mamaEmilki2005
Justyna,potrójna mama...
Dla mam chcących pozbyć sie laktacji... paradoks - jedne o nia walczą a inne muszą zwalczyć.
Skuteczna na obniżenie laktacji jest herbatka z szałwii - tylko taka dosyć mocna. Ja karmiłam córkę prawie 2 lata i jak ją odstawiłam to pomogło bardziej niż bromergon - piłam kilka razy dziennie.
Pamietam też że powinno sie do minimum ograniczyć picie i jeszcze moją siostrę połozna obwiązywała bandażem elastycznym - to tez podobno poamaga.
Życzyć Wam powodzenia w alce z laktacją to byłoby nietaktowne ale mam nadzieję że ten ból minie. Bo każda kropla mleka to dla Was najboleśniejsze ze wspomnień.
Nie wiem czy to znacie
"(...) biała jak mleko
mgła
okryła zaspane oczy
niewinna maleńka łza
perliście po twarzy
się toczy
płomienny uśmiech zgasł
jak świeca
w starym kościele
bezsilność smutek i płacz
a przecież ten mały skarb
prosił
o tak niewiele... "
[']['][']
Skuteczna na obniżenie laktacji jest herbatka z szałwii - tylko taka dosyć mocna. Ja karmiłam córkę prawie 2 lata i jak ją odstawiłam to pomogło bardziej niż bromergon - piłam kilka razy dziennie.
Pamietam też że powinno sie do minimum ograniczyć picie i jeszcze moją siostrę połozna obwiązywała bandażem elastycznym - to tez podobno poamaga.
Życzyć Wam powodzenia w alce z laktacją to byłoby nietaktowne ale mam nadzieję że ten ból minie. Bo każda kropla mleka to dla Was najboleśniejsze ze wspomnień.
Nie wiem czy to znacie
"(...) biała jak mleko
mgła
okryła zaspane oczy
niewinna maleńka łza
perliście po twarzy
się toczy
płomienny uśmiech zgasł
jak świeca
w starym kościele
bezsilność smutek i płacz
a przecież ten mały skarb