reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

reklama
Hej dziewczyny!

tekla - Ja jeszcze nie wiem jaki napis będziemy mieli na pomniczku, bo pomniczek dopiero będziemy robić w przyszłym roku.. Ale zgadzam się - to musi być coś wyjątkowego....
wiola - super, że masz już za sobą wyrwanie...TEraz tylko ściąganie szwów i koniec?

Jak u Was dziewczyny mija tydzień? Jakieś plany na weekend?
buziaki!

Witam was
Pietrucha mam ogromne plany na weekend łóżko:)
Tak Was dziewczynki podczytuje i wiecie, że ja też nie mam jeszcze mojego serca zrobionego, a mój mąż co idzie do kamieniarza do go nie ma, szkoda, że ja nie mogę wstać bo bym go przegnała porządnie, moja Oliwka jest pochowana we wspólnym grobowcu z dziadkiem i pradziadkami, także ja nie mam dużego pola manewru tylko to białe serduszko własnie z jakimś tekstem :) ale jeszcze myślę co, u nas się to trochę przedłuża bo w maju był remont całego grobowca od a doz więc im zeszło do lipca i ostatnio mi mówił że juz mi robi serduszko a tu wrzesień i nic wrrrrr

Ja się zastanawiam nad jednym z tych:
- "Odeszliście zbyt szybko, o całe życie za wcześnie"
- "Słońce zgasło gdy dzień jeszcze trwał...”
- "Ludzie marzą o Aniołach, my mieliśmy to szczęście i trzymaliśmy Was w ramionach"
- "dłoniom dalecy, sercu zawsze bliscy"

Kurde, pisze to i ryczę. Za każdym razem jak myślę o tym, że będziemy jechać wybierać pomniczek łzy mnie zalewają. Cieszę się, że chłopcy będą mieli pomniczek, ale to tak boli. Juz jestem cała spięta, a co dopiero będzie w zakładzie kamieniarskim. Nie wiem czy przejdzie mi to wszystko przez gardło, czy się nie rozryczę po słowach "dzień dobry, chciała bym zamówić pomniczek dziecięcy... podwójny..."

Monila to i tak dobra cena za rzezbe i wylozenie kostka my nie wykladamy narazie

Jesli chodzi o epitafium to znowu u nas jest problem miejsca imie i nazwisko do krotkich nie nalezy wiec bedzie napisane tylko Śpij aniołku nie chcialam zeby na pomniczku bylo wszystko takie poupychane wiec zostalismy przy tym ale jak wczesniej przegladalam rozne to to mi utkwila w pamieci
Wszystko co miałam w tym grobie się mieści, Śmierć radość zabrała, nie wzięła boleści.”

wiola nie bede rwac mam tylko do leczenia zabki :) to co musialam juz powyrywalam te nieszczesne 8mki mam juz z glowy :)

Ostatnia edycja:
no dobra cene mamy;-) ja chce odrazu zrobic wszytko dookoła z pomniczkiem zeby to odrazu miało rece i nogi no i zeby na 1listopada juz było tak ładnie ;-) tez na poczatku miałam robic tylko pomniczek a pozniej mezus z tesciem miał układac płytki ale jak padła taka propozycja ze storny szefa Kamieniarstwa no to czemu nie skorzytac ;-) tak to jzu nie bede musiałą chłopcow meczyc ;-)

Witam sie i ja.

My niestety nie mogliśmy wybrać pomniczka dla Kacperka gdyż pochowany jest z moimi rodzicami wiec dostawiliśmy po środku serduszko z imieniem i nazwiskiem i żeby coś dodać nie było miejsca lecz u rodzców jest napis "Tam ból i cierpienie...tu cisza i ukojenie...a reszta to milczenie "

Co do planów nie mam żadnych ze wzgeldu na to iz nadal lezymy w szpitalu leczymy zapalenie...

Byłam dzis u kamieniarza, wstepnie mamy "zarys" i w poniedziałek będe dogrywac szczegóły. Kamień mamy wybrany, zdecydowaliśmy sie na samą płytę leżącą na 2 legarach lekko pod kątem, z bokami nie szlifowanymi na gładko "na kwadratowo" tylko taka z jakby "oflisem" imionka, nazwisko i daty grawerowane, niemalowane, w lewym górnym rogu grawerowane 2 aniołki, i epitafium na samym dole. Nie będzie to montowane bezpośrednio na ziemi tylko na drugiej płycie. Całość ok. 2000zł z montażem. Dzwoniłam jeszcze do innego kamieniarza i z takich wstępnych wyliczeń telefonicznych u niego wyszło 1700zł.

reklama
Cześć Dziewczyny... My też czekamy na pomnik. Weronika my też nie mieliśmy za dużego wyboru bo Mała pochowana jest razem z dziadkami i pradziadkami mojego G. Dlatego też u nas będzie płyta w kształcie serca, leżąca przed płytą pradziadków. Na płycie po lewej stronie będzie mały aniołek, po prawej krzyż, poniżej imię nazwisko, daty i mały napis "små føtter setter dype spor" co znaczy - małe stopy pozostawiły głęboki ślad.... Panowie z zakładu kamieniarskiego obiecali, że za 3 tyg płyta będzie już na cmentarzu... Co do ceny nie będę się wypowiadała bo tu jest kilkukrotnie drożej niż w Polsce.... Wiola trzymam kciuki żebyś za prędko nie musiała odwiedzać dentysty... A co do planów na weekend to nie mam żadnych... Pogoda ma być nie najlepsza więc pewnie posiedzę nad książkami...

Do góry