reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lubin

Agusiakemisia na prywatną służbę zdrowia w Polsce też nie mogę narzekać, różnie nadal bywa z państwową. Trochę to denerwujące że mimo że 30% wynagrodzenia odciągane jest na różnego rodzaju świadczenia, nie ma szans na pańswtowe leczenie się u specjalisty, no chyba że się ma na tyle zdrowia i cierpliwości żeby czekac kilka miesięcy na wizytę :szok:.

reklama
Shiira spokojnie, niedługo będziesz miała wszystko w jednym paluszku. A gdzie wcześniej mieszkałaś?

agusiek w zasadzie sale są dwie, jedna do porodów rodzinnych, gdzie masz piłki do dyspozycji, fotel dla męża jakieś tam stolik i w zasadzie to wszystko (ja w niej rodziłam) jak masz możliwość to z niej skorzystaj (zasada jest taka, kto pierwszy ten lepszy, ale pytaj się, z tego co pamiętam ona jest bezpłatna, płaciło się tylko bodajże 10 zł za strój ochronny dla męża - tak mi się kojarzy), a druga sala jest trzyosobowa i niby można w niej rodzić rodzinnie, ale jeśli wszystkie rodzące się na to zgodzą, nie wiem jak to jest w praktyce, ale tak mi położna mówiła (tak w ogóle to polecam ci bezpłatną szkołę rodzenia w przychodni na gwarków - prowadzoną przez położne pracujące na bema) i są oddzielone takimi murkami na mniej więcej 1,50-1,70 metra. Porodu się nie bój, będzie dobrze!

Dziewczyny poleccie fajne miejsce do zabawy dla dzieci w Lubinie , zazwyczaj jak brzydko chodzimy do a-ku-ku może są jeszcze jakieś inne miejsca?
I jak to jest z wakacjami czy ktoś wie o jakichś zajęciach dla dzieci? Wiek 6.5 + , syn będzie chodził na pokolenie do mdk, ale dopiero w sierpniu , a przyjezdzamy na całe wakacje więc od połowy lipcado końca sierpnia .

Witam milo :)
Ja w Lubinie mieszkam od czerwca, i fajnie by bylo poznac jakas mame tutaj, bo tak naprawde ciagle dzieci, dom i dzieci, a nie mam zadnych znajomych.... :( przerazajace, bo wychowalam sie zupelnie gdzie indziej, ale chaialam wreszcie ulozyc cos po swojemu i jestem :-) wątek sie ożywi????
Mam cichą nadzieje... :sorry:;-):tak:

Witam Liza.
Ja jestem z okolic Lubina ale tuż po moim porodzie mamy w planach z mężem przeprowadzić się do Lubina. Puki co trwa remont mieszkanka ;) Mam nadzieje ze na sierpień już bedziemy mogli sie tam wprowadzić, chodź nie wiem jak ja sobie tam poradze przyznam że też nikogo nie znam :( mam tam dwie szwagierki no ale cóż nie przepadamy za sobą i nie utrzymujemy kontaktu ...

~poemka witaj :)
NO to jeszcze troche i remont sie skonczy ;-) ja tutaj mam tylko rodzine przyszlego męza wiec tez nie bardzo :p
Jak cos to pisz, to sie spotkamy hehe :)

A tutaj jaka cisza, masakra... :baffled:

reklama
reklama
Do góry