myslałam żeby kupić takie malutkie i np rózne kolory 2 jasne i dwie ciemne....nie wiem sama....

Witam was Dziewczyny.
Jeśli chodzi o pokarm to nie mialam wogóle. Ostatnio mój Igor coraz częściej zaczyna mowic, że chciałby mieć brata albo siostrę. Po śmierci Kubusia powiedziałam sobie, że to już koniec, bo pierwsza ciąża była okropna- Igor urodzony w zamartwicy, ja po trzech tygodniach rodzilam łożysko, potem ciąża z Kubusiem- gestoza przerodzona w stan przedrzucawkowy... Ale coraz częściej zastanawiam się czy nie sprobować jeszcze raz, tylko ten okropny strach. Rozum mówi, że juz nie powinnam, ale serce domaga sie dziecka.

reklama
Do góry