reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

reklama
Hej ;*

Monila - imię cudne - mojemu mężowi również bardzooo bardzo się ono podoba;) Już niebawem wrzucisz nam tu fotkę Aleksandra;) Pięknego zdrowego chłopczyka!:)))
wiola - dzięki :* Pewnie, że się uda. Głowa w górę, kiedyś w końcu musi wyjść słońce!

Dziewczyny co u reszty? Coś tu cisza ostatnio! Napiszcie, że u Was wszystko dobrze:)

Alicja
[*] Bądź przy mamusi, dodaj jej dużooo sił Aniołeczku!

Stasieńku, Kochammmmm!
[*]
[*]
[*]
Światełka dla Was Dzieciaki
[*]
Aniołkowa Bando
[*]

No strasznie cicho tutaj ostatnio ... ale mam nadzieje ze dziewczyny zajete starankami :tak:

Pietrucha ojj nie moge sie juz doczekac az Olus bedzie z nami ... jak go bede tulic i całowac :-) oczywiscie ze wstawie wam zdjęcie małego :tak: a poki co wstawie wam Olinkowy domek wczorajszego wieczoru ;-) tak na większa zachęte :tak:

37tc :-D ocierajcie sie o monitor moje drogie panie :-D
37 tc.jpg

Załączniki

• 37 tc.jpg
    37 tc.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 115
no i przyszla gorsza chwila :-(
wiecie, dziwne jest to wszystko, człowiek idzie do kościola, aby sie wyciszyc, a podczas tej godziny setki myśli przebiegają przez głowę...
oczywiście trafilam na chrzest...to sa ciezkie momenty, ale jakos dawalam sobie z nimi rade i teraz szukalam sily...poprosilam Wojtka o znak...i dostałam...ksiądz zaczyna mszę i mówi, ze dzisiaj przyjmiemy do wspołnoty...Wojtka...nic nie mogłam poradzić, łzy same płynęły ciurkiem i mialam ochotę uciec...gdybym byla blizej wyjścia pewnie bym wyszla, ale zostalam...nie ma to jak przeplakac pol mszy w koncie, ale poxniej przyszedl spokoj..mama maluszka byla cala msze usmiechnieta, promieniala, bilo od niej takie szczescie, ze i usmiech pojawil sie w koncu na mojej twarzy...wiem, ze moze to nie tak powinno byc, ale do glowy przyszla mi mysl, ze z tym malym Wojtusiem moglam posrednio uczestniczyc w chrzecie mojego Wojtusia...mial tylko chrzest z wody w szpitalu i bardzo chcialam go ochrzcic w kosciele..i zrobilo mi sie lzej na duszy i sercu i wrocil spokoj...moze ktos powie, ze zle zinterpretowalam, ze tak nie powinno byc...ale tak dzisiaj mialam...Wojtuś dał mi znak...kolejna proba za mna...ciesze sie, ze nie ucieklam i zostalam do konca

(*) Wojtusiu mój dzielny aniołeczku dziekuję i proszę o opiekę...wiem, ze o dużo proszę, ale wierzę, że nam pomożesz!!! Dzisiaj skończyłbyś 14 miesiecy (*)(*)(*)

(*) Aniołkowa Bando

Monilla gratulacje i teraz juz z górki brzusio super. Ja niestety nie mam dobrych wiesci znów skraca mi sie szyjka i czekam na szew zaloza mi go pewnie dw przyszlym tygodniu jak nie będzie żadnych niespodziane. Na razie czekam w domu ale to czekanie mnie zabija nie wspomnę już ze nie mogę spać tylko myślę i nie zawsze są to myśli pozytywne ale mam nadzieje ze dotrwamy do piątku i moja panika okaże sie zbyteczna. Ale jak na razie nie mam na nią sposobu.
Zafasolkowane i staraczki trzymam kciuk.
Chlopaki czuwajcie nad nami s szczególnie nad siostrzyczką milion swiatelek dla Was aniolkowa bando

Witajcie dziewczynki nie smucie sie wierze ze wasze cierpienie będzie wynagrodzone.A u mnie heh wesoło miałam miec synka a okazało sie że to DZIEWCZYNKA! Tylko martwia mnie wyniki krwi mam podwyszone PLT płytki krwi czuje sie już coraz gorzej..

Cześć dziewczyny.

Ja teraz leżałam kilka dni w szpitalu, w czwartek miałam zakładany szew na szyjkę, od poniedziałku jestem w domku. W dniu wypisu miałam badanie kontrolne po założeniu szwu i w badaniu wziernikowym szyjka wygląda dobrze, wydzielina prawidłowa. Sprawdzali też szyjkę na USG i ma...... 4cm!!!!!!!! Prawie sie rozpłakałam ze szczęścia jak to usłyszałam! przed założeniem szwu miała 2cm i co sie okazalo juz na stole operacyjnym była juz lekko otwarta i "ziejąca" teraz sie modle żeby żadne skurcze sie wcześniej nie przyplątały. No i wyprosiłam p. Doktor żeby zerknęła miedzy nóżki, Tydzień temu inny lekarz cos widział między nogami i wczoraj również dr. powiedziała ze ewidentnie cos tam jest i ze raczej chlopak. Więc juz drugie badanie wskazuje na małego mężczyznę
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
zalecenia jakie dostałam przy wypisie to oszczędny tryb życia (lezenie 2 x dziennie po 1,5 godz, a tak poza tym to mam powoli funkcjonować byle nie sprzątać) w szpitalu dostawałam antybiotyk dożylnie, który teraz mam kontynuować doustnie do soboty (ze względu na podwyższone crp które miałam jakiś czas, jeszcze przed założeniem szwu) . Dodatkowo mam brać duphaston 3x1. W poniedzialek mam zrobić CRP i we wtorek mam sie zglosic na IP do kontroli.

Alxiaa27 w takim razie gratuluje córy. Ja juz jestem całkowicie nastawiona na chłopca po tych dwóch USG ale jak przeczytałam Twojego posta to zaczęłam sie zastanawiać czy oby na pewno chłopak będzie... :-D

[*]
[*] Chłopcy kochani
(*)(*)(*) Aniołkowa bando

reklama
strach jest i bedzie...jakos musimy sobie z nim radzic ...
wierze, ze nasze Aniolki opiekuja sie rodzenstwem i przypilnuja, abysmy wszystkie donosily szczesliwie maluszki pod sercem!!!

(*) Wojtusiu

(*) Aniolkowa Bando

Do góry