reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

agnieszka a tak dokładnie to czego się boisz?? ja nieswojo czuję się na cmentarzu ale w nocy.
My na serduszku napisaliśmy "Urodziłeś się dla Nieba Synku..." też długo nie mogliśmy się zdecydować, a też ograniczała nas wielkość tablicy.

Aniołki
[*]

reklama
pietrucha po pierwszym poronieniu też zalecono nam odczekać koło trzech miesięcy, poczekaliśmy dwa.
Kiedy straciliśmy Michałka, w 22 tygodniu, lekarz kazał odczekać więcej, 4 - 5 miesięcy, z racji, że to już był poród i dłużej się wszystko regeneruje. Myślę, że u ciebie będzie tak samo. Doskonale cię rozumiem, też chciałam być w ciąży jak najszybciej, sama byłam w szoku jak wielka była to potrzeba...
Teraz, kiedy znów straciłam Moje trzy Aniołki, nie wiem kiedy się zdecydujemy...kiedy leżałam w szpitalu przed zabiegiem powiedziałam sobie, że już nigdy, że kolejny raz tego nie przeżyję...a tak bardzo chciałam, żeby Martynka miała rodzeństwo..

Aga- spróbuj pójść w dzień, ale moze przełóż te próby na później...teraz nie powinnaś sie denerwować, albo moze pójdzie z Tobą ktoś znajomy i zostawi Cię na chwilke samą, niech przejdzie sie w pobliżu?

My zdecydowalismy się na napis "zniknąłeś nam z oczu, lecz z serca nigdy", mamy jeszcze miejsce na dole, gdzie kamieniarz też przewidział na pis i początkowo chciałam coś w stylu "na zawsze w naszym sercu, ale nie chcę dublować, wiec może po lacinie coś ladnego napiszemy...dzisiaj wieczorkiem usiądę na spokojnie i wszystko dobiorę...do tego szukałam ladnego aniołka z mosiądzu na płytę, ale nic nie znalazlam, są 4 wzory iżaden mi się nie podoba, szukam innych ozdob i znalazłam stronkę z nietypowymi, więc moze stamtad coś zamówię...kamien mamy wybrany, kształ też, pozostały jedynie detale, w sobotę chciałabym już zamówić. Wiem, ze będziemy czekać około miesiaca.

jeżeli chodzi o zielone światło, ordynator w szpitalu powiedział mi, że gdybym rodziła sn, to po 3 miesiącach moglibyśmy zacząć staranka jeżeli czułabym się na siłach psychicznie i fizycznie, jednak, że miałam cc to powiedział, żebyśmy odczekali 6 miesięcy.

tekla ja jestem po 2 CC i zaczelam sie starac w grudniu czyli prawie 6 miesiecy po CC nawet nie 6 i zaszlam w styczniu ale poronilam i kolejna proba zaraz po poronieniu i w marcu bylam w ciazy, praktycznie odczekalam tylko 1 cykl bo 21 stycznia poronilam a 26 lutego mialam ostatnia @ ja tez chcialam jak najszybciej dlatego jak juz sie zaczol 5 miesiac po CC to praktycznie zaczelismy probowac

Wiolu, co wybierzesz bedzie piekne napewno:) wszystko co dla naszych aniolkow jest wyjatkowe...

Hej! Byłam dzisiaj z siostrą w sklepie z m.in. aniołkami, był taki ok 30 cm i zastanawiałam si,ę czy go nie kupić
56075a_t.jpg

któraś z was prosiła mnie o link do aniołków, tu jest jeden link do pierwszego i tego co teraz wkleiłam, ale gipsowego (nie wytrzyma warunków atmosfer, raczej do wnętrza), więc cena niższaFigura ANIOŁEK ozdoba 56075/73/816 (3397939295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale ja sobie wypatrzyłam go tu Anioł Aniołek Aniołki Anioły Amor Kamienne (3353157637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. pytałam się babki, która pracuje w oranżerii, jak to się sprawuje na zewnątrz i mówiła, że ma podobnego i dwa lata stoi na cmentarzu i nic mu się nie dzieje, tylko trzeba wybierać takie, które nie mają jakiś dołków (ten akurat ma) bo tam się woda zbiera i glony ANIOŁEK , znicze, aniołki, znicz, figury,anioł (3409237618) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a tu link do drugiego. JA już sama nie wiem co wybrać. Jedziemy jeszcze do takiej miejscowości, gdzie takie rzeczy sprzedają, może się zdecyduje.

U tej babki widziałam jeszcze malutkie aniołki w skrzydełkach, ale takie typowe dzidziusie i na pewno jednego kupię i postawię na meblach.

Jeśli chodzi o staranka, to ja chciałabym rozpocząć je jak najszybciej się da, nawet już o tym poinformowałam swojego pracodawce. Za dwa tygodnie mam wizytę u gina, który pomógł mi zajść. O pierwszego synka staraliśmy się pół roku, o drugiego 10 miesięcy, ale po wprowadzeniu leków, monitoringu itp udało się po dwóch-trzech cyklach.

Ostatnia edycja:
Hej :*

Mika
– ja również z mężem chcieliśmy mieć pomniczek na już… Ale Pan z firmy pogrzebowej poradził, żebyśmy poczekali ,żeby się ziemia uleżała, bo nawet przy małych grobach może być później problem.. Ale oczywiście nie chciałam słuchać.. rozmawiałam później z koleżanką, która właśnie pochowała swojego syneczka i mi powiedziała, że ona właśnie nie posłuchała i postawiła pomniczek od razu i później musieli poprawiać, bo się osunął i w maju jak były ulewy miała powtórkę, bo nie osiadł porządnie.. więc ja się wstrzymam, w przyszłym roku na wiosnę zrobimy pomniczek…
ewanh - :* idę do lekarza w połowie sierpnia.. mam nadzieję, że nie będę jednak musiała za długo czekać.. po poronieniu zaszłam w ciążę po 7 miesiącach.. okropnie mi się dłużyło.. Ale jak już byłam w ciąży, byłam przeszczęśliwa.. znowu chcę się tak czuć.. ale chcę się też tak czuć jak urodzę i moje dziecko będzie ze mną na zawsze.. tu na Ziemi..
życzę Tobie szybkiego pozbierania się i dalszych staranek.. musimy walczyć!
fionka – piękne te aniołki!!! I rozumiem, że ciężko ci się zdecydować.. bo chciało by się mieć każdego .. Ja zastanawiałam się nad tym właśnie leżącym śpiącym, ale chce żeby mi wycenili właśnie nagrobek z serduszkiem i takim właśnie śpiącym aniołkiem na serduszku… Zobaczymy
ja zaszłam w pierwszym cyklu z Clo, ty również miałaś Clo , czy nie musiałaś mieć stymulacji?

Byłam u syneczka, dzisiaj zaśpiewałam mu piosenkę, którą śpiewałam mu przy inkubatorze i w dniu, kiedy już odchodził na moich rękach…

Syneczku – pamiętasz? Mamusia śpiewała Ci ostatniego naszego wspólnego dnia..

„ … Kochanie, moje kochanie
Dobranoc już jesteś senny
I widzę twój cień na ścianie
I noc jest taka wiosenna
Jedyny mój na świecie
Jakże wysłowić, twe imię
Ty jesteś mi wodą w lecie
I rękawicą w zimie

Tyś szczęście moje wiosenne
Zimowe latowe jesienne
Lecz powiedz mi na dobranoc
Wyszeptaj przez usta senne

Z cóż to taka zapłata
Ten raj przy tobie tak błogi
Ty jesteś mi światłem świata
I pieśnią mojej drogi …”

Światełka dla Aniołków
[*]
Światełko dla Ciebie Stasieńku
[*]

Może nazwiecie mnie wariatką, ale zazdroszczę wam pomniczków i grobów. Pierwszą myślą była u mnie potrzeba pochowania syneczka, ale po przemowie ordynatora i może złych przemyśleniach, zdecydowałam się na szpitalną kremację. Strasznie chciałabym mieć miejsce spotkania z moim Przemusiem. Dlatego tak bardzo zależy mi na aniołku w ogrodzie. Wiem, że to nie to samo, ale czasu nie da się cofnąć. Wiem też, że Synek jest w niebie i dla Niego nie ważne jest miejsce doczesne, ale brakuje mi wizyt na cmentarzu. Byłam nawet raz moim starszakiem i przyglądałam się, tego potrzebowałam i już. A teraz szykuje mu miejsce nie tylko w naszych sercach, ale w zaciszu ogrodu, gdzie mogłabym zapalić dla niego światełko nadziei...

Mika dobrze mieć taką odskocznię, a kiedy będziecie się starać o kolejne dzieciątko? Mnie też męczą bóle kręgosłupa i straaaaaaaaszne skurcze w podbrzuszu, dzisiaj się zgięłam w pół i szłam na czworakach przez moment tak mnie bolało.

Pietrucha strasznie wzruszająca piosenka, nie wiem czy dałabym radę ją zaśpiewać, na samą myśl zaciska mi się gardło...

Marka albo jesteś odważna, albo szalona, jeden cykl - z jednej stony też bym tak chciała, z drugiej zżerałby mnie strach, ale za tobą najgorszy okres i teraz już tylko czekanie na największy cud świata.

Ostatnia edycja:
reklama
My postawiliśmy pomniczek od razu. Niecałe 2 tygodnie po pogrzebie i bardzo dobrze sie trzyma. Gość, który nam robił pomnik dał z każdej strony z jakieś 15-20 cm zapasu tak, że podmurówka postawiona była na stabilnym podłożu

Do góry