reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Malinka to nie chodzi o to że ja wierzyłam czy nie wierzyłam w niewinność matki.Nie,Ja boję się osądzać bo nie jestem w danym człowieku,nie wiem jakie ma emocje,jaki stan ducha, jaką siłę...Nie wiem.O tym wie tylko Bóg.
Ja nie wiem jak ja bym postąpiła.ten nie miałam łatwego dzieciństwa i jest we mnie ogromna wrażliwość czy przewrażliwienie.Ona nie miałą w nikim oparcia i nie ma.Rozumiem ją choć zabójstwa nie pochwalam i za to należy się kara oczywiście.Ona chce kary na jaką zasłużyła.Mówi że ona jest świadoma tego że od dzieciństwa ma zniszczone życie a o dziecku już w ciąży myślała żeby je oddać. Mąż bardziej zajmował się dzieckiem.Ja bym w znacznym stopniu wyniła jej rodzinę niż ją...bo charakter człowieka,jego wrażliwość,miłość kształtują się w dzieciństwie.Ona tego dzieciństwa nie miała. Pamiętajmy ze ona była tez dzieckiem a w domu tylko alkohol,awantury,policja.Szukała swojego miejsca,stało się jak się stało.To nie usparwiedliwia jej czynu ale usprawiedliwia ją.

reklama
Gosiu Ty nasz dobry duszku ty w każdym znajdziesz coś dobrego-ja tak nie potrafię:(( Madzia była w wieku Nicoli ja bym ją z chęcią zaadoptowała gdybym miała taką możliwość .Dobrze,że masz dobre serce ale dla mnie dzieciństwo złe nie tłumaczy póżniejszych złych zachowań:((

Malinka dokładnie się z Toba zgadzam. Jest wiele kobiet, które miały jeszcze gorsze dziecinstwo (sama takie znam osobiście) a są wspanialymi matkami. Jeżeli tak będziemy rozumować, to każde dzieciobójstwo da się czymś wyjasnić i usprawiedliwić. ta kobieta jest doskonałą aktorką i teraz tez mówi to, co pomoże się jej wybielić

Gosiu jesteś bardzo wrażliwa -takie osoby jak ty bardzo przeżywają porażkę ale też ich radość z sukcesów jest nie do opisania. Wiem,że niedługo będziemy razem z tobą świętować więc nie załamuj się nam plissss.

reklama
Malinka- a widzisz............, zdjęcie wrzuciłam chyba w piątek. Się naumiałam!
Okropnie mi się ten złoty znicz ziszczył. Nic z nim nie robię, zobaczę po mrozach w jakim będzie stanie i czy da się go odrestaurować. Obecnie jest nakrapiany. Ale zeszła tylko farbka, bez większych ubytków.
Sylwetka, nam tez kradną, nie patrzą czy podpisane czy sflugane deszczem. Złości mnie wtedy, że nawet własnemu dziecku nie mogę nic położyć, dać tylko tyle.
Gosiulek, uśmiech proszę.

Do góry